Mormonii nu sunt crestini

Doua prezentari interesante despre aberatiile propovaduite de membrii acest cult fondat de catre masonul cabalist Josph Smith. Zilele trecute Chuck Pierce, unul dintre marii “profeti” NAR i-a dat o “mantie profetica” binecunoscutului mormon Glenn Beck. Nu e nici o mirare, deoarece atat mormonismul cat si Noua Reforma Apostolica, sunt doua miscari care au la baza Kabbalah/New Age, prin urmare cine se aseamana se aduna. Nu au nimic de a face cu Dumnezeu ci cu “Proiectantul Suprem”, adica diavolul.

8 Comments

  • DA, MORMONII NU SUNT CRESTINI !

   Creditat de foarte multi neo-evanghelici ( care nu si-au facut bine temele in documentatie apologetica) ca fiind un mare apologet evanghelic , RAVI ZACHARIAS, se adreseaza unui numar de 3500 de mormoni si evanghelici adunati in cladirea Templului Mormon din Salt Lake City , Utah, cu ocazia unui eveniment de 2 zile inititulat “Libertate si Prietenie” . Cu aceasta ocazie R. Zacharias a cerut ca oamenii din cele 2 credinte sa stea impreuna pentru a se opone “relativismului” si “moralitatii pierdute” … ! Hmmm… interesant ! La fel si mega-gurul neo-evanghelic, RICK WARREN, cerea evanghelicilor sa stea impreuna cu catolicii tot pentru “a lupta” impotriva unor chestiuni asemanatoare lasand la o parte DIFERENTELE doctrinare dintre evanghelici si catolici , care sunt “neglijabile”( dupa opinia lui R. Warren) .

   Oricum aceasta e a 2 a ocazie cu care Ravi Zacharias se adreseaza Mormonilor in Templul lor din Salt Lake City, el fiind acum 11 ani ( cu cel dintai discurs al sau in fata mormonilor) primul ne-mormon in cei 105 ani care se adreseaza mormonilor in Templul lor din Salt Lake City . R. Zacharias NU a facut NICI O DIFERENTA, in expunerea lui in fata mormonilor, intre Isus-ul Bibliei si “Isus-ul” Mormon, care conform doctrinei mormone este fratele lui Lucifer, si a carui sange jertfit pe cruce NU e suficient in obtinerea “mantuirii” mormone ( transformarea oamenilor in zei) in pseudoteologia eretica mormona !!!

   SURSA :
   Ravi Zacharias Asks Faiths to Oppose ‘Lost Morality’ Together
   http://www.thebereancall.org/content/ravi-zacharias-asks-faiths-oppose-lost-morality-together

  • Discursul lui RAVI ZACHARIAS din Templul Mormon din Salt Lake City, la care am facut referire in primul e-mail, a fost prezentat de coalitia evanghelica Standing Together ( Stând Împreuna ) care urmareste sa fie un catalizator pentru UNITATEA comunitatii CRESTINE din Utah ( baza strategica a Mormonismului ) prin incurajarea eforturilor comune de rugaciune, inchinare si evanghelism strategic ( intre evanghelici si “fratii si surorile” lor mormoni).

   Printre realizarile oferite de Standing Together sunt organizarea de “dialoguri teologice academice intre MORMONI si EVANGHELICI” precum si furnizarea de “resurse pentru DIALOGUL INTER-CONFESIONAL”. Tot ei i-au organizat lui R. Zacharias si primul sau discursul din 2004 , din Templul Mormon din Salt Lake City .

   Presedintele lui Standing Together, rev. Gregory Johnson, a spus audientei cu ocazia evenimentului organizat pe 2 zile in Templul Mormon, in 2014, intitulat “Libertate si Prietenie”, in care a avut al doilea discurs in fata mormonilor R. Zacharias, urmatoarele : “conferinta a fost o oportunitate pentru MORMONI si CRESTINI sa se adune si sa recunoasca interesele lor COMUNE”

   ATENTIE FOARTE MARE !!!
   In NICI UNUL din cele 2 discursuri ale sale din Templul Mormon, R. Zacharias, NU a facut NICI O DIFERENTA, in expunerea lui in fata mormonilor, intre Isus-ul Bibliei si “Isus-ul” Mormon, care conform doctrinei mormone este fratele lui Lucifer, si a carui sange jertfit pe cruce NU e suficient in obtinerea “mantuirii” mormone ( transformarea oamenilor in zei) in pseudoteologia eretica mormona !!!

  • RAVI ZACHARIAS , nu este deloc la primul sau derapaj teologic de genul acesta, care este incompatibil cu calitatea de a fi un ADEVARAT apologet evanghelic . De cateva ori a “comis-o” mult mai urât .
   EL AR TREBUII SA-SI REAMINTEASCA DE CE SPUNE SCRIPTURA IN 2 Cor. 6 : 14-16 si in 2 Ioan 9-11 !!!

   Ma intreb si eu retoric de ce oare neo-evanghelicii agreaza cu ideea de a-l vedea pe RAVI ZACHARIAS un MARE nume in apologetica contemporana in timp ce alti apologeti evanghelici, ca si dr. DAVE HUNT de exemplu, care au fost si au ramas campioni NECOMPROMISI ai credintei crestine evanghelice si care il depases cu MULT pe R. Zacharias in calitatea si cantitatea cunostintelor de apologetica si in teologie sunt marginalizati de catre acestia … aparent inexplicabil ???

   Poate fi un indiciu important faptul ca apologeti si scriitori evanghelici de foarte mare succes, foarte renumiti intre neo-evanghelici, DAR CARE MANIFESTA TENDINTE ECUMENICE IN EXPUNERILE LOR, precum RAVI ZACHARIAS, sau mai ales mega-pastori ca si Rick Warren , sunt foarte agreati de forumurile politice globaliste internationale ( de exemplu U.N / O.N.U ) ??? Forumuri a caror ideologie si filozofie se bazeaza pe doctrinele oculte ale Teosofie (H.P. Blavatsky) precum si pe cele ale ocultistei si teosofistei Alice Bailey ( bunica miscarii oculte New Age), care sunt de altfel comune cu ale Masoneriei si Iluminatilor ( cu toate subdiviziunile lor) .

   Un indiciu important de luat in considerare ar fi ca toate aceste metastazele oculte mentionate mai sus au ca scop unic si principal “o noua ordine mondiala” … pentru “pace si securitatea planetara” care ei cred ca poate fi adusa NUMAI daca se implinesc cele 3 mari deziderate : UN SINGUR GUVERN MONDIAL , O SINGURA RELIGIE MONDIALA ( rezultata din amestecul doctrinar al marilor credinte religioase), UN SINGUR SISTEM ECONOMIC GLOBAL CONTROLAT . Dar oare nu despre asta ne avertizeaza profetic Apocalipsa 13 … ???

