Cazul “Vladimir Pustan” (1)

Acest caz deocamdata nu il intelegem prea bine, deoarece multe din informatiile care s-au vehiculat pana acum nu sunt de prima mana, iar cei mai in masura sa clarifice lucrurile sunt cei din Consiliul Bisericesc al Cultului Penticostal din Romania. Sunt de acord cu principiul “calea adevarului sa nu fie vorbita de rau”, dar nici faptul de a ascunde gunoiul sub covor nu cred ca face prea bine. De ce sa repetam intr-un fel “cazul Iosif Ton” si sa buimacim lumea care nici macar astazi nu intelege din ce motiv lui Iosif Ton i s-a retras ordinarea ca pastor baptist… Multi inca mai cred ca Iosif Ton a fost dat afara din cauza ca: “Iosif Ton crede in daruri si baptistii nu cred”… dar nici baptistii nu s-au obosit prea tare sa explice cum sta treaba cu darurile… Bine ca ne explica altii…

Oricum pe mine nu ma intereseaza atat detaliile acestui caz, ci mai mult ma intereseaza legatura pe care o are Vladimir Pustan cu cei de la Adoram Arad. Pentru mine sunt unele lucruri care imi ridica niste semne de intrebare:

1. Vladimir Pustan a a iesit de sub autoritatea Cultului Penticostal, prin urmare nu mai da socoteala nimanui, ci doar direct lui Dumnezeu. Ar fi interesant de aflat totusi daca Vladimir Pustan are o persoana sau mai multe carora sa le dea socoteala din punct de vedere spiritual. E bine sa nu te duci asa de unul singur si sa fie cineva caruia sa-i dai socoteala de ceea ce faci. Momentan Vladimir Pustan impreuna cu 400 si ceva de enoriasi au format o biserica independenta si non-denominationala, dar dependenta de Dumnezeu…

2. Un al doilea lucru interesant este ca desi nu stim (sau cel putin eu nu stiu) cine sunt mentorii lui Vladimir Pustan, putem sa aflam cui a fost el mentor.

Haideti sa vedem ce spune unul dintre acestia despre el:

“Nu pot să nu amintesc din nou de timpul petrecut cu Vladimir. Toată ziua cu el, serile în care nu putem adormi, sunt foarte benefice pentru mine. Vreau să învăţ cât mai multe, e un izvor nesecat, şi dacă mă rog ceva, rugăciunea ce o fac este asta: Doamne, ajută-mă să ţin cât mai multe lucruri minte din ceea ce vorbim. Pune-le Tu, undeva acolo adânc în mintea mea, şi scoate-le tot Tu afară, la momentul potrivit, atunci când voi avea nevoie de ele…”

Sursa: http://www.flacarainchinarii.ro/wp-content/uploads/2010/03/benin2-250×166.jpg

Da, este vorba despre Cristian Galea, unul din liderii bisericii Adoram, tot o biserica non-denominationala si independenta, dar dependenta de… stiti deja poezia… Oare ce l-a invatat Vladimir Pustan pe Cristian Galea in timpul misiunii din Africa in 2010?

Sa vedem ce spunea Vladimir Pustan despre cei de la Adoram in anul 2011.

Se pare ca cei de la Adoram au avut in trecut legaturi destul de stranse cu “Fundatia Ciresarii”: “Ciresarii TV” si “Radio Ciresarii”. Ar fi interesat de aflat in ce relatii sunt biserica Adoram cu “Fundatia Ciresarii” sau Vladimir Pustan cu Cristian Galea in anul de gratie 2014, un an al marilor treziri spirituale.

Oare stiu cei de la Adoram ceva ce noi nu stim?

Sa fie oare acesta primul pas a lui Vladimir Pustan pe “Un Drum Nou“?

vp-undrumnou

5 Comments

 1. Oh,
  surse de incredere spun a Pustan a fost prins in curvie a 3 a oara.
  Nu pot da numele pastorului, un om a lui Dumnezeu.
  Domnul a facut cunoscut starea bisericilor exact cum era,
  nu s a temut ca unii vor cadea sau vor barfi.
  Daca a fost in Africa la Criss, nu mai este nimic de aduagat.
  Doamne ce am ajuns!

 2. pentru: l.e – nu sunt genu´ care comenteaza la postarile altora, dar permite-mi sa iti spun ca esti naiv. Imi si cer iertare ca te jignesc. Citeste Proverbe 18:17 si daca nu intelegi nimic, inseamna ca intotdeauna altii iti vor conduce viata.. Tu te iei dupa altii si numesti alta sursa sigura? Prietene, esti prea mult concentrat la paiul din ochiul celuilalt… Daca totusi vezi ca Dumnezeu lucreaza prin el , roagate pentru el. Nu sunt penticostal si am auzit si eu multe despre el si am ascultat si predici care poate nu sunt in totalitate cu ele, dar ce conteaza.. IAU CE E BUN. ASTA NE INVATA BIBLIA. … Nu propaga prostii despre unii pana nu sti tu sigur , NU ALTII (chiar daca ai incredere in ei)… Respectul meu si data viitoare cand acuzi pe cineva ¨scoate pieptul afara¨ si scrieti tot numele in postare., asta indica RESPONSABILITATE si o stima ridicata . Numai bine!

 3. pentru BOGDY: Daca totusi vezi ca Dumnezeu lucreaza prin el , roagate pentru el.
  Ia uita-te aici, ce zici de sfantocul asta?
  http://parerile.blogspot.co.id/2009/02/crainicii-imparatiei-petrica-hututui.html
  Dumnezeu și penticostalii nu au nevoie de de-astia, ci de sfinti!
  vezi com 24 ian 2010 unul care se uita in profunzime si nu se lasa inselat de aparente

  pentru admin:
  la intoducere comentariu apare Please enter an answer in digits: cine nu stie engleza ce face? Sau calcule.

  • Chestia respectiva e un filtru pentru spam. Chiar daca nu stie cineva engleza se poate intui usor ca e vorba de niste calcule aritmetice foarte simple. Cine doreste cu adevarat sa faca un comentariu va reusi sa treaca de acel filtru spam.

Leave a Reply