Clipul zilei (7) – Iosif Ton despre modul in care s-a convertit la religia NAR (New Age)

In toamna lui 2014 am publicat un articol exhaustiv prin care am incercat sa demonstrez ca Iosif Ton s-a transformat in ultimii ani intr-un propovaduitor al dominionismului si intr-un teolog al miscarii NAR. De atunci si pana astazi lucrurile nu s-au schimbat in bine si Iosif Ton nu s-a lasat de raspandirea acestor erezii, ba dimpotriva Iosif Ton pare sa fie foarte activ in ciuda varstei inaintate. Cu tot respectul pe care il port oamenilor in varsta… atunci cand este vorba despre manipulatrea celor imaturi spiritual nu pot sa iau in considerare astfel de circumstante atenuante si trebuie sa spun lucrurilor pe nume: Iosif Ton este un invatator mincinos din punct de vedere biblic, iar ceea ce promoveaza dumnealui se incadreaza la categoria erezii si aberatii teologice. Sper ca toti cei care cititi aceste randuri intelegeti ca dominionismul este (si) o erezie, iar visele utopice ale lui Iosif Ton despre “o planeta populata doar cu oameni buni” nu sunt decat niste aberatii.

Daca ar exista in lumea asta un campionat al ereziilor si aberatiilor teologice atunci biserica Bethel din Redding (CA) l-ar castiga cu brio… si tocmai invataturile acestora sunt considerate de catre Iosif Ton ca si baza a noii sale teologii. Aceasta biserica este considerata de catre Iosif Ton a fi “cel mai radical loc de pe pamant” (in sens pozitiv) si unde “Isus este crezut 100%”, dar aceste afirmatii sunt niste minciuni si manipulari grosolane. In aceasta biserica nu se predica o teologie biblica ci una de tip New Age (vezi si articolul “Atractiile deosebite pentru New Age ale pastorului Bill Johnson de la biserica Bethel din Redding California“) iar manifestarile care au loc acolo sunt pur si simplu demonice (vezi si un “tunel de foc” cu papusa Vintz). Cu siguranta biserica Bethel pastorita de Bill Johnson este un loc radical, dar cu siguranta intr-un mod negativ.

Ba mai mult pe langa toate acestea sunt dezamagit sa constat ca pastori pe care ii consideram mai cu picioarele pe pamant (precum Petrica Lascau) gireaza astfel de aberatii si astfel de personaje…

10 Comments

 1. “Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi.” – Matei 24:11

  Cand Domnul Isus a rostit avertismentul de mai sus, cu siguranta, in prestiinta Sa se gandea si la I.Ton. Insa acesta refuza sa creada ca versetul il vizeaza si pe el (ma indoiesc ca Duhul Sfant nu a incercat niciodata sa-l convinga – din exterior – de acest lucru).
  In realitate, Iosif Ton nu-L crede pe Domnul “suta la suta”.

  “Doamne Isuse, decid sa te cred suta la suta!” – s-a rugat I.T. Un angajament incalcat…

 2. Chris, Matei 24:11, desigur acest avertisment face referire la toți prorocii și învățătorii mincinoși, care înșeală pe mulţi, și desigur din numărul lor face parte și “Iosif Ton”.
  Dar, mai spui că spui că acesta ar fi zis: “Doamne Isuse, decid sa te cred suta la suta!” – s-a rugat I.T. Un angajament incalcat…
  Din Biblie aflăm că omul nu poate veni la Isus (mântuitorul), decât numai dacă este “atras” de Tatăl, prin urmare, oricât de multe decizii ar lua el, toate sunt fără împliniri, fiindcă hotărârea este a Domnului (Proverbele 19:21).
  Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; (Ioan 6:44)

 3. Fara a incerca sa polemizez pe tema calvinismului, parerea mea e urmatoarea: Tatal nu-i atrage in mod arbitrar si neconditionat pe (unii) oameni, ci doar pe aceia care Il cauta din toata inima. Eu cred in liberul arbitru. Omul il poate accepta sau respinge pe Dumnezeu. Acceptarea nu echivaleaza cu o contributie la mantuire sau o fapta. E doar o deschidere a inimii, o atitudine pozitiva in raport cu Dumnezeu, nimic mai mult.
  Urmatoarele versete probeaza acest adevar:

  „Şi, dacă de acolo vei căuta pe Domnul, Dumnezeul tău, Îl vei găsi, dacă-L vei căuta din toată inima ta şi din tot sufletul tău.” – Deuteronomul 4:29

  „Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.” – 2 Cronici 16:9a

  „Corneliu s-a uitat ţintă la el, s-a înfricoşat şi a răspuns: „Ce este, Doamne?” Şi îngerul i-a zis: ´Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele.´” – Faptele apostolilor 10:4

  Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa fie mantuiti, dar ii atrage la Sine doar pe cei ca si Corneliu. De ce nu vin toti la pocainta, desi asta e dorinta divina? Pentru ca Domnul nu manipuleaza vointa omului. E apanajul acestuia!

