Casa Internationala de Rugaciune Timisoara (3)

redihop

Continuare de aici.

Inainte sa mergem mai departe cu prezentarea IHOP as vrea sa spun ca lucrurile se misca intr-o directie buna. Saptamana trecuta am avut niste discutii pe Facebook cu Claudius Samartinean care incep sa dea incet-incet rezultate. Daca in momentul cand am postat primele doua articole, Claudius Samartinean nu recunostea existenta NAR (defapt nici nu stia ce inseamna NAR – va vine sa credeti?), pana la urma s-a convins ca aceasta miscare este cat se poate de reala si ca nu e doar in mintea unora asa cum a afirmat la inceput. Urmatorul lucru de care as vrea sa se convinga Claudius Samartinean este faptul ca IHOP promoveaza aceeasi agenda dominationista ca si toti ceilalti care fac parte mai mult sau mai putin oficial din NAR. Deasemenea i-am explicat lui Claudius ca intentia mea nu e sa trag in IHOP-TM ci sa-i fac sa inteleaga ca sunt pe un drum gresit, iar in acest scop voi prezenta toate informatiile care consider ca sunt relevante. Cei de la IHOP-TM trebuie sa-si cunoasca istoria si unde isi au radacinile. Sunt multi tineri inteligenti prinsi in IHOP si ma tot mir cum de se lasa asa de usor pacaliti in miscarile astea de trezire ador(a)mire spirituala… Vreau sa inteleaga faptul ca drumul pe care au pornit nu este unul care duce spre Dumnezeu ci unul care duce spre dumnezeul New Age, Kundalini, Kabbalah etc. si anume spre ideea ca noi prin fortele noastre proprii (rugaciune contemplativa, gandire pozitiva, vizualizare, spiritism, misticism etc.) vom ajunge sa umblam in slava pe acest pamant: adica sa ne indumnezeim. Aceasi minciuna cu care au fost pacaliti Adam si Eva in gradina Edenului.

Sunt oare prea naiv cand spun ca mi-as dori ca cei de la IHOP-TM in frunte cu Claudius Samartinean sa se dezica de IHOP-KC si Mike Bickle? Doar avem un Dumnezeu al minunilor, nu?

OK, sa trecem la treaba si sa ne indreptam atentia asupra lui Mike Bickle, liderul miscarii IHOP-KC.

“Fratele” Mike Bickle a facut si el parte din miscarea “Toronto Blessing” pe care John Arnott o numeste “raiul pe pamant” sau o “manifestare reala a duhului sfant“. Asa cum s-a intamplat in majoritatea sectelor religioase la fel s-a intamplat si in cazul IHOP. Totul porneste de la faptul ca acestia se regasesc pe ei insisi in profetiile biblice. Au luat astfel un verset din Amos si unul din Faptele Apostolilor si gata “noi suntem aia, hai sa restauram cortul lui David”. Iar daca mai apar si alte confirmari de la tot felul de apostoli si proroci mincinosi gen Bob Jones, (care le punea pe femei sa se dezbrace in “fata domnului” pe motiv ca asa putea sa proroceasca mai bine) atunci treaba ii clara: “E de la domnul!”. Aici gasiti un clip despre istoria “profetica” a miscarii IHOP iar  aici gasiti un clip de la funeraliile lui Bob Jones, in care Mike Bickle recunoaste cat de mult l-a iubit pe Bob Jones si cat de importanta a fost influenta pe care Bob Jones a avut-o asupra sa. Nu vreau sa va obosesc prea mult cu Youtube dar aici e un alt clip cu Bob Jones in care se roaga pentru Todd Bentley impreuna cu Rick Joiner si care ne demonstreaza cata lipsa de discernamant au acesti oameni si cat de extinsa este aceasta vasta retea de profeti si invatatori mincinosi care conduc oamenii spre imparatia intunericului.

Pe final de articol as vrea sa vedeti pana unde pot merge cei din NAR cu blasfemiile lor si sa cititi acest articol in care se vorbeste despre faptul ca cele trei miscari de trezire (sau cele 3 rauri): Catch the Fire, IHOP si Bethel Redding sunt considerate un fel de “sfanta trinitate”. Catch the Fire este considerat “tatal”, IHOP este considerat “fiul” si Bethel Redding este considerat “duhul sfant”. Daca toate lucrurile astea nu va provoaca scarba… atunci inseamna ca aveti un stomac tare 🙂

Viitorul suna “bine”: se pare ca vom fi invadati de aceste “case internationale de rugaciune“, “centre internationale ale miracolelor“, “scoli supranaturale de misune“, echipe de “inviere a mortilor” si “vindecatori certificati”. Ii invit pe toti sa-si incerce puterile aici.

Si ca sa nu ziceti ca vorbesc prostii, totul e documentat si poate fi verificat… Din pacate…

Continuare aici.

Sursa foto: http://beyondgrace.blogspot.de/2011/02/red-flags-over-ihop-devotion-or.html

2 Comments

 1. Vorbesti despre Casa de Rugaciune din Timisoara, dar toate videourile sunt in limba engleza si nu sunt de la IHOP-TM.
  Aduci argumente despre o lucrare si sunt sustinute de videouri si declaratii ale altor oameni care nu au fost niciodata la IHOP. Nu m-i se pare intemeiat nimic din ce zici. Daca imi dai exemple din Casa de Rugaciune TM atunci da cred. Cat despre IHOP-KC e cu totul un alt subiect.
  Da, IHOP-KC si IHOP-TM sunt lucrari asemanatoare, dar asta nu inseamna ca sunt identice.

  • Corect. Tocmai asta mi-am propus si eu, sa demonstrez ca sunt lucrari asemanatoare.

   “dar toate videourile sunt in limba engleza” – va rog sa studiati mai bine posturile referitoare la IHOP si o sa gasiti SI clipuri in limba romana (deci nu toate in engleza) in care Claudius Samartinean explica faptul ca IHOP-TM este o copie (nu exacta, dar fidela) a miscarii IHOP-KC.

   Din moment ce programele sun inregistrate pe Internet si cartile sunt disponibile online, nu vad de ce tot sustineti ca “nu am fost acolo”. Prin aceeasi analogie inseamna ca nu pot sa am o parere despre homosexualitate decat daca ma duc intr-un club de homosexuali, ceea ce este fals. Pot sa-mi exprim parerea despre ceva fara sa fiu prezent la propriu in locul respectiv.

Leave a Reply