Cum aflam voia lui Dumnezeu pentru viata noastra?

Citim horoscopul? Mergem la proroc sau la mama Omida? Citim in cafea sau in globuri de cristal? Ne uitam pe geam sa vedem daca afara e soare sau ploua? Citim “Cuvantul lui Dumnezeu pentru azi” in loc de horoscop? Deschidem Biblia la intamplare ca sa vedem ce ne “vorbeste” Domnul? Ne golim mintea si ne conectam la “vocea cerului”? Si lista ar putea continua… Eu zic ca mai bine sa-l ascultam pe Voddie Baucham si s-ar putea sa ne lamurim:

2 Comments

  1. Nu-mi amintesc sa-l mai fi ascultat pana acum pe acest pastor de culoare , Voddie Baucham . Mi-a placut mult discernamantul sau spiritual , un adevarat dar de la Domnul , care este evident in aceasta predica a sa ( centrata in jurul versetului 2 , cap.12 , din Romani ) .
    El puncteaza anumite probleme importante care toate alcatuiesc si caracterizeaza SPIRITUL ACESTEI VEAC care a impactat societatea si mare parte din biserica contemporana . El aminteste despre diferite forme de misticism ( paganism reimpachetat ) , care promoveaza tehnici spirituale de GOLIRE A MINTII si cautarea PACII INTERIOARE ca metode de aflare a voii lui Dumnezeu pt. diferite situatii . Acestea au patruns din pacate si in gandirea evanghelica moderna ! Se aminteste si despre rolul nefast al penetrarii modului de gandire al nostru cu tot ceea ce este pop-culture ( media moderna in special cea audio-vizuala , etc.) , sistemul public , sau secular , de educatie , etc . Deasemenea este punctat si rolul nefast al Psihologiei-Psihoterapiei care promoveaza ideea pagana ( anti-crestina) ca solutia la problemele psiho-spirituale ale omului se afla in INTERIORUL lui ( caci omul e afectat din exteriorul sau si nu de interiorul sau , care e BUN ) . Biblia insa are un punct de vedere diametral OPUS fata de Psihologie-Psihoterapie . Problemele omului vin din INTERIORUL lui , caci inima lui e rea si inselatoare ! Solutia nu e in interiorul nostru , ci in EXTERIORUL nostru la DUMNEZEU , la Salvatorul nostru ! Noi ca si crestini autentici ( biblici , evanghelici ) nu procedam ca si MISTICII , nu ne golim mintea prin diferite tehnici “spirituale” de modificare (alterare ) a constintei , si nici nu cautam SA SIMTITM un sentiment fals si trecator de PACE INTERIOARA ca sa aflam voia lui Dumnezeu . Ci o cautam studiind si apoi meditand (cugetand) la Cuvantul Evangheliei (Bibliei) , ca el Cuvantul sa ne indrume prin calauzirea Duhului Sfant . NU EXISTA O REALA CALAUZIRE A DUHULUI SFANT SEPARATA DE INVATATURA SANATOASA SI CLARA A EVANGHELIEI .

    • Din pacate Voddie Baucham nu este prea cunoscut in Romania. Probabil din cauza ca invataturile lui nu se bazeaza pe “spiritul acestui veac” si spune lucrurilor direct si pe nume. Acum sunt la moda cei care sunt “supranaturali” 🙂

Leave a Reply