New Age – Imparatia intunericului (2)

Titlul acestei serii de posturi despre miscarea “New Age” a fost inspirat dupa titlul unei carti “Imparatia raului: New Age” – autor Dan Baduescu. As vrea sa redau in acest post cateva citate/fragmente din aceasta carte:

,,Sfârşitul” mişcării se apropie, ea născându-se deja moartă …

La fel ca şi în trecut, lipsa de viaţă religioasă adevărată, lipsa de preocupări spirituale, superficialitatea şi incultura au dus la apariţia de importante mişcări sociale cu caracter religios. Aceste mişcări vor sfârşi lamentabil, dar nu înainte de a deruta o întreagă generaţie şi de a lăsa urme dureroase, ca şi în cazul perioadelor de ateism.

O altă calitate a mişcării new age este aceea de a fi mereu în pas cu moda, însăşi faptul de a fi în mişcare constituind o caracteristică a mondenităţii, adepţii săi fiind oameni la curent cu tot ceea ce este mai nou în sfera de interese din ,,înalta societate”. Ca în orice modă, focusul de interese este schimbător, anumite fenomene fiind din sfera respectivă, altele ieşind din aceasta, după cum se schimbă cererea publicului, cu alte cuvinte, piaţa.

O altă tradiţie ocultă de la care se revendică new agerii este misticismul iudaic. Studiul scripturii efectuat în cheia kabbalei (ebr. tradiţie) a dus la o mistică teosofică şi la elaborarea unei doctrine ezoterice în Spania şi sudul Franţei în secolul XII, având ca precedent Sefer Jetsira scrisă între secolele III-VI. Kabbala susţine existenţa unei a doua revelaţii făcute lui Moise în chip tainic şi neconsemnată în Sfânta Scriptură, ci transmisă peste veacuri oral, ca disciplină arcană, de către rabinii iniţiaţi.

,,Această religie mondială ne va oferi «Înţelepciunea străveche» şi «Adevărul ascuns» care stă la baza tuturor formelor religioase ale istoriei. În realitate, nu va fi însă vorba de nici un fel de adevăr, ci de o minciună.” Potrivit acestui autor, religia mondială a viitorului va avea următoarele caracteristici: negarea realităţii blestemului morţii; negarea adevărului proclamat de Dumnezeu; negarea dragostei lui Dumnezeu; promisiunea înţelepciunii; promisiunea de a dobândi o natură divină; promisiunea puterii.

mai întâi de toate new age nu este o religie ,,privată” pentru acasă, ci una socială

,,Dumnezeu, fundamentul lumii, este esenţa tuturor. Ceea ce e în adâncul meu este şi în adâncul tău. Tu eşti eu însumi într-o altă formă.” Temeiul acestei forme de filosofie vedantică este indicat a fi în intuiţie, nu în gândirea raţională.

De la sine înţeles este că în acest sistem optimist Judecata de apoi, raiul şi iadul nu au nici un loc.

În „evanghelia new age” Hristos are doar numele în comun cu Domnul şi Dumnezeul creştinilor. El este considerat a fi un avatar, un maestru, un iniţiat sau întemeietor de religii ca Moise, Hermes, Zaratustra, Manu, Ram, Budha şi alţii, ce apare ciclic spre a duce mai departe progresul spiritual al lumii. Acest Avatar este aşteptat de mai multe religii sub numele de: Maitreya (budism), Krishna (hinduism), Messia (iudaism), Imamul Madhi (islamul sunit), Bodhisattva…

Meditaţia se deosebeşte de rugăciune prin faptul că în vreme ce aceasta din urmă este dialogul omului cu Fiinţa supremă, meditaţia rămâne în ultimă instanţă un monolog al omului cu sinele său, ce nu-l poate lega pe om de ceva superior lui.

New Age Community Church, ce se consideră a fi prima biserică new age capabilă să emită o teologie profundă comprehensivă, bazată istoriceşte. Datele următoare despre această comunitate sunt extrase de pe site-ul internet www.aznewage.com: Cartierul general al bisericii este în clădirea originară a bisericii, 6418 S. 39th Avenue în Phoenix la poalele lui South Mountain, aproape de minunatul Alvard City Park. Scopul bisericii este de a propovădui adevărul în lumina conştiinţei new age, să inspire şi să ghideze o omenire nou trezită. Intenţia noastră este de a promova responsabilitatea personală, dragostea frăţească, respect pentru mediu şi devoţiune pentru Dumnezeu. The New Age Community Church a fost fondată la 26 februarie 1972 de un mic grup de studiu condus de Rev. Dr. John Rodgers. Odată cu a treia publicitate poştală, publicaţia grupului de rugăciune s-a numit The Omega Director şi este astăzi (1999) cea mai veche şi mai mare publicaţie metafizică de acest gen din S.U.A. Unul din scopurile bisericii a fost acela de a promova armonie religioasă şi toleranţă în noua eră, să prevină ridicarea zidurilor de suspiciune şi bigotism dintre diferitele biserici şi filosofii, şi să dărâme acele ziduri care există deja. În 1987, biserica şi-a început programul său de seminar pentru pregătirea de preoţi new age, ce vor propovădui toleranţă şi înţelegere pentru toate credinţele şi filosofiile.