 1. Uite un text interesant preluat de pe internet:

  MORMONII

  “Cartea lui Mormon”, subintitulata “Un alt testament al lui Iisus Hristos” introduce in Romania, venind din America, o noua vocabula: aceea de “mormon”. Probabil din cauza izului sau cam prea saltaret si nastratinian, autorii noii religii au hotarit sa evite bascalia tipic balcanica printr-o alternativa de ultima ora la “mormon” transformat intr-o denumire cu mai mult staif: “Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma”.
  Scrisa, se zice, dupa niste placi din aur care, cu exceptia lui Mormon, nu au mai fost vazute de nimeni, “Cartea lui Mormon” este “o relatare scrisa de mina lui Mormon”, un personaj misterios, si este nici mai mult nici mai putin decit “un volum al Sfintei Scripturi comparabil cu Biblia”. Chiar mai mult: “Este o cronica a legaturilor lui Dumnezeu cu vechii locuitori ai Americilor si contine plenitudinea nepieritoarei Evanghelii”. Fantezia autorilor cartii este mai mult decit exorbitanta: Mormon ar fi un “profet si istoric” care prescurteaza scrierile unor profeti din vechime despre doua mari civilizatii, nefiti si lamaniti (anul 600 i. H.) precum si iarediti. Unul sau toate dintre aceste neamuri, nu se intelege clar, au parasit tinuturile biblice emigrind in America. In timp, nefitii si iaraditii au fost distrusi. Au ramas lamanitii care, aflam, nu sint altii decit stramosii indienilor americani…
  Evenimentul “suprem” al cartii este unul absolut trasnitor pentru crestini: dupa ce Iisus a fost rastignit si apoi a inviat la Ierusalim, Fiul lui Dumnezeu a reinviat deja a doua oara in… America (!), unde a slujit printre nefiti, adica printre urmasii lui Nefi sositi in America. Relatarea e continuata de Moroni, fiul lui Mormon, pe niste placi ascunse pe un deal Cumora. Moroni, fiul lui Mormon, pe niste placi ascunse pe un deal Cumora. Moroni invie si el la 21 septembrie 1823 si i se arata unui profet, Joseph Smith, care primeste o instructiune cu privire la placi, unde se afla si cum sa fie traduse in engleza. Apar aici alti unsprezece americani care vad placile si depun marturie despre acestea, dupa care placile se volatilizeaza definitiv in istorie fara a mai fi vazute vreodata de cineva.
  “Tradusa” (nu se stie din ce limba…) in engleza, “Cartea lui Mormon” isi incepe istoria inca din secolul trecut. Tiparitorii in limba romana, un volum de lux cu coperti albastre impregnate cu litere stralucitoare, aurii, isi indeamna astfel cititorii: “Noi ii invitam pe toti oamenii de pretutindeni sa citeasca Cartea lui Mormon, sa chibzuiasca in inimile lor mesajul pe care il contine si dupa aceea sa-L intrebe pe Dumnezeu, Tatal Vesnic, in numele lui Hristos, daca este adevarata cartea. Aceia care vor urma aceasta cale si vor intreba cu credinta, vor obtine marturia adevarului si divinitatii si prin puterea Duhului Sfint”. Ba inca si mai mult: organizatia mormonilor, adica “Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma este Imparatia Domnului intemeiata din nou pe pamint, pregatind a doua venire a lui Mesia”…
  Dincolo de exprimarea cacofonica, greoaie, ce ar fi putut fi evitata intr-un text atit de pretios prin interventia unui lingvist, la acest paragraf era necesara, cert, si prezenta unui matematician de curs primar: odata ce Isus a reinviat in America, printre nefiti, urmeaza acum, strict aritmetic, nu a doua ci a treia venire a lui Mesia! Cuprinsi insa de febra propriei lor creatiuni, autorii au uitat cit fac, in Europa, unu si cu unu si cu unu…
  Basmul in sine cuprinde cincisprezece parti, fiecare parte denumita “… a lui… “(Nefi, Iacov, Enos, Iarom etc.), Mormon, Moroni sau profetul Joseph Smith nesesizind nici acum ca niste placi cu personaje americane nu pot avea nume biblice, de dincoace de ocean. In fapt, cartea e, in intregime, o pastisa a Bibliei, incepind cu denumirile si stilul si sfirsind cu modul de tiparire, pe aceleasi doua coloane dar cu litere mari, duble, pentru a da impresia de monumental dar mai ales pentru a putea fi usor citita.
  La romanul curios sau deznadajduit, cartea ajunge prin acostare pe strada ori prin anunturi de mica publicitate. Americani foarte tineri, de 20-22 ani, tunsi scurt, la costum si cravata, mai mult cu aspect de militari in termen decit misionari religiosi, iti intind brosura ori cartea si astfel incepe indoiala. Unde e adevarul ori minciuna, se intreaba romanul: la americani, pe care-i asteptam de juma’ de veac sau in Biblia ortodoxa ori catolica?
  La rever, mormonii poarta un dreptunghi de plexiglas cu vocabule “elder” urmata de numele (nu se stie cit de real) elderului si denumirea bisericii. Notiunea de “elder” e un soi de grad ierarhic, nu se stie cit de religios. Pentru ca n-au un sediu stabil, mormonii inchiriaza un apartament cu telefon dupa care umbla prin tirg in cautare de adepti dispusi sa reinterpreteze Biblia in stil american. Dupa un timp, elderii schimba apartamentul si-si pierd urma. In tirg umbla cite doi, cu cite o geanta aruncata pe dupa git. Pun ochii pe cite cineva, il acosteaza si-ncep, prudent, dascalirea. N-are nici o importanta ca invatacelul poate fi cu 20-30 ani mai virstnic sau e toba de religie; importanta e plasarea cartilor si brosurilor, deci a viermelui indoielii. Elderii iti lasa si-un numar de telefon unde-i poti suna si invita acasa: ei sint permannt la dispozitia ta pentru ati preda “lectiile” exoticei religii.
