Teologia Dominionului (5)

Continuare de aici.

Inainte sa prezint un clip video in care C. Peter Wagner explica doctrina de baza a dominionismului as vrea sa redau cateva fragmente din cartea “Cresterea bisericii sau seducerea bisericii?” de Rudolf Ebertshauser care poate fi downloadata de aici.

E semnificativ cã în cadrul mişcãrii de creştere a bisericii câştigã tot mai multã influenţã o erezie care e strãveche şi care a contribuit deja în trecut la degenerarea bisericilor biblice. E vorba despre doctrina „dominionismului”, care afirmã cã Biserica ar fi chematã sã realizeze aici şi acum Împãrãţia lui Dumnezeu pe pãmânt, prin faptul cã influenţeazã întreaga lume cu o gândire creştinã, cu o culturã creştinã şi cu o politicã creştinã, ajungând ca în final s-o supunã complet.

Biserica are drept urmare misiunea de a-I preda lui Cristos o lume creştinizatã, şi are în acest sens autoritatea de a domni asupra popoarelor. Cel puţin în cadrul mişcãrii carismatice (mai ales „mişcarea ploii târzii” [latter rain movement]), aceastã doctrinã e asociatã cu mesajul unor falşi profeţi privind „marea trezire din timpul de pe urmã”, ca şi cu învãţãturile oculte privind „rãzboiul spiritual”, potrivit cãrora biserica trebuie sã smulgã Împãrãţia şi domnia asupra pãmântului de la Satan şi de la forţele lui prin legare, poruncire şi exorcizare [scoatere].

În spatele dominionismului se aflã concepţia anticreştinã cã oamenii ar putea realiza şi fãrã Cristos pacea şi dreptatea şi învinge sãrãcia şi boala.

Atunci când nişte creştini se înhamã la aceste demersuri dupã o „nouã ordine mondialã”, dupã „pace şi siguranţã”, ca şi dupã „dreptate socialã” – şi lucrul acesta se întâmplã prin erezia „dominionismului” – atunci o sã fie foarte subtil şi pe neobservate prinşi în „laţul” Anticristului, care submineazã şi influenţeazã de sute de ani bisericile creştine cu drojdia învãţãturilor şi practicilor sale oculte (cf. 1 Ioan 4:1-6). Ei cred cã sunt „de partea lui Cristos”; sunt plini de activismul de a îmbunãtãţi lumea „pentru Cristos” şi de a o „face creştinã” – şi când colo servesc Anticristului ca paravan pentru instaurarea puterii sale înşelãtoare.

Mai jos puteti viziona mesajul sustinut de C. Peter Wagner in anul 2010 la o conferinta organizata de “Catch the Fire” Toronto. Observati ca C. Peter Wagner il citeaza pe Kong Hee, un personaj cu care ne-am mai intalnit deja aici. Mesajul propriu-zis incepe la 01:17:40.

2 Comments

  1. O întrebare off-topic:

    Este în regulă sa lucrezi ca voluntar pentru Samaritan’s Purse (Operation Christmas Child) și Billy Graham Evangelistic Association? Franklin Graham, președintele Samaritan’s Purse este francmason și ecumenist. Organizatia sa, pe lângă acțiunile caritabile, include programe de evanghelizare și ucenicizare în peste 100 de tari. Am un prieten care lucrează ca voluntar pentru aceste organizații. Este moral și just sa sustii demersurile (filantropice, evanghelistice, ucenicizatoare) unor …masoni și/sau ecumenisti?
    Aș aprecia dacă mi-ati răspunde la adresa de e-mail: „eterodox@yahoo.com”. Răspunsul (corect) ii va parveni prietenului meu. Mulțumesc!

Leave a Reply