Nu taia din cruce – de Costache Ioanid

Dupa ce am publicat articolul “Passion Conference Exposed“, sora mea mi-a scris cateva cuvinte si se intreba de ce invataturile ce reies din poezii precum “Nu taia din cruce” de Costache Ioanid sunt atat de diferite fata de invataturile ce reies din cantecele celor despre care scriu pe blog. Raspunsul ar fi simplu: Deoarece Duhul Sfant care l-a inspirat pe Costache Ioanid nu este tot una cu duhul care ii inspira pe “fabricantii de har” din ziua de azi…

Interesant ca in doar doua 2-3 zile de cand clipul cu “Passion Conference Exposed” a fost postat pe Youtube, el a fost blocat pe motiv de copyright… Oare ce au de ascuns acesti oameni? Daca lucreaza in lumina care este motivul pentru care se tem atunci cand le sunt expuse invataturile?

Inca o chestie: ati observat ca mai nou bisericile nu mai au geamuri dar au tot felul de lumini artificiale si stroboscoape? Sa fie oare din cauza ca lumina lor spirituala este… tot artificiala? Oare de ce tocmai cei care vorbesc mai mult despre prezenta crestinilor in toate sferele societatii si-au facut biserici fara geamuri? Interesant de meditat…

Un sfat pe care in primul rand mi-l dau mie: Sa nu taiem din cruce!

14 Comments

 1. De ce au blocat clipul? Din acelasi motiv pentru care si noi, daca am putea, le-am anihila orice influenta asupra maselor.

  Posibil ca motivatia pentru care l-au blocat sa nu aiba de-a face cu teama de a fi demascati. Teama ar presupune constientizarea vinovatiei, ceea ce nu e cazul. De cele mai multe ori. Sunt convins ca peste 90 % dintre ei sunt sinceri in demersurile lor. Isi inchipuie la modul cel mai serios ca sunt slujitorii lui Dumnezeu. Vad asta cand ma uit la unii dintre acestia chiar in biserica mea. Si-ar da si viata pentru ideile miscarii de crestere (sau a altor miscari care au deviat de la adevar) – idei ce le-au fost inoculate sistematic si perfid de-a lungul pregatirii teologice, spalandu-le creierele, fara ca ei sa aiba, de obicei, vreo banuiala.

  Francmasoneria isi împarte pe membrii ei în grade sau trepte, cărora le dă numele de : ucenici, lucrători sau maeştrii.

  Un sistem asemanator probabil exista si in organizatiile “crestine” internationale sau in culte..
  “Ucenicii” si “lucratorii” (majoritari) sunt adesea de o sinceritate debordanta. Ceea ce fac, fac cu pasiune si abnegatie. Sunt scrupulosi si infatigabili.

  “Maestrii”, pe de alta parte, sunt inteligenti, manipulatori, duplicitari, mefistofelici, megalomani, materialisti si in general, isi constientizeaza meleficitatea. Ei, de regula, ascund, musamalizeaza., temandu-se teribil de deconspirare.. Stiu ca demascarea atrage cu sine oprobiul public si pierderea privilegiilor, puterii, autoritatii si bogatiei.

  Nu-i exclus ca acestia din urma sa fi blocat, indirect, clipul. Nu au facut-o ei insisi, ci armatele de ucenici si lucratori obedienti si sinceri care au consimtit ca materialul video este “tendentios”, “calomniator”, “sofistic” si prin urmare impropriu pentru vizionare. “Otrava trebuie interzisa!” – afirma acestia. Si sunt foarte bine intentionati…

 2. Nu stiu ce crezi tu despre Cristian Barbosu, de exemplu, dar nu pare nici “idiot util”, nici “maestru mefistofelic”. Pare inteligent si sincer in egala masura. Inteligenta insa nu tine loc de intelepciune si nici sinceritatea, de adevar.
  Absenta Duhului pare sa fie problema.

  “Ei sunt aceia care … nu au Duhul.” -Iuda 19

  Cand Duhul Sfant lipseste “ei nu vor să ştie de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric, de aceea se clatină toate temeliile pământului [de ce nu, temeliile crestinismului].” – Psalmii 82:5

  “Lăsaţi-i: sunt nişte călăuze oarbe; şi când un orb călăuzeşte pe un alt orb, vor cădea amândoi în groapă.” – Matei 15:14

 3. Sa fii orb si sa nu stii. Sa nu stii ca nu stii. Nu e nimic mai grav ca asta, cu exceptia situatiei in care “vezi” prapastia spre care te indrepti si totusi nu te opresti.

