Cazul “Adoram Arad si Catch the Fire”(1)

Despre Adoram am aflat in urma cu vreo 2 luni de la un prieten care frecventeaza aceasta biserica atunci cand merge in Romania. Mi-a fost prezentata ca o biserica deosebita, prin care Dumnezeu lucreaza o trezire in orasul Arad. Am cerut mai multe informatii deoarece nu auzisem nimic despre ei, la fel cum multi altii nu cred sa fi auzit. Nu am aflat prea multe, dar a fost destul cat sa-mi starneasca interesul. Nici prin gand nu imi trecea cat de surprins voi fi de ceea ce voi afla.

De ce fac aceste afirmatii? Pentru ca am ajuns la concluzia ca cei de la “Catch the Fire” isi clocesc ouale la biserica Adoram din Arad. “Catch the Fire” este in plina expansiune in SUA alaturi de alte miscari din cadrul NAR (Noua Reforma Apostolica) si se pare ca vor sa faca pui si in Romania. Nu stiu daca cei de la Adoram au o agenda clara sau sunt in necunostinta de cauza.  Mai cunosc cateva persoane care merg la aceasta biserica dar care nu stiau nimic despre ce este “Toronto Blessing” sau “Catch the Fire”, desi cativa dintre cei care conduc biserici CTF in SUA i-au vizitat, organizand conferinta ILSOM la Arad in toamna anului trecut. Iar daca ar fi sa-l credem pe Duncan Smith (vicepresedinte CTF) se pare ca nu a fost un accident nefericit… Inregistrarile conferintei se gasesc pe pagina de youtube a bisericii Adoram.

Ascund oare ceva cei din conducerea Adoram fata de ceilalti membrii ai bisericii? De ce nu le este prezentat clar enoriasilor ce a fost si ce este “Toronto Blessing” azi? Iar membrii bisericii sa fie chiar asa de indiferenti si sa nu se intereseze cine sunt cei care le calca pragul? Ce fel de istorie au si ce invataturi le aduc? Se incearca oare introducerea “binecuvantarii Toronto” pe usa din spate in Arad si Timisoara (si maine-n toata tara) impreuna cu cei de la IHOP? Sunt spalati oare oamenii incetul cu incetul pe creier pana cand vom vedea si in Arad aceleasi manifestari ca si la Toronto?

Celor pe care ii cunosc personal si frecventeaza Adoram le-am spus deja: “Daca as fi in locul vostru as fugi cat ma tin picioarele din biserica asta!” Intelegeti ca oamenii astia predica o alta Evanghelie si un alt Isus, care nu este cel al Bibliei. Adica un Isus si un Dumnezeu pe care atunci cand Il intalnesti spui: “WOW dude! Cool! let’s take a picture of God’s glory to share it on Facebook!” ca sa-l parafrazez pe Todd Friel.

NAR (Noua Ordine Apostolica) are un plan pentru Romania (de fapt pentru lumea intreaga) iar acolitii lor lucreaza de zor sa-l puna in aplicare. Sa-l ascultam pe Duncam Smith: “there is a tremendous upgrade in the anointing available”?!? “I release an upgrade in the anointing”?!? “supernaturally explosive”?!? “triple anointing”?!?

10 Comments

  1. Pingback: Lacrimile apostolului Pavel – o chemare la veghere | B a r z i l a i – e n – D a n

  2. Nu e ceva nou, lipsa de interes fata de Scripturi a membrilor bisericilor si dorinta dupa senzatii tari a produs si inca produce multe rani in viata celor sinceri cautatori dupa gloria lui Dumnezeu si sfintirea vietii. Dar oare nu aceasta a fost mare avertizare a Domnului Isus fata de cei alesi cand le-a zis:”bagati bine de seama sa nu va insele cineva caci vor veni multi (prooroci mincinosi, cristosi mincinosi, invatatori mincinosi)….si vor insela – PE MULTI -…”. Sunt vremuri in care doctrina sanatoasa (sound doctrine)- cum a spus Pavel lui Timotei – nu mai are relevanta si aceasta, este si o urmare a materialismului care a cuprins viata multora din “lumea” pocaitilor si astfel, daca vine in biserica unul imbracat bine, care aduce multi bani (dolari, euro, etc.)este foarte bine primit si se accepta orice “place firii”. Azi printre noi este mai pretuit Mamona cu placerile vietii decat Isus cu calea ingusta a renuntarii si suferintei pentru adevar si credinta. Azi daca esti un puternic sustinator al ADEVARULUI esti marginalizat chiar si in “lumea” pocaitilor, azi cei smeriti si curati, cei cumpatati la vorbire si cu o viata evlavioasa sunt marginalizati iar cei neevlaviosi si cu alte interese prin biserici sunt acceptati si onorati, nu e de mirare ca patrund erezii nimicitoare, caci “banul” vorbeste mai mult decat Scriptura. Sa veghem sa nu cadem in cursa ereziilor si sa luam atitudine categorica impotriva celor care le imbratiseaza.Sa traim prin Duhul nu prin fire si atunci nu vom putea devia gresit, Duhul lui Cristos nu ne va calauzi gresit, dupa lucrurile firii ci, in “tot adevarul”. Sa plangem si noi ca Pavel pentru starea bisericilor care sunt sfasiate de tot felul de lupte si framantari, si mai pe sus de acestea, ereziile nimicitoare care duc pe oameni in pierzare.

  3. Nu știu ce fac oamenii ăștia, sau de ce, dar nu văd ce fac ei ca manifestare a Duhul Sfânt și nenea ăsta din înregistrare de dă cu pumnu, are ceva probleme cred, eu nu văd scris în Biblie ce promovează el.

  4. Oare unde a gresit Biserica Baptista de are oameni dispusi sa se rupa de fratietate si sa se integreze in aceasta teribila ratacire? Nu cumva ar trebui sa reevalueze toata invataura?

    • Eu zic ca miscarea baptista sta destul de bine cu invatatura, dar stiti cum e “teoria ca teoria, practica ne omoara…”, astfel ca se impune in primul rand o reevaluare a modului in care baptistii traiesc ceea ce predica. Deisgur in ultima vreme multi impostori se dau baptisti, dar nu sunt nici pe departe…

      In cazul de fata oamenii dispusi sa se integreze in aceasta “teribila ratacire” fac parte in majoritatea cazurilor din miscarea penticostala. “Teribila ratacire” care afecteaza bisericile baptiste se numeste “biserica condusa de scopuri”.

Leave a Reply