Noua Biblie NAR

NAR lucreaza la propria lor versiune a Bibliei: “The Passion Translation“. Responsabil de proiect este apostolul NAR Brian Simmons. Acesta spune ca traducerile actuale ale Bibliei vorbesc mai mult mintii, dar aceasta noua versiune va vorbi mai mult inimii. Deocamdata sunt doar cateva carti traduse, dar vara aceasta o sa mai urmeze si altele.

Era de asteptat ca cei din NAR sa vina cu propria lor versiune a Bibliei pentru a-si justifica planurile si invataturile. E trist sa vezi Biblia maltratata in acest fel… perversitatea celor din NAR fiind fara margini.

Convingeti-va si singuri.

Doamne ai mila!

Mai jos gasiti link-urile spre 4 articole scrise de Holly Pivec pe aceasta tema:

Partea1 Partea2 Partea3 Partea4

2 Comments

 1. Mi s-a parut foarte interesant ce a semnalat si spus autorul acestui articol despre SCOPUL declarat al celor de la NAR , SCOP care i-a motivat sa intocmeasca o noua traducere a Bibliei : TRADUCERILE ACTUALE ALE BIBLIEI VORBESC MINTII , iar NOUA LOR VERSIUNE VA VORBI(cica) INIMII . Aluzia e clara VECHILE biblii NU vorbesc INIMII …destul (cica) !?!

  Am sa va citez ceva asemanator din doua carti care au schimbat vietile a milioane si milioane de oameni in occident , in ultimele decenii. Decideti voi daca in bine sau in rau :

  1.”Words will mean little now . We use them but as guides on which we do not now depend. For now we seek direct experience of truth alone . Truth can only be experienced .It cannot be described and it cannot be explained .”
  2. ” Words are the least reliable purveyor of Truth . The living truth is a matter of experience.”
  (1.Cuvintele vor insemna putin acum . Le folosim doar ca ghizi de care acum nu mai depindem . Caci acum cautam EXPERIENTA DIRECTA numai a ADEVARULUI . ADEVARUL poate doar sa fie EXPERIMENTAT . NU POATE FI DESCRIS si NU POATE FI EXPLICAT .
  2.Cuvintele sunt cele mai putin demne de incredere furnizoare ale Adevarului . Adevarul viu este o chestiune de experienta .)

  Desi aceste propozitii par desprinse din predica unor pastori Karismatici sau a unora din Bisericile Emergente americane , NU SUNT DELOC de acolo . SUNT DIN DOCTRINA PURA A OCULTISMULUI NEW AGE care precede in timp aparitia Karismatismului si a Bisericilor Emergente , si de unde ele isi trag seva !

  SA VA EXPLIC PUTIN DE UNDE AM CITAT :
  Citatul cu nr. 1:
  Helen Schucman , o scriitoare de literatura oculta(mistica) NEW AGE , a scris prin anii ’70 o carte intitulata “A COURSE IN MIRACLES” (Un Curs in Miracole) , care a fost publicata in 1975 . Cartea este considerata ca o adevarata “biblie” New Age , fiind o carte de referinta ,cu mare greutate , in misticismul New Age . Ea sustine ca a primit revelatia acestei carti prin dictare de la “o voce interioara” . Vocea care-i dicta s-a prezentat ca fiind “Isus” (cica…). Helen Schucman este o continuatoare a muncii oculte a spiritistelor si totodata a mult prea popularelor scriitoare Alice Bailey si Helena P. Blavatski .

  Printr-un concurs de imprejurari , deloc intamplator , aceasta carte , aceasta adevarata “biblie” New Age cum e ea considerata de specialisti , a devenit extrem de populara in occident dupa ce in 1992 la mega-emisiune TV din SUA , denumita “Oprah Winfrey Show” , prezentatoare emisiunii , arhicunoscuta promotoare a miscarii New Age , OPRAH WINFREY , i-a facut o extraordinara reclama .

  Cartea “A COURSE IN MIRACLES” , este foarte bine travestita in limbaj crestin contemporan cu un scop precis , fiind INGROZITOR de eretica ! Practic deconstruieste doctrinele esentiale (vitale) ale Crestinismului Biblic si apoi reconstrueste eretic altele apostate . Realizeaza aceasta prin imbracarea atenta a doctrinelor panteiste ,universaliste , care se regasesc in Hinduim/Budism cu o haina tesuta din imbinarea geniala dintre limbajul crestin contemporan cu cel secular contemporan .

