Bill Johnson si norișorii lui

Bill Johnson este conducatorul bisericii “Bethel Church” in Redding California precum si a “scolii de lucrare supranaturala” Bethel.

Iosif Ton ne spune aici despre Bill Johnson ca este unul dintre “cei mai mari oameni in lucrarea lui Dumnezeu de astazi” si ca acesta a scris o carte care dupa pararea lui e “cartea de capatai” a secolului XXI. Aflam si titlul acestei carti: ”When Heaven Invades Earth” – Când cerul invadează pământul.

Bill Johnson face parte din NAR (New Apostolic Reformation) si Empowered21. Este in stransa legatura cu cei de la “Catch the Fire”, IHOP si alte adunaturi de genul “Jesus culture” si/sau “al treilea val”. In luna ianuarie a acestui an a avut loc la Toronto comemorarea a 20 de ani de la primele manifestari gen “Toronto Blessing”. Cum era si normal de la acest eveniment nu puteau sa lipseasca: Bill Johnson, Randy Clark, Che Ahn, Duncan Smith, Carlos Rodriguez etc. impreuna cu profetesele lor false. Va mai amintiti unde i-am mai vazut pe unii dintre acesti domni onorabili?

Dar sa ne intoarcem la (de)Bill Johnson si sa vedem ce se intampla in lumea acestuia si cat de usor pot fi prostiti oamenii cu tot felul de fabulatii… dar asta-i viata, fiecare cu norisorii lui… cat de penibil! Mare-i gradina Ta Doamne si multi sar gardul… sau mai bine zis: “Mare-i Dumnezeu, dar mester ii si dracul”.

Fazele cu “norul de slava”, “penele de slava” sau “fulgii de aur” sunt genial comentate de Todd Friel:

4 Comments

  1. Pingback: Cazul “Adoram Arad si Catch the Fire”(5) | vegheaza.com

  2. Pingback: Duhul Sfant si lampa lui Aladin | vegheaza.com

  3. Nu-l cunosc pe Bill Johnson, dar doar ascultindu-l nu poti sa nu te intrebi cum poate cineva sa se lase pacalit de un mincinos atit de penibil si nerusinat in acelasi timp. Decit daca vor sa se lase inselati, complacindu-se intr-o asa-zisa “evanghelie” care nu le confrunta viata, nu le confrunta faptele si care le permite sa traiasc asa cum vor si sa aiba “a good time”. Asa-zisa lor inchinare devine doar un mod pervers de distractie si de satisfacere a pornirilor omenesti. Mesajul real al Evangheliei nu are loc pentru ca e incomod, le scoata la lumina faptele si le demonteaza minciunile.
    Daca “pruncii” spirituali nu se maturizeaza vor fi luati de orice vint de astfel de invatatura pseudo-crestina. Doamne, ai mila!

  4. Pingback: Cultura onoarei (3) | Vegheaza !

Leave a Reply