Documentare (4) – Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (subtitrat)

Un documentar socant despre cea mai mare sinucidere in masa din ultimele decenii. E incredibil cum acesti oameni condusi de Jim Jones se credeau liberi dar erau prizonierii unei societati utopice numite “Peoples Temple Agricultural Project“. Jim Jones le promitea oamenilor raiul pe pamant si din acest peisaj nu lipseau nici minunile. Daca Jim Jones ar fi trait astazi, cu siguranta ar fi avut mult mai multi adepti.

Reproduc un citat pe care o sa-l gasiti si in film: “Help yourself or you”ll get no help. The one hope of glory is within you. Nobody is coming out of the sky. There is no heaven out there. We’ll have to make heaven down here.”(Jim Jones). Ma intreb de la cine a invatat chestia asta cu raiul pe pamant: de la Marx, Stalin, Hitler sau William Branham? (Jones was a voracious reader as a child and studied Joseph Stalin, Karl Marx, Mahatma Gandhi and Adolf Hitler carefully, noting each of their strengths and weaknesses – Wikipedia)

2 Comments

  1. Am citit cartea Secta Sinucigasa care dezvaluie ca si acest documentar culisele manipularii mentale realizate de gurul american Jim Jones in secta sa new age – ” crestina ” denumita pompos Templul Popoarelor . Nu cred ca este deloc intamplator ca unele din doctrinele deplasate ale lui Jim Jones se regasesc in unele din cultele postmoderne , neo-liberale crestine . Mai precis doctrinele eretice , anticristice , anti-biblice , ce provin din New Age care afirma DIVINITATEA OMULUI si REALIZAREA RAIULUI AICI PE PAMANT .

    Secta religioasa pseudo-crestina a lui Jim Jones era postata pe paginile gruparilor ce apartin cultelor metafizice NEW AGE . Dar dupa scandaloasa sinucidera in masa a aproape 1000 de membri ai sectei din ashramul lor din Guyana Franceza , numele sectei lui Jim Jones a fost rapid retras , sters de pe paginile mega gruparii oculte NEW AGE pentru a nu le afecta imaginea .

    • Cat timp aveau popularitate se laudau cu ei, dar dupa sinuciderea in masa s-au lepadat de ei. Cam asa e si in ziua de azi, multi promoveaza anumite miscari si personaje, dar sper ca in curand se vor lepada de ele.

Leave a Reply