Un “certificat de profet mincinos” emis de cultul penticostal in anul 1966

In anul 1966 Ioan Caba (zis Nutu) era declarat drept prooroc mincios de catre filiala Cultului Penticostal din Oradea. Ioan Caba si Samuel Caba (fiul lui Ioan Caba) sunt astazi liderii unor miscari de “trezire” spirituala, numite Rugul Aprins respectiv Raul Trezirii. Iar mai nou au patentat si ceea ce se numeste “Uniunea Bisericilor Penticostale si Independente ale Trezirii“.

caba2

caba1(Sursa Facebook)

Pentru cei care nu stiu ce inseamna Rugul Aprins sau Raul Trezirii iata un scurt clip care face mai mult decat 1000 de cuvinte (Ioan Caba este domnul din dreapta transpiratului, iar Samuel Caba cel din stanga).

Mda… transpiratie multa, teologie putina… esenta “trezirilor spirituale” din ziua de azi… bani sa iasa!

Forta sa fie cu voi!

36 Comments

  • Mă rog Domnului sa va ierte pt judecățile voastre pline de ura și foarte neînțelegere. Ca niște argumente contra aberațiilor scrise aici (deși nu ar fi nevoie de argumente, deoarece orice om labil psihic si-ar da seama ca sunt niște aberatii) va dau câteva.
   1. Pastorul Ioan Caba a fost anchetat de securitate ( ceea ce orice creștin autentic ar fi trebuit sa fie) , bătut și batjocorit de comuniști, dovada făcând multele kg de dosare scoase de la arhivele securitatii) el nerenuntand niciodată la credința lui în Dumnezeu.
   2. Întâlnirile rugul aprins se desfășoară în aer liber, nu exista taxe de participare deși costurile sunt enorme, iar vindecării și viețile schimbate de Dumnezeu acolo sunt de necontestat!
   3. Dovada creșterii numărului de membri e absoluta și duhul sfânt face aceasta. SSchimbarea din om o face doar Duhul Sfânt.
   4. Familia lui slujește Domnului oriunde ar fi, fiica ceea mare misionară de 11 ani într.una din cele mai sărace tari de pe glob (Mozambic) unde traiul este foarte greu și 20% din populație are sida și 60% malarie, ea însăși având malarie de 4 ori. Nu exista motiv mai bun fiind misionar și riscând atât doar o dorință reala pt Dumnezeu! ( va rog nu aduceți argument banii ca nimeni nu își risca viața în halul ăsta pt bani), alta fica a salvat sute de copii de la moarte având un orfelinat și din câte știu eu se lupta ft tare sa îl mențină în viața având fonduri ft puține.
   Sfatul mmeueste sa va pocăiți și sa scrieți ceva constructiv pt ca veți da socoteala pt fiecare cuvânt.
   Din nnou închei cu.. Domnul sa va ierte

   • Stimate domnule Alin Neacsu, bisericile “raul trezirii” si intalnirile de genul “rugul aprins” sunt doar niste locuri unde oamenii sunt spalati in mod sistematic pe creier. Cand dumneavoastra ati vorbit despre “judecatile pline de ura” si de “ura si pacatul din viata voastra” nu ati facut altceva decat ati judecat. Adica sunteti un ipocrit si nici nu va dati seama de asta. Pretindeti la altii sa nu judece si dumneavoastra judecati si dati verdicte… In caz ca sunteti cumva membru al acestor miscari nu uitati ca nu ii puteti prosti pe toti cu argumente de doi lei. O zi buna!

 1. Paul ,
  Stiu ca e greu de crezut dar iata aici un alt mare teolog penticostal-carismatic din SUA , tot cu studii superioare in domeniu , care POATE produce ABERATII grosolane ( ti-l dau ca exemplu ca e tot din sfera ereziilor promovate de “RUGUL APRINS” , erezii importate in neo-evanghelism din shamanismul New Age si Psihologie : “puterea cuvantului rostit” / word of faith / positive confession :

  [ În excelenta carte de apologetică creştină evanghelică numită „INVAZIA OCULTĂ” , scrisă de cunoscutul apologet evanghelic american NE-cesationist, dr. DAVE HUNT, la pag. 336 este citat si demascat pastorul si mogulul penticostal-carismatic , Kenneth Copeland , care afirmă următoarele: „Omul a fost creat în clasa ZEILOR. Suntem o categorie de DUMNEZEI. Dumnezeu însuşi ne-a creat DIN FIINŢA LUI cea mai profundă”. Tot Kenneth Copeland, referindu-se la Exod 3:14, afirmă cu altă ocazie într-o predică televizată: „Când citesc în Biblie unde spune EU SUNT, zâmbesc doar şi spun şi EU SUNT de asemenea” ]

  Apropo , K. Copeland care e un mare nume in penticostaltism-carismatismul mondial , si care a regurgitat elucubratia “teologica” de mai sus e si multimilionar in $ , posesor de avion cu reactie de lux (jet) … toate castigate cu “truda” si “osteneala” pe “ogorul evangheliei” !

