Kabbalah (1)

In zilele care urmeaza as vrea sa prezint un subiect “nou” din materiale mai vechi sau mai noi. Pentru inceput am nevoie sa-mi adun “caramizile” necesare acestei “constructii”. Unele subiecte le-am prezentat deja si se leaga perfect cu ceea ce voi posta in continuare. Este important sa parcurgeti fiecare link si sa vizionati fiecare video in cazul in care nu sunteti familiarizati cu aceste subiecte.

O prima “caramida” ar fi Kabbalah (sau Cabala in romaneste). Cabala este o colectie de “învăţături ezoterice şi practici mistice, incluzând nume sacre, invocaţii, numerologie, elemente ceromoniale si magice” care au scopul de a explica relatia dintre “dumnezeul infinit” si universul finit. Una dintre ideile de baza care stau in spatele Cabalei este aceea de a-L “reinventa” sau “reimagina” pe Dumnezeu. Nu va lasati pacaliti. Ideea Cabalei este de a-l reinventa pe diavolul si a-l prezenta in asa fel incat sa para Dumnezeu. Un fel de marketing “diabolic”.

Una dintre cele mai importante scrieri cabalistice este “Cartea lui Zohar” pe care cabalistii cred ca daca o vor putea intelege si decoda, vor putea intelege mai bine “corpul si sexualitatea” lui Dumnezeu. In teoria cabalistica “corpul” lui Dumnezeu este asemanator cu cel al oamenilor, astfel ca se aduce in discutie “Shekinah” – adica “aspectul feminin” a lui Dumnezeu. Un lucru interesant este faptul ca in Biblie nu gasim termenul de “Shekinah”, dar il gasim de 6 ori in Coran.

Sa vedem ce spune cartea lui Zohar: “By arousal below there is similarly arousal above, male and female unite, desire prevails, worlds are blessed and above and below are in joy”. Vi se pare cunoscut acest principiu de “as above, so below”? Nu, nu este din rugaciunea “Tatal Nostru”.

Ce inseamna “AS ABOVE SO BELOW“? – The ancient maxim “As Above, So Below” is attributed to the Egyptian spiritual Master Hermes Trismegistus, whose Emerald Tablet and other works were the standard of traditional Hermetic teaching. What is meant by this phrase is that all of creation, whether great or small, reflects the same Divine Nature, or plan. As all things which exist are emanations of the Goddess and the God, all things naturally mirror and reflect their divine qualities. For this reason the same Truth will be discerned in a galaxy of stars, and in a single grain of sand, if one is open to it. It is ultimately on this principle that all forms of divination are based. (Sursa)

Pentru a va familiariza si mai mult cu ceea ce inseamna Kabbalah va rog sa vizionati clipul de mai jos:

 

Leave a Reply