Non-denominationalii vor… ghici ciuperca ce?

O denominatie numita “Federatia Bisericilor Crestine Autonome din Romania“?

Iata ce spunea fratele Marinel Blaj in urma cu ceva timp:

“Se strâng semnături pentru înfiinţarea unui… cult carismatic ?

Dacă ţinem cont că există oameni care umblă cu tabele în care se cere numele, prenumele, CNP-ul şi adresa, este convingător? Dacă mai punem la socoteală şi faptul că, întrebată fiind persoana respectivă pentru ce se cer adepţi, răspunsul a fost: „adunăm adepţi pentru înfiinţarea cultului carismatic”, e suficient? La întrebarea: „Cine?”, răspunsul a fost dezarmant de sincer: „Noi şi cei de la Adoram.” Am reprodus cât se poate de exact dialogul.”

Ei iata ca lucrurile avanseaza si aceasta strangere de semnaturi este in plina desfasurare. Nu inteleg totusi secretomania acestui demers si de ce sunt “anumite detalii care nu pot fi spuse public”, ci doar in particular… Si care sunt acele detalii care nu ar trebui sa fie publice?

Un lucru e clar: cabalizarea (si cand zic cabalizare am in vedere doua sensuri) crestinismului evanghelic din Romania continua intr-un mod accelerat. Chiar am auzit intr-un clip inregistrat weekendul acesta ca s-a proclamat o “ungere de accelerare” peste biserica “Raul Trezirii“, iar pastorul Samuel Caba va avea parte de “double fruit with half work”.

Eeee asa ceva mi-ar placea si mie: sa muncesc jumate de norma si sa primesc salariu dublu 🙂

3 Comments

  1. o mare miselie si porcarie sa strangi semnaturi ptr inffintarea a ceea ce pe nedrept cuvant vei numi “adunearea Domnului”..e adunarea miseilor, de fapt… si vor ramane doar cu semnaturile…

  2. Pingback: Un nou cult penticostal in Romania: “Uniunea Bisericilor Penticostale si Independente ale Trezirii” « tineridelanganoi

Leave a Reply