Tehnici de manipulare a tinerilor (1)

Manipularea tinerilor se realizeaza prin metode de spalare a creierului si controlul mintii. Sa vedem ce inseamna acesti termeni de “spalare a creierului” sau “controlul mintii”:

Pentru obținerea unui control total asupra individului se acționează pe trei mari direcții de acțiune:[2]

 • remodelarea comportamentului,
 • restructurarea gândirii și
 • redefinirea structurii emoționale.

Acest lucru se realizează în trei etape:
1) dezghețarea, constând în distrugerea totală a vechiului element de identitate a individului (act de comportament, mod de gândire, sentiment).
2) schimbarea, prin inocularea noului element de identitate.
3) reînghețarea, prin fixarea noii personalități a individului, pentru ca ea să reziste în timp.

Mai tineti minte ce afirmatii faceam in acest post? Stiu ca multi au sarit ca arsi cand am facut acele afirmatii foarte grave. Ei bine se pare ca am gasit pe cineva care are o parere similara. Daca pe mine nu ma luati in seama va rog sa o luati atunci in seama pe Caryl Matrisciana. Am ascultat-o foarte mult in ultima vreme si mi se pare ca intelege foarte bine subiectele despre care discuta. Va rog neaparat sa va faceti timp sa ascultati fragmentul de mai jos preluat dintr-un interviu cu Caryl Matrisciana. Interviul complet il gasiti aici.

Caryl Matrisciana about NAR youth movements

Va rog de asemenea sa vizionati si documetarul de mai jos. Face parte dintr-o serial numit “Invazia pagana” in realizarea caruia a fost implicata aceeasi Caryl Matrisciana. Episodul despre care vorbesc se numeste “Secrets of Mind Control” si e un “must see”. Aceasta serie de documentare a fost difuzata in trecut de “Alfa si Omega TV”, care culmea(!) acum promoveaza exact opusul a ceea ce se infiereaza in aceste documentare. Il recomand tuturor tinerilor si nu numai. Chiar daca este realizat in urma cu aproape 20 de ani subiectul parca e mai actual ca niciodata. Neaparat sa-l vedeti! Intreaga serie poate fi vizionata aici si este subtitrata complet pentru cei care nu inteleg engleza.

7 Comments

 1. Sunt curios ce parere aveti despre astfel de fenomene prezente in bisericile romanesti?

  http://dorinpele.wordpress.com/2014/07/20/experimentul-viabil-de-la-biserica-agape-continua-petru-lascau-nu-este-usor-sa-te-intelegi-cu-sotia-altuia/

  si aici:

  http://rousa.blogspot.com/2014/07/pastorul-petru-lascau-nu-este-usor-sa.html

  dar despre exprimarea vulgara a predicatorului de aici?

  https://www.youtube.com/ Petru Lascau si tipurile de magari (il gasiti pe youtube, e doar doua minute).

  Va multumesc.

  • Draga Fabian, din pacate comentariul dumneavoastra a intrat la spam pe motiv ca are 3 linkuri. Va rog pe viitor sa puneti maxim 2 linkuri.
   La intrebarile puse mai sus nu stiu exact ce sa va raspund, din cel putin 2 motive:
   – Nu inteleg sau nu cunosc foarte bine aspectele si persoanele mentionate mai sus.
   – As vrea sa formulati intrebarile mai specific si mai la subiect deoarece ar fi multe de discutat 🙂

   Un singur lucru as vrea sa mentionez deocamdata: nu sunt de acord cu “departamentul surorilor” sau “departamentul tinerilor”. Personal consider ca biserica ar trebui sa stea in unitate, fara a fi fragmentata pe criterii de sex sau varsta.

 2. Am audiat interviul cu Caryl Matrisciana si apoi seria SECRETELE CONTROLULUI MINTII din documentarul crestin Invazia Pagana , postate de tine . AR TREBUII VAZUTE DE TOATA LUMEA CARE E INTERESATA DE ADEVAR !

  In SECRETELE CONTROLULUI MINTII din seria de documentare Invazia Pagana se facea referire si se dadeau imagini si informatii din documentarul FEAR IS THE MASTER care documenteaza activitatea gurului indian Osho ( Bhagwan Shree Rajneesh ) si gurului de tip new age , pastorului-predicator american Jim Jones . Amandoi au fondat in SUA niste secte cu o activitate extrem de diabolica si manipulativa . Si acesta e un “must see” !

  • Da, e revoltator modul in care acesti oameni au reusit sa duca atatea suflete in ratacire… Cred ca fiecare om ar trebui sa se cerceteze si sa inteleaga daca nu cumva face parte dintr-un asemenea cult fanatic. Poate nu la aceleasi proportii, dar cu potential devastator in viitor.

 3. Pingback: Hans Koller – Misiunea Kwasizabantu din Voiteg , România | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply