Casa Internationala de Rugaciune Timisoara (2)

redihop

Continuare de aici.

Casa Internationala de Rugaciune Timisoara” (IHOP-TM) este versiunea romaneasca a miscarii IHOP din SUA fondata de Mike Bickle, care a facut parte din grupul cunoscut sub numele de Kansas City Prophets. Mike Bickle este liderul miscarii IHOP-KC (International House of Prayer – Kansas City) si un foarte cunoscut apostol NAR (Noua Reforma Apostolica). Invataturile IHOP isi au radacinile in miscarea eretica “Latter Rain” iar agenda lor este in concordanta cu cea promovata de miscarea NAR: Dominionismul. Parintele “spiritual” al celor de la “Kansas City Prophets” a fost Paul Cain care marturisea despre sine:

“I have struggled with homosexuality for an extended period of time,” Cain said in his written apology. “I have struggled with alcoholism for an extended period of time. I apologize for denying these matters of truth, rather than readily admitting them. I am ashamed of what I have done to hurt those close to me and for the pain I have caused those who have believed in my ministry.”

Liderul IHOP-TM este Claudius Samartinean, care este “responsabil” sa promoveze in Romania ereziile IHOP-KC sub indrumarea “sefului” sau spiritual, Mike Bickle. Claudius Samartinean este absolvent al Universitatii Emanuel din Oradea si a devenit cunoscut in mediul evanghelic romanesc prin “Casa de Rugaciune Bazna” (BHOP) si prin miscarea Strajerilor, acestia din urma fiind recunoscuti pentru vindecarile miraculoase de alergie la orez si castraveti. IHOP-TM sunt asociati cu cei de la “Adoram Arad” despre care deja am discutat aici.

Deoarece in septembrie va fi o conferinta IHOP in Romania la care este invitat Corey Russell (el detine mai multe functii in IHOP-KC si IHOPU) trebuie sa actionam din timp. Avem 3 luni la dispozitie ca sa popularizam invataturile false promovate de IHOP si sa tragem un semnal de alarma pentru toti cei implicati: Parasiti cat mai repede aceasta miscare! Domnul sa va ajute sa iesiti din cutia “IHOP” si sa va lumineze mintile. Doar El poate! Eu nu as putea chiar daca v-as aduce toate argumentele din lume. Pentru cei care sunt insa nerabdatori sa afle mai multe, la categoria de link-uri “RESURSE” va puteti informa in legatura cu invataturile IHOP.

La final sa ascultam marturia lui Corey Russell care pretinde ca are o “linie rosie” direct la un dumnezeu (sigur nu Dumnezeu), urmand ca in posturile urmatoare sa prezentam si invataturile IHOP.

Continuare aici.

Sursa foto: http://beyondgrace.blogspot.de/2011/02/red-flags-over-ihop-devotion-or.html

14 Comments

 1. 1. Nu ai nici cea mai mica legatura cu Claudius Samartinean
  2. Te demonstrezi a fii mai penibil decat esti
  3. Cred ca faci asemenea articole din lipsa de view-uri
  4. Observ ca ataci in mod abuziv atat miscarea non-denominationala cat si reforma
  5. In istorie, tot timpul din cauza reformei , oamenii au fost prigoniti ( exemplu Luther)
  6. Religiozitatea din tine explodeaza
  7. Sunt sigur ca respingi absolut toate cultele dinafara de cultul din care faci parte ,” doar cultul din care faci parte are dreptate”
  8. Sper ca Domnul sa aibe mila de reprosuriile ce le-ai scris si sa nu te loveasca.

 2. „Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele si neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă…”
  Matei 5:11-12

  Multumesc Paul pentru toate lucrurile false. Iti faci treaba de minune.

 3. Matei 18:10 “Feriți-vă, [d-le apologet, blogger, expert in Scripturi, cu un simt acut al discernamantului, Paul Morar], să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururi faţa Tatălui Meu care este în ceruri.”
  Fapte 5:
  38 “Şi acum eu vă spun: „Nu mai necăjiţi pe oamenii aceştia, şi lăsaţi-i în pace! Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;
  39 dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. SĂ NU VĂ POMENIȚI CĂ LUPTAȚI ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU.”

  Domnul sa nu-ti tina in seama piedicile pe care le pui Imparatiei Lui. Fii binecuvantat.

 4. Dragă domnule blogger, cu umilă smerenie îți spun că afirmațiile tale nu au nimic de-a face cu un caracter cristic, ci dimpotrivă, te pliezi perfect pe modelul fariseilor. Cercetează-ți inima ca să vezi de ce duhuri ești călăuzit!
  Dacă este să o luăm pe varianta lumească, ai face de bine să fi mult mai cenzurat în acuze, deoarece conform prevederilor legale poți fi acționat oricând în instanță și ți se poate oricând deschide dosar penal pentru încălcarea libertăților omului și a libertății de exprimare.
  Până atunci însă, îți doresc ca să te lași călăuzit de Sfânta Scriptură și să trăiești în dragoste și în pace cu toți frații tăi (fie că ești sau nu de acord cu doctrina lor).

  • Draga Ioana Mutac, cred ca am fost destul de clar ca aici nu vorbim despre “cercetarea inimii”.
   Nu m-am legat de pacatele interioare ale nimanui, ci de invataturile transmise in mod public.
   Nu va inteleg in legatura cu cenzura: A cui drepturi de exprimare le-am incalcat? A cui libertate am ingradit-o?

  • Dar nici “UMILA” dumneavoastra “smerenie” nu pare ca ar intrece-o pe cea a fariseilor !

   Ce-ar fi sa mai puneti mana pe SFANTA SCRIPTURA si sa vedeti daca gogoasele mistice pe care vi le vand cei de la IHOP , pe un fond muzical si o atmosfera alese cu grija , nu sunt cumva OTRAVITE .

 5. Va rog sa reflectati cu seriozitate la acest text,sper sa va fie de ajutor atunci cand analizati invatatura biblica.

  <11. In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.

  12. Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.

  13. Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.

  14. Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.

  15. Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.

 6. Numai de “bine” / RAU ,

  Te descalifici din start pentru ca vorbesti in afara contextului , ignorand EREZIILE GRAVE DOVEDITE , pe care le furnizeaza cea mai mare parte a miscarii Karismatice , erezii care au fost expuse de autorul acestui blog (Paul M ) precum si de multi alti apologeti occidentali cu mare greutate in mediul evanghelic .

  Caracteristica comuna si esentiala a tuturor oamenilor inselati este ca ei nici macar nu realizeaza asta (ca sunt inselati) ! Exact asa au fost si marile multimi care-l aclamau fanatic pe Hitler : MANIPULATI cu ajutorul unui spectacol muzical si discursuri bine regizate .

  CITITI FRATILOR TOATA BIBLIA , STUDIATI-O , MEDITATI LA EA (ganditi-va si analizati-o profund) si apoi confruntati ceea ce spune Scriptura cu ceea ce va predica cineva !!!
  Astia
  ANALFABETISMUL BIBLIC al acestei generatii evanghelice postmoderne , care-si extrage “adevarurile fundamentale” ale Scripturii din piesele muzicale “crestine” cool , cu doua versuri repetate ca o mantra in intreaga melodie , ESTE CAUZA ACESTOR METASTAZE SPIRITUALE . Iar bruma lor de “studiu biblic” este doar spalare pe creier cu doctrinele eretice ale Karismatismului deviant . Aceasta stare de fapt este cauzata si de nevegherea si lipsa de ucenicizare / mentorare pe care ar fi trebuit sa i-o acorde generatiei evanghelice postmoderne , generatia evanghelice moderna . DAR SE PARE CA PROCESUL LUMIFICARII CRESTINISMULUI BIBLIC , CARE A AFECTAT GENERATIA MODERNA (a parintilor) , CULEGE ACUM ROADELE NEGLIJENTEI SI NEVEGHERII LOR : O GENERATIE POSTMODERNA EVANGHELICA ( a copiiilor parintilor) DEGENERATA PRIN ACCEPAREA METASTAZELOR SPIRITUALE ALE NEO-BAALISMULUI , NEO-MONTANISMULUI , KARISMANIEI (in multiplele sale travestiri inselatoare ) .

  NU LUATI CA UN FAPT GATA DOVEDIT DEMASCAREA KARISMANIEI IN MULTIPLELE SALE TRASVESTIRI , CI STUDIATI SI CONVINGETI-VA VOI INSIVA CE ROADE AU ACESTE MISCARI IN SUA SI OCCIDENT UNDE S-AU METAMORFOZAT SI UNDE AU TRADITIE DEJA ACESTE MANIFESTARI “SPIRITUALE” .

