Ziua Mondiala de Evanghelizare sau Ziua Mondiala de NAR-izare?

Cu vreo cateva zile in urma am citit (sau mai bine zis am vizionat) o stire in care era vorba despre un mare eveniment evanghelistic ce ar urma sa aiba loc pe data de 28 mai 2016 (si) in Romania.

Cum totul in ziua de azi e global, mondial, planetar etc… la fel si acest eveniment se numeste “Ziua Mondiala de Evanghelizare”.

Iata ce ne spune Samy Tutac, presedinte al Comunitatii Bisericilor Baptiste din Timisoara despre eveniment:

Creștinii din întreaga lume se pregătesc pentru cel mai mare eveniment evanghelistic din istorie “Global Outreach Day” sau “Ziua Mondială de Evanghelizare”. Viziunea Zilei Mondiale de Evanghelizare este aceea ca fiecare credincios să vestească Evanghelia în ultima sâmbătă din luna mai, în fiecare an. Milioane de credincioși din întreaga lume vestesc Evanghelia în acea zi.

Ziua Mondială de Evanghelizare este un catalizator pentru un stil de viață evanghelistic. Obiectivul este ca fiecare credincios să ajungă la cel puțin o persoană cu Evanghelia în acea zi. Când a fost întrebat cine ar succesorul său, Billy Graham, a declarat unei adunări mari: ”Voi toți”. Putem să ajungem la lumea noastră doar dacă fiecare credincios ia măsuri. Imaginați-vă o zi în care fiecare credincios este activ și transmite Evanghelia. Ce impact ar face într-o lume pierdută! Ziua Mondială de Evanghelizare provoacă toți credincioșii obișnuiți să vestească Evanghelia în acea zi. Există o singură persoană importantă pe care dorim să o mobilizăm: Tu!

Multe biserici și organizații misionare lucrează împreună pentru a ajunge la oamenii din lumea noastră, dar în această zi specială accentul nu este pe nici o biserică sau misiune – este pe Evanghelia lui Isus Cristos! Ziua Mondială de Evanghelizare este un catalizator util pentru a mobiliza biserica pentru evanghelizare. Întregul trup al lui Hristos în acțiune este răspunsul principal pentru o lume pierdută. Zeci de biserici locale, din zeci de orașe și sate din România, se pregătesc pentru acest eveniment, coordonat de organizația creștină “Cristos pentru Toți”. Mai multe informații despre desfășurarea evenimentului în România, vor fi disponibile în următoarele zile.

Detalii despre “Global Outreach Day” la nivel mondial pe www.globaloutreachday.com.

Fii parte din acest eveniment mondial!

Samy Tuțac

Cum sunt curios din fire… am vrut sa aflu mai multe informatii si am dat click pe link-ul de mai sus “Global Outreach Day“. Surprize! Surprize!

Cine credeti ca sunt printre cei mai importanti promotori si parteneri ai evenimentului? Recunoasteti cumva personajele de mai jos?

zme1

.

zme2

Dupa cum probabil v-ati dat seama avem de-a face cu o retea formata din cunoscuti si importanti “apostoli” sau “profeti” NAR: Bill Johnson, Mike Bickle, Che Ahn, Heidi Baker, Reinhard Bonnke, Cindy Jacobs, Loren Cunningham, Lou Engle, David Shibley, Rodney Howard-Browne, Peter Wenz, Markus Rapp si altii.

Un alt lucru care mi se pare interesant este faptul ca Samy Tutac este coordonatorul national al unei organizatii crestine numita “Cristos pentru toti“:

Cristos Pentru Toți (Every Home for Christ – EHC) este o organizație creștină  pentru misiune, dedicată pentru a ajunge la fiecare casă pe pământ cu Evanghelia lui Isus Hristos. Avem lucrări în 100 de țări, și sediul nostru International este situat în Colorado Springs, CO Statele Unite ale Americii. Dr. Dick Eastman servește în calitate de președinte internațional EHC.

Da, Dick Eastman este un alt “apostol” NAR… vezi aici.

cpt

Asta ca sa intelegem cam cat de lungi sunt tentaculele NAR si cat de putin informati sunt oamenii despre aceasta miscare extrem de periculoasa. Sau poate ca stiu, dar inchid ochii.

Sa nu uitam ca pana la “Ziua Mondiala de Evanghelizare NAR-izare” urmeaza sa avem in weekend la Timisoara si “noaptea duhului sfant“.

Si noaptea mintii pentru unii…

Mentiune: Sper sa nu inteleaga cineva ca as fi impotriva evanghelizarii, dar consider ca nu poti trimite oamenii sa bea apa dintr-un izvor otravit, mai ales cand detii o pozitie de leadership intr-o comunitate evanghelica atat de numeroasa, precum cea din Timisoara. Un pastor trebuie sa fie capabil sa-si apere turma, nu sa o trimita  in mijlocul lupilor. Chiar daca este facuta pentru un scop bun, aceasta asociere va avea pe viitor un impact negativ asuprea miscarii evanghelice din Romania, astfel ca tot mai multi crestini vor ajunge sa fie pacaliti de niste falsi apostoli si profeti NAR.

Update: Si organizatia “Parteneri in Misune” este implicata in aceasta zi mondiala de evanghelizare.

pim3

.

pim1

.
pim2

One Comment

  1. Nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp, dar in anul 2011 a fost semnat un document ecumenic important vizavi de evanghelizarea lumii. Foarte grav e implicarea Aliantei Evanghelice Internationale ( din care face parte si Alianta Evanghelica din Romania, presupun) in acest demers.

    “Consiliul Mondial al Bisericii (CMB), Alianţa Evanghelică Internaţională (AEI) şi Consiliul Pontifical pentru Dialog Interreligios de la Vatican au făcut un pas istoric prin publicarea unui document care trasează o serie de norme etice pentru activitatea de prezentare a Evangheliei. Documentul reafirmă datoria creştinilor „de a prezenta vestea bună a Împărăţiei lui Dumnezeu”.

    Documentul „Christian Witness in a Multi-Religious World : Reccomendations for Conduct” a fost lansat ieri, la Centrul ecumenic de la Geneva, Elveţia. Intenţia documentului este să ofere o serie de indicaţii precise cu privire la predicarea Evangheliei.

    Este prima dată când nişte organisme ce reprezintă creştinii evanghelici, protestanţi şi catolici se reunesc şi semnează împreună un document. Cele 3 organisme reprezintă cca. 90% dintre creştinii din întreaga lume, conform christianpost.com.

    „Acesta este un document istoric, un moment istoric şi un timp pentru ca membrii bisericilor să se trezească încă o dată la chemarea noastră pentru misiune şi unitate, având permanent în minte căile prin care Iisus doreşte să lucrăm”, a declarat dr. Geoff Tunnicliffe, secretarul general al AEI. Acesta a subliniat că documentul dovedeşte faptul că este posibilă unitatea între creştinii diverselor biserici, atunci când este vorba despre propovăduirea Evangheliei. ” (http://semneletimpului.ro/religie/moment-istoric-pentru-90-dintre-crestinii-lumii.html)

Leave a Reply