  “Lectiile”, in numar de sase dar care sfirsesc totdeauna la trei, au un scop aparent – trecerea ta la mormoni – si unul real: distrugerea credibilitatii Bibliei, deci crestinismului. Chiar de la inceput ti se da o fituica intitulata nici mai mult nici mai putin decit… “planul tatalui nostru ceresc”! Dupa ce afli, uluit, ca niste bieti oameni, fie chir mormoni americani, se afla in posesia planului lui Dumnezeu, primesti, drept corolar suprem, indemnul de a compara “pasaje din Cartea lui Mormon cu Biblie si discutartea acestora cu un mormon”. Adica: fara “Cartea lui Mormon”, Biblie e vax albina… “Lectiile” incep si sfirsesc cu niste “rugaciuni” sui generis, in care cel care se roaga nu mai respecta un text stiut ci spune tot ce-i tuna lui prin minte, cerindu-i lui Dumnezeu marea cu sarea, elixirul vietii sau orice altceva. Dupa vreo trei lectii liberal-mormonice, ti se propune nimic alta decit… botezul si trecerea ta la mormoni. Scurt pe doi!
  “Botezul” mormonic e o intimplare nemaivazuta care pune, efectiv, motul la tort. Se face la piscina hotelului Moldova din Iasi, inchiriata pe numele unui iesean, eventual pe al tau. Linga bazin, asezati pe niste scaune pliante, vreo sapte-opt oameni morti de curiozitate asista neclintiti, la o masa obisnuita, alti doi oameni asuda spunind niste banalitati prelungi gen “bine ati venit” sau “ne bucuram foarte tare ca ati venit la…” etc. Candidatul la botez sta in primul rind de scaune linga un mormon cu rol de botezator. Ca sa nu li se vada toate alea in timpul “botezului”, candidatul si botezatorul sint imbracati, prudent, in niste costume din cearsaf alb asemanatoare celor ale luptatorilor judo. Dupa ce elderii mormaie niste “imne” mormonice muzicale, in fapt, o lalaiala se infaptuieste botezul. Intr-o stare ca de pe ceea lume si cu un nod urias in git, omul nostru a bagat, ditai galiganu’ cu copiii acasa, in apa piscinei, bildibic o data, cu degtele mormonului tinindu-l de nas. Spectacolul de un haz nebun, aduce a Creanga facind baie in Ozana cea frumos curgatoare sau in butoiul plin de pe prispa bojdeucii. Siroind de apa, din piscina iese un mormon nou-nout, adica: acelasi om cu ceva in minus – credinta crestina scapata pe fundul piscinei – si ceva in plus: calitatea de mormon. Dar, mai ales, cu aceiasi bani in buzunare: americanii se dovedesc, cel putin deocamdata, mai zgirciti decit Hagi Tudose.
  La Iasi sint sase elderi care formeaza Grupul Iasi. Ei au si un sef care nu se arata insa niciodata. Fiecare va sta in Romania fix doi ani, perioada in care maninca, se-mbraca, plateste chirie etc. Toti spun, foarte convinsi, ca banii vin din economiile lor anterioare desi, ciudat, nici unul nu stie cit a costat si cine a platit chirie apartamentului in care locuiesc de citeva luni. Ei nu stiu nu numai cit costa dar nici cit costa si cine plateste luxoasele carti si brosuri pe care le distribuie gratuit. Piscina pentru botez sau clubul CFR pentru intruniri publice, ori “lectii de engleza gratuite” cu clienti racolati prin mica publicitate sint un mizilic pe linga angroul afacerii. Unul chiar arata niste poze colorate cu el insusi in America intorcind cu un furcoi lucerna cosita pentru a se usca: d’aici, zice el, sigur, vin banii pentru sejurul romanesc. Nu reuseste insa sa explice de ce a luat aceste fotografii in Romania, adica tocmai aceste fotografii si nu altele, cum ar fi, de exemplu, la depunerea juramintului militar…
  Mormonii dispun si de alte poze, nevazute vreodata in vreo carte religioasa europeana. In “Marturia profetului Joseph Smith”, profetul, tinar la vreo paispe ani, sta cazut intr-un genunchi sub un snop de raze. Desi “viziunea” s-ar fi petrecut prin 1800 si ceva (cind blugii mai aveau de asteptat vreo suta de ani pina sa fie inventati chiar de americani, profetul Smith e intr-o camasa si… blugi strinsi pe pulpe! In alta, Moroni e intr-un camasoi alb plutind pe deasupra patului lui Joseph cel uluit, mai cu seama ca Moroni, cu toata puterea sa, n-a reinviat mai tinar ci e un virstnic la vreo 60 de ani, cu parul alb. Isus insusi e intr-o poza un soi de cowboy fara palarie si cal, cu parul in onduleuri samponate. Imbracamintea sa e nemaiintilnita: pe sub un pardesiu fara guler. Iisus poarta… un tricou alb!
  “Cartea lui Mormon” reproduce si niste picturi ale unor autori americani care pastiseaza pur si simplu celebrele picturi religioase europene. Descoperim aici o “Legi si poporul sau sosesc pe pamintul fagaduintei” sau e “Alma boteaza in Apele lui Mormon”. “Moroni ingroapa insemnarea Nefita” e mai mult o fotografie dintr-un film cu Spartacus jucat de Burt Lancaster. Una are un titlu mai mult decit stupefiant: “Isus Hristos viziteaza Americile” si ne arata un Isus cu un par blond, auriu, aducind vestea cea mare unor indieni americani de ambe sexe prosternindu–se la picioarele sale.
  In concluzie, mare e gradina Ta, Doamne, si-ai lasat si portile deschise…

