John MacArthur – Foc Strain: Pericolul intristarii Duhului Sfant printr-o inchinare falsa – editia a doua

In urma cu ceva timp am fost anuntat de catre pastorul Marius Birgean ca a fost tiparita o noua editie a cartii “Foc Strain” scrisa de John MacArthur.

Redau mai jos ceea ce am postat si in urma cu 2 ani:

M-am bucurat sa aud ca in Romania a fost tradusa recent cartea “Foc Strain” scrisa de pastorul John MacArthur. Majoritatea resurselor despre miscarea “Noua Reforma Apostolica” (NAR) sunt in limba engleza, prin urmare astfel de materiale in limba romana sunt binevenite.

“Mişcarea carismatică a fost întotdeauna un teren prielnic pentru scandaluri, lăcomie, învăţături greşite şi tot felul de tertipuri spirituale. Ca mişcare, este clar că s-a îndreptat într-o direcţie greşită. Şi se află într-o creştere fără precedent.

Pornind de la mişcarea Cuvântul Credinţei (Word of Faith) şi până la Reformarea nou apostolică (New Apostolic Reformation), mişcarea carismatică este mistuită de promisiunile goale ale evangheliei prosperităţii. Prea multe vedete carismatice promovează un „creştinism” fără Cristos, un Duh Sfânt fără sfinţenie. Iar învăţătura lor are o influenţă dezastruoasă la scară mare, prin intermediul unor mari posturi de televiziune care difuzează ereziile acestea către toate părţile lumii.

În cartea Foc Străin autorul şi pastorul John MacArthur semnalează imaginea dezgustătoare din spatele mişcării carismatice moderne. Autorul afirmă în mod categoric respingerea profeţilor din această mişcare, critică în mod deschis erorile lor, arătând o reverenţă adevărată faţă de Duhul Sfânt şi, mai presus de toate, susţinând Biblia ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, inerant, autoritativ şi singurul standard adevărat după care trebuie testată orice afirmaţie.”

Cartea poate fi comandata prin e-mail (marius.birgean@gmail.com) sau la telefonul 0744767503.

One Comment

  1. John MacArthur e un mare manipulator. Daca e sa jonglam cu episoase istorice, pe care le conectam in mod samavolnic cu ceea ce dorim noi pt a ne argumenta punctul de vedere, atunci prin aceasta metoda putem demola si doctrina baptista. Putem specula anumite faze din istorie si sa declaram, cu mana pe inima, (sau sub autoritate de “doctor in teologie”) ca o acele intamplari istorice au legatura taman cu biserica …. baptista (sa zicem).

    Argumentarea lui John MacArthur e valabila pentru oameni cu nivel de discernamant redus, asa cum spune pastorul bisericii Elim din Arizona, in predica aceasta

    https://crestintotal.ro/2019/06/14/oaza-de-liniste-vorbirea-in-alte-limbi-prezinta-pastor-alin-calini/

Leave a Reply