6 Comments

 1. Pingback: New Age – Imparatia intunericului | ARMONIA MAGAZINE - USA

 2. Felicitari pentru acest articol despre miscarea NEW AGE !

  In limba romana mai este o carte pe aceasta tema intitulata chiar “NEW AGE” si scrisa de teologul evanghelic german Lothar Gassman ( aici : http://www.carti-duhovnicesti.ro/lothar-gassman-new-age-p-1619.html#.U56dO5R_tJg ) . Ceea ce este interesant , dar totodata si extrem de alarmant , este ca multe din doctrinele de baza ale colosului ocult New Age se regasesc camuflate in limbaj crestin in neo-evanghelismul contemporan , unde au fost introduse treptat in ultimele decenii . La un studiu atent al apologeticii evanghelice reale , bine documentata , puteti realiza penetrarea crestinismului neo-liberal contemporan cu doctrinele NEW AGE , camuflate in limbaj crestin : in miscarea Carismatica (aberanta) , in Bisericile Emergente , si chiar in Bisericile Conduse de Scop (P.D.C) , in Bisericile “sensibile cu cautatorii” (Seeker-Sensitive) / Bill Hybels , in Catolicism , etc. … si cam in orice biserica sau denominatiune preocupata sau inclinata direct sau indirect spre diferite forme de practicare sau promovare a Misticismului , ECUMENISMULUI RELIGIOS … precum si a politicilor de globalizare a U.N (0.N.U ).

  Nu este un secret , spre exemplu , ca invataturile esoterice ale misticei ALICE BAILEY (1880 -1949 http://ro.wikipedia.org/wiki/Alice_Bailey ) , considerata ca una din persoanele care au contribuit esential si influentat decisiv miscarea oculta NEW AGE se regasesc si in ideologia si filozofia U.N (O.N.U) . Alice Bailey a fost si ea la randul ei influentata puternic in ideologia ei , de o alta mistica foarte cunoscuta pe nume Helena Petrovna Blavatsky intemeietoarea Teosofiei , care-si scria cartile , ca si Alice Bailey , in transa mistica oculta prin “scriere automata” . Doar lecturarea pe scurt a catorva citate din scrierile celor doua mistice mai sus mentionate provoaca imediat repulsia intr-un crestin autentic . Laudele celor doua la adresa lui Satan / Lucifer , Anticrist ( Cristosul Universal / Cosmic ) , Noii Ordini Mondiale (Imparatia lui Anticrist ) sunt de-adreptul halucinante … numai un mistic poate abera asa ceva … totusi ideologul U.N , dr. Robert MULLER , care a endorsat in mod deschis ideologia lui Alice Bailey spune “We must move as quickly as possible to a One-world government; a One-world religion; under a One-world leader. (Trebuie sa ne miscam cat de rapid posibil spre Un singur guvern mondial , O singura religie (mondiala) , sub Un singur lider mondial )” . Wooaau … oare ce are sa ne spuna Apocalipsa 13 in acest sens !!!

  Asa cum au demonstrat apologetii evanghelici americani dr. Dave Hunt si T.A. McMahon in cartea lor ‘SEDUCEREA CRESTINATATII” un alt vehicul si mijloc de patrundere , bine camuflat in limbaj “stiintific” , a doctrinelor New Age in societatea contemporana si mai ales in biserica evanghelica , a fost si este si PSIHOLOGIA /PSIHOTERAPIA ( aici : http://ioan17.wordpress.com/2011/10/14/dave-hunt-seducerea-crestinatatii/ ; precumsi in alte materiale aici : http://www.thebereancall.org/topic/Psychology )