  Am sa ma rezum sa dau doar cateva citate din cartea New Age “UN CURS IN MIRACOLE” de H. Schucman ca sa va convingeti cat e de eretica , o sa traduc direct in lb. romana . Citatele sunt , sustine H. Schucman autoarea cartii , revelatii directe de la “Isus” . Dar numai un demon putea sa-i reveleze asa ceva :

  “Nu faceti eroarea patetica sa ramaneti atasati de vechea cruce mohorata” (Text p.52)

  “Calatoria spre cruce ar trebuii sa fie ultima calatorie inutila”

  “Este el (Isus) Cristosul ? O , da impreuna cu tine .”(Manual pag.87)

  “Numele lui Isus Cristos asa cum e , este doar un simbol…Este un simbol care este folosit fara nici un risc ca o inlocuire pentru multele nume a tuturor zeilor la care voi (oamenii) va rugati .” (Manual pag.58)

  “Un Cristos macelarit(crucificat) nu are nici un sens”(Manual pag.88)

  “Cand Dumnezeu te-a creat El te-a facut parte din El”(Text pag.100)

  “Recunoasterea lui Dumnezeu este recunoasterea ta insuti ” (Text p.147)

  “Nu este nici o separatie intre Dumnezeu si creatia Sa” (Text p.147)

  “Mintea poate face credinta in separare* foarte reala si foarte infricosatoare , si aceasta credinta este ‘diavolul’ ” (Text p.50)
  *”separare” in New Age inseamna ca tu nu realizezi ca esti Dumnezeu , adica Una cu El , egal cu El .

  “Dumnezeu este TOTUL in toate , intr-un sens foarte literal . Toata creatura este in El , Care (Dumnezeu) este toata creatura . Prin urmare tu esti in El deoarece fiinta ta este a Lui ”

  Citatul cu nr. 2 :
  ( referitor la rolul inutil al cuvintelor pentru cunoasterea Adevarului, in fata mult mai “valoroase” experiente/experimentari a Adevarului )
  Acest citat e al unui alt mare nume in miscarea oculta New Age este vorba de prolificul scriitor si vorbitor international Neal Donald Walsch autorul bestseller-ului “Conversations with God”(Conversatii cu Dumnezeu). Si el sustine ca a primit revelatiile prin dictare de la nimeni altul decat … “Dumnezeu” .
  Iata ce-i dicteaza “Dumnezeu” lui N.D. Walsch in cartea sa “Conversatii cu Dumnezeu” :

  “Tu(omul) esti deja un Dumnezeu . Dar pur si simplu nu o stii .” (pag.202)
  “Tu (omul)esti Creator si Creat .” (pag.395)
  “Tu (omul) esti exact literalmente Cuvantul Lui Dumnezeu , facut trup ” pag.395
  “Multi au fost Cristosi nu numai Isus din Nazaret . Tu poti fi Cristos , deasemenea .” (pag.202)
  “(Tu omul) Gandeste , vorbeste , si comporta-te ca si Dumnezeul Ce Esti . Viitorul tau este creabil . Creazati-l asa cum il doresti . ”

  Pare foarte asemantor cu ereziile Karismatice “We are little gods”(Noi suntem mici dumnezei) si “Word of Faith” (Puterea cuvantului rostit ) ??? Bineinteles ca da ! De ce oare …??? Pentru ca doctrinele Karismatismului , asa cum au aratat si documentat apologetii evanghelici autentici , s-au cristalizat pe invataturile cultelor metafizice New Age ( a se vedea si comentariile mele de la acest link despre paralela intre Carismatism si New Age http://vegheaza.com/2014/04/24/cazul-adoram-arad-si-catch-the-fire5/ )

  Cei care-i stiti pe liderii Bisericii Emergente americane Rob Bell , Brian McLaren , Doug Paggit , etc., si care sunt promovati si de retele Purpose Driven Church/RICK Warren si Willow Creek Asociation/Bill Hybels , vi se pare asemanator ce predica si scriu ei cu ce ii spune “Dumnezeul” lui Neal Donald Wasch , prin dictare , in cartea sa “Conversatii cu Dumnezeu” ??? :

  “Nu exista ‘bine’ sau ‘rau’ in univers” .
  “Iadul nu exista”
  “In adevar nu exista astfel de lucruri ca ‘pacatos’pentru ca nimeni nu poate pacatuii , cu atat mai putin impotriva Mea ” (pag36)

  “Hitler nu a facut rau nimanui . Intr-un sens el nu a cauzat suferinta , el i-a pus capat”

  “Eu(Dumnezeu) nu iubesc ‘binele’ mai mult decat iubesc ‘raul'” (pag.61)

  CONCLUZIE :
  CAND BISERICILE CRESTINE SE ADAPA DIN NEO-PAGANISM NICI NU-I DE MIRARE CA APOSTAZIA “RUPE PORTILE” !

 2. Pingback: Casa Internationala de Rugaciune Timisoara (1) | Vegheaza !

Leave a Reply