16 Comments

 1. O alta spalatura de creier. Versurile cantecului sunt extrem de relevante pentru ce se intampla in ultimele 3 luni in bisericile romanesti. Indemnurile “administratiei” nu au nici o legatura cu “cautati mai intai voia Lui”, ci “ascultati mai intai de administratie”. Rugaciunea? Este folosita ca o bagheta magica gen Harry Potter – “dati din bagheta pana domnul va da izbanda”, cam asta zice administratia.
  Cand biserica indica spre oameni si nu spre Dumnezeu, lucrurile degenereaza. Dupa revolutie s-a introdus treptat sloganul “supuneti-va administratie”. Atentia oamenilor a fost indreptata spre orizonturi terestre, astfel s-a pierdut legatura spirituala cu Dumnezeu. Cei mai multi au ramas la un sistem sec de reguli pe care incearca sa le aplice automat. Spiritualitatea si-a pierdut sensul. Rezultatele supunerii fata de administratie se vad zi de zi.

  • Asta se intampla cand intre om si Dumnezeu apar acesti “intermediari”. Mai demult ei pretindeau ca pot ierta pacatele in schimbul banilor. Acum pretind ca pot sa-L vanda pe Dumnezeu la bucata si ambalat dupa gustul fiecaruia. Important e sa iasa bani 🙂

 2. “If we obey then we will receive salvation.”

  Un nou mijloc de obtinere a mantuirii: obedienta. Si o noua forma de indoctrinare a copiilor ce imi aduce aminte de urmatorul citat:

  “Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.” – Bertrand Russell

  Diferenta e ca dieta o constituie “evanghelia de zahar”, iar injectia, experientele mistice.

  • Hitler stia el bine ca daca vrei sa supui si sa manipulezi societatea, cel mai eficient este prima data sa incepi cu copii, adolescentii/tinerii. Ei sunt un lut prospat, moale, usor de prelucrat, si mai ales reprezinta baza societatii de maine.

 3. Ne-bu-nie! Mai ales partea cu “daca ne supunem conducerii bisericii primim mantuirea”. Stiam ca sud-coreenii au tendinte de genul asta, dar clip-ul intrece toate asteptarile. Sarmanii!

 4. In postul acesta, apologetul evanghelic Chris Rosebrough, aduce in discutie si paralelismul dintre ideologia religioasa pseudocrestina a “supunerii neconditionate in fata administratiei ‘bisericii’, in detrimentul ascultarii de Scriptura” si ideologia religioasa promovata atat de Romano-Catolicism, cat si de majoritatea megabisericilor americane cladite pe “evanghelia de zahar”, “sensibila cu cautatorii spirituali”. Exemplul, foarte bun dat de el, este “pastorul” STEVEN FURTICK, gurul mega”biserici” ELEVATION din S.U.A, un adevarat mic Hitler “evanghelic”. Un “pastor”, vorbitor motivational, devenit putred de bogat din vanzarea de “har ieftin” enoriasilor, “har” care nu face altceva decat sa te transforme intr-un idiot util, perfect pentru globalizare si ecumenism.

  Cand insa vedem conectiile dintre exponentii acestei megaretele neoevanghelice internationale, actiunile lor comune, cum se sprijina si endorseaza reciproc, incepem sa intelegem ca oameni ca Joel Osteen & Steven Furtick &, James MacDonald & C.Barbosu, Mark Driscoll & Perry Nobel, Bill Hybels & Rob Bell, Brian McLaren & Tony Campolo, Louie Giglio & Ravi Zacharias, Beth Moore & John Piper, Rick Warren & papa iezuit Francisc si multi, multi altii ca ei, sau care sunt in diferite conectii cu ei, fac parte dintr-un “film” pus in scena de acelasi regizor.

  • Mai jos, este cantecul oficial al TINERETULUI HITLERIST, din timpul infamului dictator nazist A. Hitler. Fiti atenti la versurile: “Führer (capul administratiei), WE OBEY YOU” si “OUR FLAG IS THE NEW AGE.
   THE FLAG LEADS US INTO ETERNITY !”

   Forward! Forward!
   The bright fanfares blare,
   Forward! Forward!
   Youth know no danger.
   Germany, you shall stand radiant
   else may we go under.
   Forward! Forward!
   The bright fanfares blare,
   Forward! Forward!
   Youth knows no danger.
   Even, if the goal is high,
   Youth can achieve it.

   Our flag flutters at the fore,
   In the future we go man by man
   We march for Hitler
   Though night and through want
   With the flag of youth
   For freedom and bread.
   Our flag flutters at the fore,
   OUR FLAG IS THE NEW AGE.
   THE FLAG LEADS US INTO ETERNITY !
   Yes the flag means more than death!

   Youth! Youth!
   Bearer of the coming deeds,
   Yes, by our fists will fall
   those who stand against us
   Youth! Youth!
   Bearer of the coming deeds.
   Führer, WE OBEY YOU,
   We, your comrades.

 5. T. il mentiona mai sus pe John Piper. Recent am vizitat o biserica penticostala si audiat o predica construita in intregime pe ideile lui J.P. Predicatorul a specificat sursa predicii sale, ridicandu-l in slavi pe J. Piper. Consider ca e imperios necesar ca si acest om sa fie demascat pe blog. Poate se mai trezesc unii din fanii sai.

  • Christian,
   SUNT IN MARE CRIZA DE TIMP, SUNT IN SESIUNE ACUMA SI MA ASTEAPTA SI LICENTA LA VARA, PLUS SUNT PRINS CU STUDIILE APOLOGETICE A UNOR SUBIECTE ce le consider prioritare acum, pot mentiona doar cateva lucruri acum despre Piper.

   Sunt cateva detalii importante de spus despre greselille teologice ale lui John Piper, care dealtfel are si lucruri bune in teologia lui, care aparent parea de orientare calvinista. El urmeaza insa, chiar daca mai incet, acelasi trend nesanatos urmat de majoritatea sistemului neoevanghelic contemporan.

   John Piper s-a format ca teolog, la Fuller Theological Seminary (F.T.S). Cand urmarim traseul unor importante erezii cu care se lupta azi adevaratii apologeti crestini, putem observa ca aceste erezii au fost germinate la F.T.S in perioada contemporana si raspandite apoi de teologii care s-au format sau lucrat acolo. Putem spune ca F.T.S are in perioada contemporana, reputatia teologica nesanatoasa pe care a avut-o in secolul 18, universitatea protestanta Tubingen din Germania, unde s-au dat cele mai perfide atacuri asupra Scripturii, cu scopul demolarii ei. F.T.S a afirmat, ca BIBLIA ARE GRESELI !
   CAND SE FISUREAZA INCREDEREA CREDINCIOSILOR IN AUTORITATEA SUPREMA A SCRIPTURII, INEVITABIL, OBLIGATORIU, ACESTIA SE VOR INTOARCE SPRE MISTICISM CA SUPORT SPIRITUAL ! MISTICISMUL CARISMATIC cu toata mizeria New Age, neognostica si neomontanista a ereziilor sale a fost puternic promovata de F.T.S. Putini din cei care au studiat acolo au ramas neafectati. John Piper are o inclinatie evidenta spre Misticism, de aceea e tare agreat si in mediile pentecostal-carismatice.

   JOHN PIPER URMEAZA IN LINII MARI SABLONUL CARACTERISTIC TEOLOGILOR PENETRATI DE IDEOLOGIA BISERICII EMERGENTE, PE CARE CULMEA SI EL A CRITICAT-O IN TRECUT ! Problema lui, ca dealtfel a multor teologi contemporani, este insa esecul lor de a observa ca aceasta, B.E, este intr-o continua redeghizare, zburand pe sub radarul spiritual al multora si cucerind astfel noi teritorii. EXACT CEEA CE FACE SI URIASA MISCARE OCULTA NEW AGE care a penetrat azi toate sferele societatii, mai ales teologia crestina postmoderna! Astfel, John Piper, orbit spiritual, concluzioneaza ca Biserica Emergenta este un trend care azi e mort, iesit de pe piata. NIMIC MAI FALS ! Ea este in plina cucerire spirituala, mana in mana cu sora ei (miscarea New Age), cum dealtfel o arata si dovezile, daaar e mult mai camuflata, caci deja a ajuns la amvoanele, bordurile, in cartile, la conferintele multor biserici, organizatii si universitati CRESTINE.