  NU-I LASATI PE ALTII SA GANDEASCA /ANALIZEZE IN LOCUL VOSTRU CI GANDITI /ANALIZATI VOI INSIVA , CACI VOI INSIVA VETI STA LA JUDECATA IN FATA DOMNULUI .

 7. E “TAAARE” de tot reclama la cd-uri afisata pe ecran la acest video , si care apare si in pauzele din acest interviu video . Auzi reclama la cd-uri facuta de carismaticii aberanti : “avem de vanzare cd-uri cu ‘ANTRENOR / INSTRUCTOR PERSONAL PENTRU ( VORBIT IN ) LIMBI’ ” , cica … !!! Asta chiar ca-i tare … vreau si eu unul !

 8. nici nu stiu de unde sa incep sau dac a macar conteaza pt cineva undeva ceea ce spun….dar asa ca sa zic si eu ca doar de asta am si eu dreptul nu?
  in primul rand domnule intelectual sau spiritual – mai bine nu imi dau eu cu parerea ca nu sunt mai bun ci dimpotriva sunt o varza cu terci- cred ca e scris negru pe alb din cate imi aduc aminte de faza cu fariseii care voiau sa distruga lucrarea lui Isus ….se ridica unu din ei- stii tu mai bine care ii era numele- si zice ceva de gen: sa ne fereasca Dumnezeu sa va luptati cu El insusi ca poate e lucrarea Lui , nu va bateti capul ca lucrarea asta se va distruge de la sine daca nu e ceva Dumnezeiesc in ea dar daca e …e nasol.- intelegi aluzia…Acum cum vii tu asa inteligent sa zici ca mai sunt n stiu cate luni pana nu mai stiu eu cand,….ai fii tu vreun erou care sa salvez<i lumea…daca crezi asa f bine ia si te roaga si posteste omule.
  A doua la mana e penibil ca oameni cu aceeasi credinta sa se ciondaneasca in public si sa arunge cu gunoi unul altora….jenant. as mai continua dar si tacerea are ceva de zis.

  • Draga domnule Liviu,

   Nu stiu ce varsta aveti, dar dupa modul in care scrieti si cum va adresati unei alte persoane se pare ca va lipsesc cei 7 ani de acasa. Pe mine parintii m-au invatat ca indiferent de convingerile religioase ale unei persoane trebuie sa o tratez cu respect, prin urmare atunci cand ne adresam unii altora cred ca e normal sa folosim niste reguli minime de bun simt. Nu pentru ca eu as fi cineva si ca am pretentia sa ma respectati, ci pentru ca asa se impune in cadrul unui dialog civilizat. In acest sens as vrea sa va spun ca numele meu nu este “domnule intelectual sau spiritual”, ci Paul Morar.

   O alta regula a dialogului este aceea ca interlocutorii sa se prezinte cine sunt si sa nu se ascunda dupa un nickname. Cer prea mult daca v-as ruga sa va dezvaluiti identitatea cu nume si prenume?

   Referitor la ceea ce ati scris as vrea sa va spun urmatoarele: E normal si aveti tot dreptul sa afirmati ca eu bat campii sau ca ma impotrivesc lucrarii Domnului. V-ati prezentat argumentele iar cei care o sa ne urmareasca discutia vor putea judeca astfel cine bate campii si cine nu.

   Desi nu vreau sa va jignesc, as vrea sa stiti ca aluziile pe care le faceti dumneavoastra sunt tipice pentru cei care sunt in proces de a fi spalati pe creier sau care sunt deja spalati pe creier. Uitati-va la comentariile aduse pe acest blog (sau pe altele) de catre cei care gandesc ca si dumneavoastra si o sa observati ca majoritatea vin cu aceleasi aluzii si comentarii.

   Cu siguranta nu sunt vreun erou si nici nu am planuri sa salvez lumea, dar consider ca am o responsabilitate sa trag un semnal de alarma atunci cand vad ca oamenii se afla pe un drum gresit. Faptul ca dumneavoastra nu intelegeti motivele sau argumentele mele nu inseamna ca bat campii. V-ati facut timp sa studiati articolele prezentate pe acest blog si materialele adiacente? Faptul ca anumite miscari folosesc un limbaj crestin nu inseamna ca prin acest limbaj exprima adevarul biblic. Sub majoritatea termenilor folositi de catre NAR se ascund intelesuri care au de a face cu New Age si ocultism, iar pentru cine nu cunoaste Biblia si nu stie ce inseamna New Age acesti termeni par perfect valizi din punct de vedere biblic.

