Hiturile verii la vegheaza.com (1)

Am inceput sa inteleg tot mai mult in ultima vreme ca cele mai bune metode pentru a atrage tinerii la biserica si a nu-i pierde sunt muzica si dansul. M-am decis sa merg si eu in aceasta directie, astfel incat sa atrag tot mai multi tineri care sa studieze materialele prezentate pe acest blog.

Astazi o sa va prezint o piesa hip-hop pentru ca acest stil muzical e inca la moda. Poate ca unii din aceasta zona a “dansului revelator de adevar” o sa incerce si o coregrafie pe aceasta piesa care sper sa fie mai reusita decat cele prezentate pana acum. Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel, cand intr-altul, prin urmare El poate vorbi fiecaruia pe limba lui.

Va las pe voi sa adaptati acest mesaj la contextul evanghelic romanesc. Va dau doar un indiciu: TBN = Alfa si Omega TV, restul puteti continua voi.

 

6 Comments

 1. Interesantā piesa,nu stiu cîti tineri ar atrage în schimb dansul atrage multi,mai ales la nunti.Am trāit o experientā ciudatā la o nuntā cu un tip care abia se pocāise.Înainte de nuntā pastorul anuntase “nevoia de normalitate”,adicā se dansa pentru prima datā la nuntile lor,asta era normalitatea.Intrînd în vorbā cu cel care abia se pocāise am constatat cā el se astepta la altceva de la pocāiti si spunea el :”eu de asta am fugit”.De ce?de dans?Da,mi-a rāspuns el.Nici eu nu dansez în public i-am rāspuns.Cu sotia în casā cînd nu ne vede nimeni mā mai prostesc.Am fost curios sā aflu ce îl deranjeazā?Mi-a spus cā nu i se pare normal ca într-un cadru în care chemi binecuvîntarea lui Dumnezeu sā ai surpriza sā vezi pastorul dansînd cu fetele de la trupa de închinare,fete care se onduleazā în fel si chip pe ring.L-am bātut pe umār si l-am sfātuit sā stea linistit cā va descoperi mult mai multe între evanghelici,i-am explicat cā eu sunt nāscut între ei si cunosc bine mediul evanghelic din Iasi dupā “neamuri” fiind înruditi unii cu altii.Între timp omul a emigrat în SUA si nu stiu ce sa ales de credinta lui.Cît despre mine si multi alti tineri sau cît de tînār oi mai fi la 34 de ani sunt un mare meloman dar în bisericā prefer ceva solemn,mai serios,(sā nu fiu înteles gresit,ascult tot soiul de muzici crestine). http://youtu.be/WHZz2QcP4Qc

  • E interesant faptul ca oamenii care abia se pocaiesc fug de aceste lucruri, in timp ce evanghelicii le imbratiseaza. Si eu ascult tot felul de muzici crestine, dar dupa cum ai spus in biserica prefer ceva solemn. Din pacate evanghelicii si-au cam pierdut din solemnitate in ultima vreme… si cu cat e tontoroiul mai mare cu atat li se pare ca “prezenta Domnului” e mai puternica… Iar cei care promoveaza solemnitatea si decenta sunt considerati legalisti. Astfel unele biserici au devenit discoteci crestine sau in cel mai bun caz un loc unde poti participa gratis la un program de divertisment. De multe ori ma intreb ce mai inseamna in ziua de azi “sa nu va potriviti chipului veacului acestuia”…

  • Elisei , ca veni vorba de dans si muzica , as vrea doar sa mentionez cateva lucruri . Eu sunt casatorit , de la varsta de 23 de ani , cu aceeasi persoana de peste 15 ani . Amandoi , atat eu cat si sotia mea , am crescut in medii si familii NE-crestine ( NE-evanghelice ) si am fost impreuna in aceeasi clasa la liceu . Amandoi am fost in consecinta imbibati de tot ceea ce presupune pop-culture . Am ascultat ca si adolescenti muzica seculara ( in special rock , dar si alte genuri mai “dansante” ) si am trait in imoralitate . La ocazii ( nunti , chefuri ) consumam alcool , dar moderat , aveam un limbaj libertin specific mediului , desi nu exageram … ca doar am fost educat moral sa nu fiu “un badaran” . DAR , EVIDENT , ERAM AMANDOI NEMANTUITI ( desi aveam o forma de religiozitate care ne anestezia constiinta uneori ) .

   Dar cand CRISTOS ISUS a venit in viata noastra prin EVANGHELIA LUI , totul a trebuit sa se schimbe si sa se inoiasca , si DOMNUL a facut aceasta lucrare in viata noastra . Obiceiurile lumesti care odata erau delectarea noastra au devenit dezgustatoare si ne-au parasit , caci nu mai cautam sa placem lumii ci RASCUMPARATORULUI nostru , Domnul ISUS CRISTOS .

   Cand ma gandesc la cele relatate si vazute de tine : la nunta, fete “POCAITE” unduindu-se in ritmul muzicii pe ringul de dans alaturi de pastor , ma gandesc ca asa eram eu , sotia mea , prietenii din anturajul nostru INAINTE ca sa-L cunoastem pe Domnul !

   PREA PUTINI LIDERI EVANGHELICI INTELEG CU ADEVARAT CE SEINTAMPLA AZI IN CRESTINISMUL CONTEMPOTAN , SI PREA PUTINI IN CONSECINTA IAU ATITUDINEA CORESPUNZATOARE FATA DE ACESTE LUCRURI !

   O noua forma de “CRESTINISM” EMERGENT , NEO-LIBERAL , DEVIAT ATAT DOCTRNAR CAT SI MORAL ia nastere azi intre evanghelici . Curentul bate (vine ) de peste ocean … dar asta e o alta poveste .

Leave a Reply