   Astfel, in primul rand as mentiona, la rubrica greseli teologice ale lui John Piper inclinatia sa de promovare publica indirecta a culturii muzicale necrestine in biserica (acceptarea in cadrul programului conferintelor in care e implicat de solisti muzicali necrestini, care promoveaza cultura imorala contemporana). Apoi promovarea publica indirecta, chiar daca nu recunoaste oficial asta, a Misticismul (fie Contemplativ/Romano-Catolic, fie Carismatic, care practic au aceeasi esenta oculta ca si New Age-ul, Hinduismul, etc., dar sunt mai periculoase caci au deghizarea prezentarii lor in limbaj crestin). Apoi asociarea publica gresita cu teologi dovediti ecumenici.

   Desigur ca fanii lui o sa sara ca arsi ca nu sunt adevarate toate acestea. Dar dovezile arata insa ca sunt adevarate, din pacate !
   Si mie imi pare rau de Piper, dar trebuie sa acceptam cu discernamant realitatea si sa ne indragostim de Cuvantul Domnului si nu de cuvantul unor lideri crestini care ne-au cazut noua cu tronc.

   IATA DOAR CATEVA DOVEZI:
   1. John Piper vine in Romania cu un sac de probleme
   https://ioan8.wordpress.com/2012/05/01/john-piper-vine-in-romania-cu-un-sac-de-probleme/
   2. BETH MOORE AND JOHN PIPER LEAD LECTIO DIVINA-LITE AT PASSION 2012
   http://apprising.org/2012/01/06/beth-moore-and-john-piper-lead-lectio-divina-lite-at-passion-2012/
   3. Ce este “LECTIO DIVINA” ?
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=10887
   4. WARNING: John Piper Conference Includes Contemplative Promoting Speaker
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=3906
   5. Does Mark Driscoll Belong at John Piper’s Conference?
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=3873
   6. Desiring God (i.e., John Piper) Says OK to Mark Driscoll at Conference
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=3877
   7. John Piper Invites Rick Warren to Speak at Desiring God Conference
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=4328
   8. John Piper Interview: Rick Warren is “Biblical” – “He’s Been Slandered”
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=5083
   9. John Piper Says No to Catholic Contemplatives But Yes to Protestant Contemplatives
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11173
   10. The Passion of the Presence and the Purpose of the Passion (and Francis Chan and John Piper’s Involvement with IHOP)
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=14506

 6. Gasim in comentariu scris…” Pentru copiii astia carora li s-a “rapit” creierul nu protesteaza nimeni? …”
  Au inceput ei sa ridice glasul si sa explice lucrurile astfel…;
  “….Tot mai des auzim prin bisericile române din America și Canada, despre venirea lui Anticrist și răpirea biserici la Cer. Uni dintre pastorii români, foarte inteligent tratează aceste subiecte cu-o multă sensibilitate, având în vedere Cuvântul Lui Dumnezeu care spune: „că nu este treaba voastră ca să știți vremurile sau soroacele” (Fapte 1:7). Iar cât despre Anticrist Biblia ne învață, „să nu ne îngrijoram de ziua de mâine, că ajunge zilei necazul ei” (Matei 6,34). Alți pastorii în schimb, frustrați de faptul că li se golesc bisericile, iar încasările la casierie sunt tot mai slabe, pentru a băga o groază în popor și a le sensibiliza inimile ca să dea mai mult, au devenit cu adevărat „păstorii groazei”…….;
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/08/24/venirea-lui-anticrist-omorarea-copiilor-si-rapirea-biserici/
  Interesant este ca aceste mesaje nu se doresc sa fie citite si chiar se doresc blocate pentru a nu se afla adevarul care azi exista si scopul pentru care asa zisi pastori au ajuns acum la administrarea Bisericii si nicidecum la slujirea ei!!!
  Problema grea este ca azi multimile nu fac diferentele intre slujire si stapinire…chiar daca tinerii chiar din aceste Biserici explica foarte bine astfel…;
  “……….Din Cuvântul Lui Dumnezeu învățăm, că noi toți suntem niște mădulare de valoare în trupul Lui Cristos; când unul dintre aceste mădulare sufere sau este amputat, tot trupul simte durerea și este foarte afectat. Datorită acestui fapt noi credem că este bine, ca să vă ținem la curent cu situația tinerilor din bisericile române din America și Canada. Ca să înțelegeți tot mai mult, problemele mari pe care le avem, de data acesta vă v-om prezenta pe scurt, câteva întâmplări recente din biserica penticostală Elim-Chicago……”;
  https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2015/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/
  Deci lucrurile ajung sa se faca cunoscute ,explicate…….,dar cati dau crezare celor scrise si bine explicate????Asadar intradevar cum pot acesti tineri iesi din aceste provocari ????Si cand vor fi intelesi ?Acelas lucru a explicat si Domnul Isus multimilor si ucenicilor…” 1. Atunci Isus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
  2. a zis: “Carturarii si fariseii sed pe scaunul lui Moise.
  3. Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac.
  4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
  5. Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
  6. umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
  7. le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: “Rabi! Rabi!”
  8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
  9. Si “Tata” sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
  10. Sa nu va numiti “Dascali”; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
  11. Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru.
  12. Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.
  13. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.
  14. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda.
  15. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva…..”
  Si totusi vedem ca dupa mii de ani ajungem si azi la aceleasi provocari ,dar in mod foarte complex si mai putin cunoscut de multimi(membrii) !Oare care este cauza???

