Spiritualitatea contemplativa (2)

Continuare de aici.

O discutie interesanta despre rugaciunea contemplativa si modul in care se ascund diferite practici din misticsmul oriental sub numele de “practici spirituale crestine”. Acest mod de “rugaciune” se practica tot mai des in lumea crestina si mai ales de catre cei din mediul noilor miscari de  “trezire” spirituala.

One Comment

  1. L-am ascultat de mai multe ori pe scriitorul si apologetul evanghelic Ray Yungen , si de asemenea am citit mai multe articole de apologetica scrise de Mike Oppenheimer . Trebuie sa recunosc ca discernamantul lor spiritual este la mare inaltime . Doar o reala calauzire a Duhului Sfant si o pasiune reala pentru ADEVAR (Evanghelie) pot forma intr-un crestin un asemenea discernamant spiritual , profund , sanatos , biblic .

    Pacat ca asemenea materiale nu sunt traduse in limba romana , si nu se gasesc in librariile crestine din Romania sau in bisericile evanghelice din Romania . In schimb o serie de carti si materiale care dupa standardul invataturii sanatoase a Scripturii pot fi usor considerate eretice ( invataturi mistice sau pro-misticism , New Age travestit in limbaj crestin , doctrine universaliste mascate , doctrine pro-ecumenice ) rup rafturile librariilor crestine din Romania .

    Am trei DVD-uri originale , in limba engleza , realizate de Ray Yungen ( predica prezentata in sistem powerpoint ) , pe care le pot imprumuta fratilor care sunt interesati si locuiesc in Arad . DVD-urile trateaza teme legate de penetrarea , fara precedent , a crestinismului evanghelic contemporan de catre doctrinele si practicile oculte , esoterice ale New Age (Noua Era ) .

Leave a Reply