   As fi putut foarte bine sa va sterg comentariul si sa merg sa ma rog pentru dumneavoastra, dar totusi v-am si raspuns. Diavolul este primul care vrea ca noi sa ne rugam non-stop si sa nu facem nimic. Rugati-va neincetat, nu inseamna sa te rogi non-stop, 24 din 24. Sa presupunem ca vedeti o femeie abuzata fizic pe strada de catre un barbat, ce o sa faceti? O sa spuneti o rugaciune ca sa o salveze Domnul si treceti mai departe? Sau o sa si actionati? Intelegeti aluzia?

   Sunt perfect constient ca eu nu o sa va pot schimba modul de gandire indiferent cat de inteligent sau ne-inteligent as fi si oricate argumente v-as aduce, daca Duhul Sfant nu o face in primul rand. Eu doar prezint niste puncte de vedere pe care le consider valide bazandu-ma pe Scripturi si pe ceea ce am studiat in mod obiectiv, dar e alegerea dumneavoastra sa cercetati aca argumentele mele sunt valide sau nu. Sper sa intelegeti ca in ziua de astazi asistam la o falsificare a crestinismului si nu la mari treziri spirituale cum pretind unii care isi dau titluri de apostoli si profeti.

   O alta aluzie gresita pe care o faceti este aceea ca m-as identifica din punct de vedere al credintei cu miscarea IHOP. Cu siguranta sunt oameni salvati care fac parte din aceasta miscare, dar miscarea luata per general se duce intr-o directie gresita. IHOP in mare este New Age cu o terminologie crestina, desi in Romania inca mai pastreaza ceva iz de crestinism fata de USA. Pe viitor am sa prezit istoria unei miscari de rugaciune neintrerupta care a falimentat groaznic pentru ca au preferat experientele in detrimentul Cuvantului. Desi in istorie au ramas ca si crestini, acestia au fost in realitate cabalisti.

   Marea majoritate a IHOP-erilor nu se obosesc sa judece ceea ce le este bagat pe gat ca si invataturi biblice, ci iau totul de bun fara nici o urma de discernamant. Si am sa ma exemplific. Pentru aceasta am sa prezint cateva afirmatii in legatura cu escatologia IHOP preluate de pe site-ul IHOP TM:

   “Cele şapte peceţi sunt literale (şi nu simbolice pur şi simplu), viitoare împlinirea lor are loc în viitor), progresive (cresc în intensitate) şi enumerate (declansate in ordine).”

   “Judecăţile lui Dumnezeu vor fi declanşate împotriva Curvei celei Mari şi a Anticristului printr-o mişcare mondială matură de rugăciune în modul în care Moise a declanşat urgiile peste Egipt.”

   “A cincea pecete este puterea supranaturală de peste mişcarea de rugăciune care declanşează o judecată şi mai mare peste imperiul lui Antihrist.”

   Ce vrea sa zica IHOP aici: Toti cei care nu vor face parte din “miscarea matura de rugaciune” a zilelor din urma (adica IHOP) fac parte din imperiul lui Anticrist. Astfel cei de la IHOP vor declansa prim miscarea lor de rugaciune mondiala judecatiile lui Dumnezeu peste imparatia lui Anticrist. Toate acestea literal! Adica IHOP se roaga si ceilalti sufera judecatile. Intelegeti ce aberatii sustine IHOP si de ce nu consider ca avem aceeasi credinta? Si aceasta nu este o invatatura singulara, cam tot ceea ce reprezinta IHOP se bazeaza pe rastalmaciri ale Bibliei, desi in aparenta vor sa para ca detin o invatatura sanatoasa si biblica. Studiati posturile despre IHOP in detaliu si materialele recomandate si o sa va convingeti, desi unii sunt asa de creduli incat daca maine la IHOP o sa se zica ca 2+2=7 se vor gasi destui care sa creada.

   Daca considerati ca toate acestea sunt gunoaie nu va obliga nimeni sa mai reveniti in cosul de gunoi. Sustineti in continuare IHOP si o sa fiti spalat sistematic pe creier impreuna cu toti cei care vor face parte din aceasta miscare.

   Toate cele bune,
   Paul Morar

Leave a Reply