Conferinta “The Berean Call” 2014

Ultima conferinta “The Berean Call” este disponibla pentru o perioada limitata de timp la acest link. Nu am reusit sa vizionez decat prezentarile lui Ray Yungen referitoare la misticism si rugaciunea contemplativa, dar cred ca si restul sunt la fel de bune.

3 Comments

  1. Am urmarit si descarcat toata conferinta The Berean Call 2014 . E EXTREM DE VALOROASA pentru cultivarea unui discernamant spiritual biblic . S-au prezentat teme legate de penetrarea crestinismului evanghelic contemporan cu doctrinele Misticismului (New Age / Gnosticism /Catolicism , etc. ) , NAR , IHOP , PDC . Deasemenea a fost prezentata teme legate de o noua doctrina “crestina” , numita Crestinismul Palestinianist ( puternic ANTI-Israel acuzand Israelul de apartheid impotriva palestinienilor , PRO-Islamica si ecumenica , o erezie ce tinde sa ia proportii uriase intre liderii versati din evanghelismul occidental , bazata pe vechea doctrina eretica a Teologiei Substituirii / Inlocuirii , asa numita Replacement Theology care inlocuieste printr-o alegorizare halucinanta a profetiilor biblice legate de Israel , inlocuind gresit Israelul cu Biserica in planul profetic divin , negand ca Israelul mai are vreun rol in planul profetic al lui Dumnezeu ) . Crestinismul Palestinianist , o ” telogie politica contemporana ” merge ca unsa pe paine cu Crislamul , Dominionismul din hiper-carismatism , cu PEACE PLAN-ul din PDC , cu universalismul si misticismul Bisericii Emergente , dar mai ales cu politica Ecumenica RADICALA si cu tendintele contemporane universalist-mistice ale Catolicismului , dar si cu dominianismul din hiper-Calvinism ) . Crestinismul Palestinianist care deriva din Replacement Theology (Teologia Inlocuirii ) , caracterizat ca fiind puternic ANTI-Israel face casa buna cu docrinele gresite ale amilenismului si postmilenismului si este opus premilenismului biblic .

    • Ii indemn pe fratii penticostali sa urmareasca materialele de apologetica evanghelica EXCELENTE de la The Berean Call mai ales ca cei de la TBC nu sunt cesationisti . Fondatorul TBC a fost regretatul apologet american dr. DAVE HUNT ( care a plecat la Domnul anul trecut la 86 de ani ) . Dave Hunt nu a fost cesationist , el activand ca lucrator si colaborator a bisericilor penticostale Calvary Chapel fondate de pastorul penticostal Chuck Smith . Dar Dave Hunt , ca si Chuck Smith , a fost unul din cei mai buni apolologeti ne-cesationisti care au facut o critica BIBLICA absolut necesara aberatiilor in practicarea a ceea ce credea si crede hiper-penticostaltismul / karismatismul ca este lucrarea/ darurilor Duhului Sfant.

Leave a Reply