  „Domnul […] doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. – 2 Petru 3:9

 4. Chris, tu spui: ” Eu cred in liberul arbitru. Omul il poate accepta sau respinge pe Dumnezeu…”
  Biblia, spune cu totul altceva. Sau, ai trecut cumva la o altă Evanghelie? Analizând ceea ce susții se pare că de fapt credința ta nu este sprijinită nicidecum de Scriptură.
  Iată ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, peste care poate că ai trecut cu vederea. La Romani 3:11 spune că “nimeni nu-L caută pe Dumnezeu cu tot dinadinsul,” crezi tu acest lucru?

  Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.

  Crezi tu cuvântul care spune că El are milă de cine vrea şi împietreşte pe cine vrea (Romani 9:18)?
  Sau ce este scris in versetele 15-16?
  Căci El a zis lui Moise: „Voi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă şi Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.”
  Aşadar nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu, care are milă. (Romani 9:15-16)

 5. Romani 9 se refera la natiuni, nu la indivizi!

  Nu vreau sa mai comentez pe marginea subiectului. Suntem si off-topic, dar si in imposibilitatea de a castiga o disputa ce dureaza de secole.

 6. Uneori tacerea e de aur. Cu tot respectul, consider ca si d-voastra, daca taceati ramaneati “filozof”, aparent un “crestin adevarat”. Si aici ma refer la articolul de pe blogul d-voastra in care faceti apologia autosatisfacerii.

  Pot manifesta concesivitate in raport cu calvinistii, dar nu si fata de cineva care afirma ca “masturbarea nu este pacat”. Urmatorul citat va apartine:

  “O persoană evlavioasă care este după voia lui Dumnezeu, motivată de o trăire după voia lui Dumnezeu, cu siguranţă, ar putea să se masturbeze, fără a fi păcătoasă, sau acuzată că-şi caută binele.

  De exemplu, un om al lui Dumnezeu care doreşte să atenueze calea sexuală, în lupta lui de a fi curat şi nedorind să fie într-o poziţie vulnerabilă faţă de tentaţia de imoralitate sexuală, s-ar putea masturba în siguranţă, şi în acest sens ar fi curat (din dorinţa de a fi sexual curat). Nimic din cuvântul lui Dumnezeu nu condamnă acest lucru.”

  https://sites.google.com/site/crestinadevarat/mai-multe-controverse—poligamia/masturbarea

  Eu unul va incadrez si pe d-voastra in categoria invatatorilor falsi. Imi pare rau, dar intre noi doi nu poate exista niciun dialog.

  • Oh boy!!!

   Multumesc Chris pentru atentionare. Am dat aruncat si eu o privire scurta pe blogul respectiv si m-am convins… Daca sunt unii care fac calea Domnului prea lata cu siguranta vor fi altii care sa o faca prea ingusta in asa fel incat pana la urma fac afirmatii de genul: “Câţi oameni am întâlnit până acum, care sunt în adevăr, care caută înţelepciunea ca argintul şi umblă după ea ca după o comoară (Prov. 2:4)? De fapt în afară grupul acela din SUA, despre care am vorbit mai înainte nu am întâlnit pe nimeni aici în Canada, dar nici în România și încă nu am întâlnit nici chiar în altă parte din lume pe unde am umblat.”

   Si ar fi bine daca asta ar fi singura problema…

   In fine cu tot respectul eu as vrea ca discutiile care deviaza de la subiectul postarii sa se opreasca aici. Am sa las cateva zile aceasta discutie care nu are nimic de-a face cu subiectul postarii, dupa care am sa le sterg.

  • Desigur, că astfel este mai ușor așa, nu? Cum altfel, și astfel fac toți cei ce nu vor să vină la lumină.
   Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. (Ioan 3:20)

  • Să taci, da. Dar când este cazul, Iov 13:4-5; Proverbe 17:28. Când însă, este vorba de cuvântul lui Dumnezeu, nu. Citește cu atenție și nu te făli cu ințelepciunea ta lumească, Psalmii 58:1.
   Te-aș invita să scrii un singur verset care să interzică acest lucru. Dar, sigur nu vei găsi niciunul, și știi de ce? Pentru că nu este niciunul.
   Bine a zis Domnul,
   ‘Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mă cinstesc ei învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.’ (Matei 15:8-9)

Leave a Reply