  ”Trei secvente dintr-o uriasa utopie: Marea cruciada anticrestina” (de Adrian Georgescu)
  http://www.bzi.ro/trei-secvente-dintr-o-uriasa-utopie-marea-cruciada-anticrestina-4705

 2. Mai jos redau episodul nr. 10 si 11 , dedicate expunerii MORMONISMULUI, din seria de 13 episoade de documentare de apologetica evanghelica contemporana , denumite INVAZIA PAGANA, care au fost subtitrate in lb. romana si difuzate de postul A&O TV imediat dupa infiintarea lor cand inca nu erau afectati de doctrinele carismatismului aberant.

  In aceste documentare apar : pastorul pentecostal american CHUCK SMITH ( care a facut o reforma intr-o parte a pentecostaltismul american prin infiintarea bisericilor Calvary Chapel epurand in bisericile sale pentecostaltismul american de doctrinele aberante mistice si introducand predica expozitiva pentru diseminarea invataturii Scripturii ca antidot sigur si eficient impotriva Misticismului pentecostal american ) ; cercetatoarea crestina specialista in secte si ocultism si realizatoare de documentare de apologetica, CARYL MATRISCIANA ; ED DECKER si DICK BAER, doua autoritati in domeniu, doi apologeti evanghelici specializati pe Mormonism ( fosti mormoni cu state vechi in organizatie, care insa au fost salvati din Mormonism) :

  Invazia Pagana -Ep10 The Latter Day Empire
  https://www.youtube.com/watch?v=GAV4Q4tOj-c

  Invazia Pagana -Ep11 Joseph Smith’s Temple of Doom

 3. Pingback: Mormonii nu sunt crestini « tineridelanganoi

Leave a Reply