 7. Draga Viorel Chis, citez in legatura cu OPINIA ca NU ar fi de dorit ca in bisericile romane din SUA si Canada sa se avertizeze despre “venirea lui Anticrist” si “rapirea bisericii”:
  “Cuvântul Lui Dumnezeu care spune: „că nu este treaba voastră ca să știți vremurile sau soroacele” (Fapte 1:7). Iar cât despre Anticrist Biblia ne învață, „să nu ne îngrijoram de ziua de mâine, că ajunge zilei necazul ei” (Matei 6,34).”

  NIMIC MAI FALS, MAI ERONAT, DIN PUNCTUL DE VEDERE A CEEA CE INVATA SCRIPTURA ! Draga Viorel Chis, Scriptura contrazice aceasta OPINIE, mai sus mentionata. Versetele biblice citate de tine sunt complet scoase din contextul lor (este o practica deconstructionista, abil rafinata de liderii neoliberalismului teologic postmodern), iar acestor versete li se da o absolut cu totul alta interpretare decat ceea ce a dorit sa ne spuna autorul lor, care era insuflat de Duhul Sfant.

  SCRIPTURA NU NUMAI CA RECOMANDA, DAR SI PORUNCESTE SA SE AVERTIZEZE DESPRE PERICOLUL LUCRARILOR DIAVOLULUI (cu atat mai mult de venirea Anticristului si LEPADAREA DE CREDINTA). Iar despre pregatirea spirituală personala continua, a fiecarui credincios nascut din nou, pentru a fi gata de RAPIREA BISERICII, la fel, e un principiu biblic 100% !

  Dar, daca vrei să mergi pe mana principiilor psihologiei, care evident concluzioneaza ca in OPINIA citata de tine, că daca avertizezi biserica cu ceea ce BIBLIA PROFETESTE CLAR si LIMPEDE doar bagi “groaza in popor”, atunci da…ai “dreptate”.
  Sau daca ar fi sa-i dam “dreptate” la ce spune cel mai influent pastot de azi, Rick Warren, un specialist al umplerii bisericilor folosind metodele de marketing si management, studiate 20 de ani de el sub tutela “tatalui managementului contemporan” — Peter Drucker — :

  ”Actiunile diavolului sunt in TOTALITATE PREDICTIBILE si nu trenuie sa ne facem griji in privinta tacticilor lui” sau “NU trebuie sa ne batem capul cu studierea profetiilor biblice despre vremurile din urma deoarece ele ne DISTRAG ATENTIA de la concentrarea pe ‘lucrarea Domnului’, creand astfel DIVIZIUNI in Biserica” . NO COMMENT, pentru asemenea elucubratii anti-blible !

  Sau daca ar fi sa-i dam dreptate autorului uneia din cele mai distorsionate traduceri recente ale Bibliei, cu adevarat in stil New Age, emergentul Eugene Peterson, care a tradus in biblia sa (The Message) care tinde sa fie cea mai utilizata in mediul neoevanghelic și care e cea mai citata versiune de catre Rick Warren in cartile sale celebre despre “SCOP”, unde se afirma urmatoarele aberatii:

  In Mat. 24:4-5 in loc de ”Bagati de seama/Fiti atenti sa nu va insele nimeni
  Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor spune: EU SUNT CRISTOSUL
  Si vor insela pe multi”, noua “traducerea” a Bibliei, traducere PARAFRAZATA, realizata de liderul neoliberal Eugene Peterson, regurgiteaza urmatoarele:

  “AVETI GRIJA/FITI ATENTI LA INSELATORII CARE VORBESC DE ZIUA JUDECATII DE APOI” (Watch out for doomsday deceiver”). NO COMMENT !

Leave a Reply