  Ceea ce vreau sa aduc in atentie mai jos , doar cu tilul de exemplu , este endorsarea / promovarea de catre un mega-lider evanghelic de talie internationala , care chiar in propria biserica si retea (P.D.C) a permis cursuri care promovau practicile si doctrinele colosului ocult NEW AGE , camuflate sub mantia acceptabila in occident a “cursurilor pentru sanatatea Mintii / Trupului / Sufletului (Mind , Body & Soul / Spirit ) :
  ——- in anul 2011 , in luna ianuarie , la biserica Saddleback Church din California USA , pastorita de mega-pastorul “baptist” Rick Warren , acesta a invitat cu ocazia expunerii unui plan de sanatate pentru propria biserica , denumit Daniel Plan , ca vorbitori principali trei doctori foarte populari in SUA , autori de carti si care sunt si persoane publice in SUA . Acestia insa sunt si foarte cunoscuti sustinatori si practicanti ai tehnicilor alternative , esoterice , de vindecare-energizare specifice curentul ocult New Age . Primul si cel mai celebru doctor invitat este DR. OZ (Mehmet Oz) foarte cunoscut americanilor de la Oprah Winfrey’ Show (Oprah Winfrey este o binecunoscuta promotoare a mega-curentului ocult New Age ) , acum el are propria emisiune TV . Dr. Oz se prezinta ca fiind musulman Sufi care in acelasi timp practica in viata de zi cu zi , si sustine in discursuri publice , o forma de misticism budist japonez denumit Reiki ( sotia sa Lisa este Maestra Reiki ) . Dr. Oz este de asemenea practicant de T.M (Meditatia Transcedentala e o metoda de meditatie hindusa si o miscare spirituala mistica fondata de gurul indian Maharishi Mahesh Yogi) , Dr. Oz a mai practicat si Yoga (o alta tehnica mistica de meditatie din Hinduism ) pe o perioada de peste 20 de ani . Dr. Oz este devotat invataturilor mistice , oculte , de tip New Age ale misticului protestant Emanuel Swedenborg si ale misticului catolic Pierre Teilhard de Chardin (considerat unul din patriarhii miscarii oculte New Age ) . Ca sa nu ma mai lungesc prea mult , si ceilalti doi doctori sunt la fel de „colorati” spiritual in ceea ce cred , practica si mai ales SUSTIN in discursurile si cartile lor . PE SCURT : Dr. Daniel Amen , al doilea doctor invitatat de R. Warren la biserica sa , se auto-eticheteaza ca fiind crestin si in acelasi timp in cartea sa „ Schimba-ti creierul , schimba-ti corpul ” sustine practicarea unei forme de meditatii hinduse pentru „trezirea” energiei Kundalini, denumita Kirtan Kriya , acesta avand si o fascinatie bolnava fata de practicarea „sexului tantric” (Tantra Yoga ) ; al treilea doctor invitat a fost Dr. Mark Hyman , care afirma ca este evreu dar in acelasi timp endorseaza in mod repetat in cartile si postarile sale o serie de lideri de frunte ai miscarii New Age , precum si tehnicile lor oculte , de tip shamanic , de vindecare-vizualizare-contact cu lumea spiritelor etc.
  AMANUNTE aici : Rick Warren’s Daniel Plan
  http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11628

  Tot doar cu titlul exemplu , pentru cei nedumeriti de activitatea “crestin evanghelica”- New Age a megavedetei evanghelice Rick Warren , care endoreseaza doctrina pagana a Universalismului , as dori doar sa citez urmatoarele :
  ——- Rick Warren a afirmat , cu o alta ocazie in 6 iulie 2005 , intr-o discutie despre Religie si Leadership cu David Gergen : „ I happen to know people who are followers of Christ in OTHER religions ( Se intampla sa stiu oameni din ALTE religii care sunt urmasi ai lui Cristos ) ” !!!
  Scriitorul de literatura New Age , Leonard Sweet , bun prieten si colaborator cu pastorul “baptist” Rick Warren ( R.W i-a si endorsat pe coperta in 1999 cartea lui L. Sweet denumita „ Soul Tsunami” ; iar mai apoi in 2008 R. Warren l-a invitat pe Leonard Sweet ca vorbitor la conferinta grupurilor mici din propria biserica Saddleback Church ) a afirmat in cartea sa Quantum Spirituality : „ New Light embodiment means to be IN CONNECTION and INFORMATION with OTHER FAITH …One can be a faithful disciple of Jesus Christ without denying the flickers of sacred in followers of Yahweh , OR KALI , OR KRISNA ( Intruchiparea Noii Lumini inseamna sa fii IN CONECTIE si INFORMATIE cu ALTA CREDINTA …Cineva poate sa fie un ucenic credincios / fidel lui Isus Cristos fara ca sa nege palpairile sacrului in urmasii lui Yehova , sau KALI (zeu hindus ) , sau KRISNA ( zeu hindus )” .

  CITATELE DE MAI SUS SUNT DOCTRINE NEW AGE 100 % … ele endorseaza si propavaduiesc “Noua Spiritualitate” (New Spirituality) a carui doctrina centrala este UNIVERSALISMUL . Adica Crestinismul Biblic care e EXCLUSIVIST prin definitie ( Mantuirea se obtine DOAR prin credinta si acceptarea jertfei lui ISUS CRISTOS pe cruce ) NU ESTE SINGURA CALE , spune NEW AGE-ul , … si celelalte religii ( pagane ) te pot duce spre “dumnezeu” , spre Isus-ul New Age-ului (New Age-ul are conceptul de CRISTOS /MESIA UNIVERSAL ( Salvator cosmic … dar nu de pacate ! ) “compatibil” din plin cu toate formele de paganism si crestinism ) . Ohhh … spune NEW AGE-ul : noi toti suntem “dumnezei” … deci ne putem auto-“salva” (nu de pacate caci ele nu exista de fapt) ! Cum ne putem auto-“salva” in varianta New Age ? Prin iluminare … REALIZAND divinitatea din noi si din toata omenirea si interconectia ei !!! Ne e deloc o coincidenta ca la baza doctrinelor New Age sta panteismul Hindus-Budist !

  Carti pe aceste teme ( conectia intre NEW AGE si neo-evanghelismul postmodern ) : “Deceived on PURPOSE . The New Age Implications of the Purpose-Driven Church (P.D.C )” si cartea “A ‘Wonderful’ DECEPTION . The Further New Age Implications of the Emerging Purpose Driven Movement (P.D.C)” , scrise de Warren B. Smith ( aici : http://www.bookmasters.com/marktplc/01743purpose.htm ) .

  MARANATA !

  • Draga frate Traian, multumesc! Toata lauda sa fie insa doar a Lui!
   Oricum eu nu am redat decat cele scrise de altcineva…
   Multumesc si pentru informatiile postate, se pare ca suteti o enciclopedie ambulanta 🙂
   Intr-adevar foarte multi termeni si foarte multe invataturi oculte au patruns astazi in bisericile crestine.
   Cum ar zice unii: e o “varza” de invataturi crestine combinate cu cele oculte.
   Zilele urmatoare in limita timpului disponibil am sa postez si niste citate din “Seducerea crestinatatii” – o carte foarte buna pe aceasta tema.
   Domnul sa va binecuvinteze!

   AMIN!

 3. Da , frate Paul , ai dreptate … mare parte din neo-evanghelismul de azi e o “varza” de invataturi crestine combinate cu cele oculte . Misticismul e “firul rosu” care il strabate . Pe baza si folosind ca si catalizator experienta mistica ( personala , subiectiva ) doctrina biblica este lasata deoparte , abandonata treptat , gradual in favoarea mult mai “relevantei” si atotstapane in postmodernism EXEPERIENTE personale .

  Aici mai jos ii postez o predica a fratelui DAVE HUNT , in care mentioneaza unele lucruri importante din cartea sa , SEDUCEREA CRESTINATATII , precum si reactiile imediate pe care le-a avut cartea sa in mediul crestin si “crestin” din SUA . Vei vedea in finalul predicii un Dave Hunt sfasiat de durere pentru alterarea “credintei care a fost data o data pentru totdeauna sfintilor” (Iuda 3) in crestinismul modern .

  Seducing Spirits and Doctrines Of Devils – Dave Hunt
  Seducing Spirits and Doctrines Of Devils – Dave Hunt
  https://www.youtube.com/watch?v=9uBUqrhLO_Y

  P.S.
  Tot ce am scris si tot ce stiu , stiu de la frati ca si Dave Hunt si altii ca si el care au studiat si examinat in ultimele decenii aceste metastaze spirituale .

  SA FII BINECUVANTAT SI OCROTIT IN MUNCA PE CARE O FACI PENTRU DOMNUL PE ACEST BLOG !

  MARANATA !

  • Aceeasi durere o simt si eu. Multa vreme am fost pacalit de zicala “sa nu te pomenesti ca lupti impotriva Domnului”. Incet incet tot inchidem ochii la lucrurile care se intampla in ziua de azi pana in momentul in care ajungem morti spiritual. Multi dintre cei care incearca sa nu se abata nici la stanga nici la dreapta sunt considerati ingusti. Ceilalti care accepta tot felul de compromisuri sunt “open minded”. Nu incurajez fanatismul religios dar nu sustin nici sincretismul. Faptul ca unele miscari au succes nu inseamna ca sunt de la Dumnezeu. Fratele Richard Wurmbrand spunea ca succesul valideaza atat adevarul cat si minciuna. In zilele din urma apostazia va avea cel mai mare “succes”. Nu pentru ca o spun eu ci pentru ca o spune Biblia. Domnul sa ne ajute in continuare sa ne pastram discernamantul si sa stim sa judecam bine lucrurile. Avem mare nevoie de intelepciune in ziua de azi. Domnul sa va binecuvinteze!

Leave a Reply