Teologia Dominionului (3)

Continuare de aici.

Dupa ce in primele doua posturi din acesta serie ne-am facut o idee despre ce inseamna teologia dominionului as vrea sa continui cu un exemplu practic in care aceste principii sunt puse in aplicare. Pentru a intelege cat mai mult acest subiect avem nevoie de o cat mai buna familiarizare cu termenii specifici ai invataturii despre “Imparatia lui Dumnezeu aici si acum”. Sunt multi care vor raspunsuri instant sau vor sa inteleaga totul intr-un timp foarte scurt, dar nu prea e posibil asa ceva.

Teologia dominionului (1 Kingdom – 7 mountains, 7 mountains mandate, 7 spheres of influence, 7 pillar of society etc.) este ceva ce se “predica” la ora actula din greu, iar o parte din doctrinele adiacente au patruns intr-o mai mica sau mai mare masura chiar si in biserici evanghelice considerate foarte sanatoase. Tot mai multi oameni sunt atrasi in aceasta erezie care pretinde ca noi crestinii suntem chemati sa invadam lumea pentru a o stapani si pentru a aduce imparatia lui Dumnezeu pe pamant “aici si acum”. In ziua de azi cu Biblia poti demonstra orice si gasesti destui care sa te mai si creada… Statisticile arata ca aceste miscari cresc exponential.

Kong Hee este fondatorul bisericii-mall “City Harvest Church” din Singapore. In iunie 2012 a fost arestat impreuna cu alti 5 lideri ai “City Harvest Church”, fiind acuzati de fraude financiare in legatura cu fondurile bisericii. Valoarea acestor fraude se ridica la zeci de milioane de dolari americani. Acestia au fost eliberati din arest dupa ce s-a platit o cautiune de 500.000 de dolari pentru fiecare. De unde atatia bani? De la fraieri… alti 3 milioane de dolari aruncati pe apa sambetei. Procesul este inca pe rol. Asteptam verdictul. In cazul mentorului sau verdictul a fost dat deja.

Pana atunci Kong Hee este inca pastor la “City Harvest Church”. Acest scurt videoclip in care Dumnezeu ii cere scuze lui Kong Hee de problemele prin care trebuie sa treaca si in care se compara cu Isus… cred ca spune totul despre el: alt lup imbracat in haine de oaie.

Probabil va intrebati ce au facut cu acesti bani: o mare parte din bani s-au dus pe cariera artistica a lui Sun Ho (sotia lui Kong Hee). Sun Ho a trait o vreme in SUA unde a incercat sa se impuna pe piata muzicala internationala cu scopul cica de a putea duce “evanghelia” celor care nu se gandesc sa calce vreodata intr-o biserica. Proiectul lor numit “Crossover” a fost un mare esec iar rezultatele obtinute nu s-au ridicat la valoarea investitiei, Sun Ho fiind si la ora actuala o semi-necunoscuta.

Dar sa vedem cum intelege Sun Ho sa-i “evanghelizeze” pe cei din cultura POP.

O sotie de “pastor” model, nu? Crestinism sau cretinism?

One Comment

  1. Pingback: Muzica crestina, huh? | Vegheaza !

Leave a Reply