Cazul “Iosif Ton si Strajerii” (1)

Despre acest caz se pot gasi multe informatii pe Internet. Si bune si rele. Fiecare intelege sau crede ce vrea. Pentru anumite clarificari puteti accesa aici cateva resurse foarte bune despre acest subiect si nu numai.

Totusi cateva observatii personale despre acest caz:

– pana in prezent a fost cea mai mare tentativa de a introduce in Romania invataturile carismatice ale NAR (Noua Reforma Apostolica) si trezirile de gen “Revival” pe care le intalnim in America, cum ar fi “Toronto Blessing” sau “Lakeland Revival“.

– aceasta tentativa s-a vrut a fi pe usa din fata cu surle si trambite deoarece s-au folosit de una dintre cele mai cunoscute portavoci din mediul evanghelic romanesc.

– din fericire lumea reala si virtuala s-a mobilizat astfel incat aceasta tentativa de a introduce pe usa din fata o trezire gen “Toronto Blessing” impreuna cu invataturile false ale lui Bill Johnson a esuat deocamdata.

– urmatoarea tentativa va fi pe “usa din dos”, cu oameni cvasi-necunoscuti, putin cate putin in asa fel incat sa nu bata prea tare la ochi, adica incet dar sigur.

– am mai spus: “cine s-a ars cu Iosif Ton trebuie sa sufle si-n… iaurt”

Un video cu Iosif Ton despre Bill Johnson si Randy Clark plus unul cu Ioan Demeter (Strajerii) “poruncind maruntaielor regenerare totala”. Serios?!!?

4 Comments

 1. Pingback: Cultura onoarei (3) | vegheaza.com

 2. VASILE BRÂNZEI despre IOSIF ȚON :

  „Dane, Iosif este un foarte bun magnetofon. Are un dar formidabil de la Dumnezeu. Poate înregistra ceea ce aude sau citește de la alții și poate predica apoi mai bine decât cei de la care le-a luat. Este unic în felul acesta. Din păcate, nu este un teolog în sensul convingerilor și nici un om de caracter în sensul consacrării. Iosif este un om al circumstanțelor și al lucrurilor care îi convin.
  Ferește-te să te atașezi de el, căci el nu se poate atașa de nimeni. Noi îl considerăm „al nostru“, dar ne așteptăm oricând să o ia iar razna, fără să ne întrebe, fără să ne spună, fără să se consulte cu noi. Este foarte încăpățânat și refuză cu să-și recunoască greșelile.
  După trecerea anilor, am observat în mare parte confirmarea acestor păreri. Fratele Iosif este singura persoană care a reușit performanța de a fi adulat de oameni care l-au văzut poate doar o dată sau de două ori la față, dar care i-au ascultat predicile. În același timp, tot dânsul a reușit contraperformanța de a fi în conflict cu aproape toți cei cu care a fost prieten sau a colaborat o perioadă mai îndelungată de timp. Din aproape toate locurile în care a lucrat sau a stat mai mulți ani a plecat în stări de conflict, unele nerezolvate nici până astăzi.L-am prins de câteva ori cu minciuna

 3. AUREL POPESCU despre IOSIF TON :

  „Fratele Iosif Țon este o persoană care plutește, în visele imaginației sale, la înălțimea unei mari superiorități, deasupra prietenilor, deasupra colegilor, deasupra bisericilor, deasupra Asociaților și Uniunilor, deasupra cultelor creștine, deasupra guvernelor, deasupra Securității, deasupra țărilor și continentelor, deasupra marilor personalități din istoria teologiei, imposibil de ajuns sau atins cu disciplina menită să fie aplicată doar muritorilor de rând, plebeilor cu picioarele murdare de praful pământului.
  Cu cât se ridică însă mai sus, cu cât este văzut mai bine de pe toate părțile, cu atâta seamănă din ce în ce mai mult cu un balon de săpun care s-a înălțat așa de sus tocmai pentru că este … gol.“

  Petrică Lascău îmi povestea că a fost șofer pentru Aurel Popescu și Iosif Țon la Chicago și a asistat la următoarea discuție:
  „Măi Aurele, care predică să o spun deseară, că tu m-ai ascultat în ultimul timp?“
  „Pe aia cu smerenia“.
  „Aia ți-a plăcut ție, măi Aurele?“
  „Nu că mi-a plăcut mie, dar mă gândeam că dacă o mai spui odată poate că o înțelegi și tu“.

  La Europa Liberă, fratele Iosif, recunoscându-și limitările în domeniu, l-a rugat pe nea Aurică să-i scrie predicile despre venirea Domnului. Dânsul doar le-a rostit și a fost … excelent

Leave a Reply