Cazul “Adoram Arad si Catch the Fire”(2)

Continuare de aici.

Dupa cum am aflat din postul anterior, unul din pastorii bisericii Adoram, Cristian Galea a participat impreuna cu Lee Saville la comemorarea a 20 de ani de la nefericitele evenimente cunoscute sub numele de “Toronto Blessing”, de unde s-au intors cu un “upgrade la ungere” si “imbibati” sau “marinati in duhul” (care duh sau duhuri nu stim). Scena in care ei apar este la 1:16:00, in cazul in care nu rezisti sa vezi tot acest spectacol grotesc si demonic combinat cu bad acting).

Acestia doi sunt acum un fel de Cristian Galea 3.0 si Lee Saville 2.0. Spun 3.0 pentru ca nivelul 2.0 a fost atins de  Cristian Galea atunci cand a fost exorcizat eliberat de duhuri rele intr-o parcare din Timisoara in anul 2008, iar in anul 2010 a afirmat ca acest eveniment (adica eliberarea de blestemele si spiritele Voodoo) a reprezentat pentru el cea mai extraordinara experienta in ce priveste viata lui spirituala. O afirmatie dupa parearea mea foarte dubioasa…

Prieteni, nu am cum sa nu fiu ironic, ceea ce simt acum e mai mult de atat. Ma stradui sa nu si pacatuiesc, insa trebuie sa intelegeti ca oamenii acestia vor sa-mi insele prietenii si fratii in Domnul, deci nu pot sa ma bucur si sa le spun “Bravo voua!”. Pentru ca fac lucrul acesta trebuie mustrati, iar cei slabi care sunt dusi in ratacire trebuie ajutati!

Sa fi ajuns Cristian Galea sub talpa lui John Arnott? Ca la propriu a ajuns deja… o intrebare care ma framanta este de ce aceste secvente cu reprezentantii Adoram la Toronto nu au fost puse la loc de cinste pe pagina acestora de Internet sau Facebook? Doar e ceva de care sa fi mandru, nu? Sau se tem oare de reactia celor care inca nu sunt spalati de tot pe creier si ca nu cumva sa li se aprinda vreo luminita si sa-si puna niste semne de intrebare? Nu stiu… doar intreb.

Ma rog pentru cei de la Adoram si imi doresc sa le deschida Dumnezeu mintea (contrar indemnului lor de a ne-o inchide – vezi minutul 1:23:00) desi privindu-i  pe cei de la care isi iau seva spirituala realizez ca e greu sa scapi din aceasta gaura neagra a invataturilor false. Trezirea nu se face atunci cand il cauti pe Dumnezeu si sfarsesti in ocult si misticism religios. Doamne ai mila!

Ma tot intreb cum de toate astea se pot intampla chiar sub nasul evanghelicilor din Arad si Timisoara si sa nu se afle mai nimic. Daca se intampla intr-un sat uitat de lume… mai ziceam si eu ca au o scuza. Dar in Banat care-i “fruncea”? Cum de au success aceste miscari ca si Adoram, IHOP, Casa Inchinarii etc. in centre universitare ca Arad si Timisoara? Bine ca mergeti in misiune in Africa… cand aveti atatia rataciti peste drum. Oamenii acestia au nevoie de noi sa le propovaduim Evanghelia adevarata si sa nu se lase inselati de tot felul de basme lumesti si babesti. Li se explica oare credinciosilor din bisericile evanghelice care este problema cu aceste miscari de trezire?

Nu am vazut sau auzit despre nici un semnal de alarma tras de cineva, ba dimpotriva evenimentele organizate de biserica Adoram in colaborare cu cei de la IHOP Timisoara sunt promovate destul de bine pe Internet chiar pe unele site-uri sau bloguri crestine.

Buimaci! Buimaci! Buimaci! Triple Buimaci!

Continuare aici.

4 Comments

 1. Pingback: O poza de pus in rama | vegheaza.com

 2. Pingback: Cazul “Vladimir Pustan” (1) | vegheaza.com

 3. Pingback: Lacrimile apostolului Pavel – o chemare la veghere | B a r z i l a i – e n – D a n

 4. Te/nfiori de groaza ce a ajuns crestinatatea in Romania!!!
  pai daca in canicula a fost atat de greu de suportat, cum o fi in iad?
  daca de Dumnezeu nu au frica sfanta, nu gandesc ce i asteapta?
  Oamenii astia nu cred ce vorbesc..cand predica……
  Pustan predica alta Evanghelie, cum spunea cineva autorizat

Leave a Reply