  Unii nu stiu:
  “Ei vor să fie învăţători ai Legii şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.” – 1 Timotei 1:7

  Altii stiu:
  “Dar tu […] nu ţi-ai smerit inima, măcar că ai ştiut toate aceste lucruri. – Daniel 5:22

 4. C.B. pare sa fie o “calauza oarba”. Expresia se refera la un lider inconstient si sincer. Lui C.B. nu pare sa-i lipseasca franchetea.

  C.B. are un coeficient de inteligenta peste medie (din cate observ). Nu pare sa-i lipseasca sagacitatea.

  Ceea ce-l lipseste sigur, dupa parerea mea, e discernamantul spiritual. Cand nu-l ai pe acesta, nu ai nici Duhul.

  Unii din maestrii de care vorbeam sunt inteligenti si perfizi. C.B pare inteligent si sincer.

 5. Spun asta, mai mult ca sa-l parafrazez pe Spurgeon, desi in realitate, nici distinctia dintre bine si rau nu pot s-o faca oamenii inteligenti, dar nebuni (neintelepti).

  • Draga Paul si draga Christian,

   Ca unul care am fost membru in jur de 7 ani in biserica lui C.B si care am avut desigur si discutii personale cu el, parerea mea in privinta discutiei voastre despre C.B, parere care evindent nu o consider infailibila caci numai Dumnezeu cunoaste cu certitudine inima omului si doar El stie precis MOTIVATIA care sta in spatele actiunilor omului, este urmatoarea:

   — In privinta afirmatiilor tale despre C.B., Christian, cred ca esti foarte aproape de o analiza corecta, zic eu, avand in vedere ca tu nu l-ai putut analiza decat de la distanta, adica prin predicile, cartile si afirmatiile lui

   —In privinta coeficientului de inteliginta, a culturii generale si a pregatirii teologice, C.B este cu muuult peste medie, ca sa fiu mai precis cred ca ar putea candida cu mare succes la un “top ten cei mai inteliginti si bine pregatiti teologi din Romania”. O, da !, frate Christian, lui C.B nu-i lipseste deloc sagacitatea ! In plus are un dar oratoric de exceptie, mai rar intalnit…, dar si Cicero a fost un mare specialist in arta oratoriei, fara a fi nascut din nou, regenerat de Duhul Sfant (evident !). Pocaimea mioritica nu prea face distinctie intre darul oratoriei (pur natural, pe care pot sa-l aiba si paganii si politicienii) si darul predicarii cu putere si acuratete a Evangheliei care vine de la Duhul Sfant.

   —Christian, cred ca ai pus punctul pe “i” cu aceasta descriere scurta dar care spune TOTUL despre C.B: “Pare inteligent si SINCER in egala masura. Inteligenta insa NU tine loc de INTELEPCIUNE (biblica) si nici sinceritatea, de ADEVAR (biblic). Absenta Duhului pare sa fie problema “, parantezele imi apartin. Versetele biblice alese intelept de tine, Christian, fac o precizare si mai concreta a situatiei.

   —DAR, tocmai pentru ca Christian are dreptate in cele de mai sus, CHIAR aceasta dovedeste ca si fratele Paul M. are dreptate daca il include si pe C.B, chiar indirect, in marea masa de “idioti utilI” de care au nevoie (stim noi CINE) ca sa realizeze (stim noi CE). Cu urmatoarea precizare importanta, care clarifica situatia: Masa de ”Idiotii utili” e formata fara doar si poate de o groaza de oameni needucati, evident mai usor de manipulati, apoi de foarte multi oameni orientati spre Misticism de orice tip (experiente spirituale servite cu un cocteil hiper-emotiv), dar si de multi, chiar foarte multi oameni cultivati, inteligenti (doar că la ei nivelul metodelor manipulatiei se ridica, adica poate imbraca forme mai complexe). MAESTRII INSELATORIEI (stim noi cine), CALAUZITI DE TATAL LOR (Satan) AU RAFINAT GENIAL ARTA INSELATORIEI RELIGIOASE PANA AZI, CA SA POATA ”IMBRATISA” TOATE CATEGORIILE DE OAMENI .

   INTELIGENTA, CULTURA, ETC., DESI E DE DORIT SA LE AVEM, NU SCUTESC PE NIMENI DE MANIPULAREA RELIGIOASA PUSA IN SCENA ! NICI MACAR SINCERITATEA FIREASCA NU NE APARA DE MAREA INSELATORIE PUSA IN SCENA, DOAR RAMANEREA IN ADEVARUL EVANGHELIEI O FACE! DAR ACEASTA ALIPIRE STRANSA DE SCRIPTURA , DOAR PREZENTA DUHULUI SFANT IN VIATA CREDINCIOSULUI O POATE REALIZA!

   DOAR PREZENTA DUHULUI SFANT DA IMUNITATE IN FATA ACESTEI INSELATORII RELIGIOASE SI DOAR DUHUL SFANT NE INVATA CUM SA AVEM DISCERNAMANT SI SA RAMANEM IN ATOTSUFICIENTA CUVANTULULUI SCRIPTURII !

  • Omul nebun (neintelept) d.p.d.v biblic este cel care respinge Cuvantul ADEVARULUI, adica invatatura Scripturii/Bibliei, fie direct sau indirect, fie total sau partial, fie nu crede cu toata TARIA in atotsuficienta ei, in infailibilitatea ei, in inspiratia ei 100% divina. Si asta se poate vedea clar si pe blogurile unor asa zisi “lideri” spirituali evanghelici, sau unii chiar laici dar cu pretentii de ”faruri calauzitoaare spiritual”, care nu realizeaza ca sunt orbi si care in plus nu realizeaza nici cand cad in diferite gropi, unde-i calauzesc pe alti orbi. Nu-i mai doare nici cazatura, ca sunt ANESTEZIATI SPIRITUAL de ATATA CULTURA PROFANA, pe care taaare le mai place sa si-o etaleze. Ce sa-i faci, asta-i caracteristic goliciunii spirituale (biblice).

   Imi permit sa citez un citat pe care-l consider corect din mai multe puncte de vedere:
   “De la Reformă încoace o largă varietate de teologi de diverse convingeri au apelat la o deopotrivă de largă varietate de surse ca autoritate religioasă finală. Printre acestea se pot enumera, raţiunea, experienţa, crezurile, consensurile bisericii şi conştiinţa individului. Deşi recunoaşte că acestea au o importanţă a lor, Protestantismul istoric a continuat să afirme că NUMAI Biblia este autoritatea finală în domeniul credinţei şi practicii creştine”

  • Eu personal ii multumesc Domnului ISUS CRISTOS, atat pentru blogul apologetic al fratelui PAUL MORAR (vegheaza.com) cat si pentru blogul apologetic al fratelui PAUL DAN (ioan8). Doi oameni prin care Domnul aduce lumina Adevarului si DISCERNAMANTUL SPIRITUAL in negura spirituala care incepe sa se lase si peste evanghelismul romanesc.

   TOTUSI SUNT FOARTE PUTINI LUCRATORI IN ROMANIA, PE LUCRAREA APOLOGETICA, ATAT DE VITALA AZI, CARE SA PREZINTE ADEVARUL NEALTERAT DE GUNOAIELE ACESTEI LUMI !

 6. Da, Paul, dupa ce am ascultat poezia NU TAIA DIN CRUCE de C. Ioanid, si cunoscand bine lirica din repertoriul contemporan al rockotecii “crestine” (atat carismatice cat si neobaptiste/neoevanghelice), trebuie sa-ti spun ca i-ai dat un raspuns excelent sorei tale:

  “Deoarece Duhul Sfant care l-a inspirat pe Costache Ioanid nu este tot una cu duhul care ii inspira pe ‘fabricantii de har’ din ziua de azi…”

  Cantecele ”fabricantilor de har”, la care te refereai, incep sa semene la lirica, tot mai mult, cu cantecul de mai jos, devenit ca un fel de imn reprezentativ pentru spiritualitatea hipiota, care a fost New Age pana in maduva ei.
  Kumbaya My Lord

Leave a Reply