  2 Petru 2 : 1-3 E PROFETIC PENTRU DEMASCAREA ACESTOR EREZII PROMOVATE DE ACESTI SARLATANI CARE FAC COMERT CU SUFLETELE NAIVILOR !

 2. Si ca sa nu se supere pe mine fratii penticostali mai naivi care nu inteleg ca ereziile si liderii evanghelici care le promoveaza TREBUIE demascati si expusi biblic pentru a avea ocazia sa se pocaiasca daca mai e cu putinta si pentru a nu infecta toata turma cu invataturile lor gresite , iata mai jos redau o “perla” pseudo-teologica a celui mai renumit pastor baptist de azi , “perla” ce tine de cea mai daunatoare erezie Ecumenica contemporana in care el este pana in gat implicat ( UNIVERSALISMUL = TOATE sistemele de credinta religioase si chiar si non-religioase , TOATE caile spirituale duc spre aceeasi “divinitate” pe care fiecare o numeste cum crede ) :

  [ Mega pastorul baptist RICK WARREN a afirmat, pe 6 iulie 2005, intr-o discutie despre Religie si Leadership cu David Gergen: „Se intampla sa cunosc oameni care sunt URMASI ai lui Cristos din ALTE religii”. ]
  Sursa aici : The New Missiology http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11424 .
  2 Cor 6 : 14-17 si 1 Cor. 10 : 20 NE SPUNE FOARTE CLAR PE CINE URMEAZA CREDINCIOSII DIN ALTE RELIGII ( decat Crestinismul Biblic ) .

  • Cum adica RICK WAREN nu e pastor … ?!? A primit chiar titlul de “PASTORUL AMERICII” !

   Cand ai spus ca ar fi CEO , te-ai referit la Chief Executive Officer ( Director General intr-o companie ) . Mda … poate ca totusi titulatura asta i se potriveste mai bine lui Rick Warren .

 3. In cartea lor de apologetica evanghelica SEDUCEREA CRESTINATATII la pag.98- 99 , cei doi apologetii americani NE-cesatinositi , dr. DAVE HUNT si T.A McMAHON , precizeaza reconfirmarea aberatiilor teologice a unuia din cei mai mari sustinatori mondiali ai ereziei carismatice “puterea cuvantului rostit” / “marturisirea pozitiva” , care mai e si mare “proroc” penticostal-carismatic desi e dovedit de mult prin “acuratetea” prorociilor sale ca e fals ,mincinos :

  [ Kenneth Co-peland a zis : „Tu nu ai unDumnezeu care trăieşte în tine, tu ESTI un Dumnezeu!” ]

  Tot la pag. 99 , in cartea lor SEDUCEREA CRESTINATATII cei doi redutabili apologeti americani precizeaza urmatoarele despre un alt mare sustinator al ereziilor “puterea cuvantului rostit” si a ereziei conexe cu acesta “noi suntem mici dumnezei” . Este vorba de pastorul tele-evanghelist milionar in $ implicat si el in multiple scandaluri financiare cu deturnari de fonduri , ROBER TILTON :

  [ Robert Tilton, pastorul lui Word of Faith World Outreach Center ( Centrul de Evanghelizare Mondială „CuvîntulCredinţei” ) din Dallas, Texas, a scris:
  „Tu eşti o creatură de ACEEASI NATURA ca Dumnezeu. De la început, tu ai fost conceput ca SA FII UN DUMNEZEU în această lume. Omul a fost conceput sau creat de Dumnezeu ca să fie DUMNEZEUL acestei lumi… Desigur,omul a lăsat această suveranitate în mîinile Satanei, care a devenit dumnezeul acestei lumi” ]

  Mda … parca era un personaj malefic sssasait in Biblie care spunea exact la fel in Gen 3:5 : ” ( … ) veti fi CA DUMNEZEU ( … ) “

 4. In ceea ce priveste “prorocii” precum Caba Ioan, zis si Nutu Caba pe care il aduceti aici in discutie, feriti-va de astfel de “proroci” si fugiti de ei. Acest asa-zis pastor NU ARE ABSOLUT N-I-M-I-C cu Dumnezeu. Poate… ca odata a inceput bine pe calea credintei, dar la fel ca alti pastori si proroci pe care i-a furat dorinta de imbogatire rapida si usoara, omul acesta s-a indepartat de Dumnezeu, asa incit dumnezeul l-a care se inchina el cu adevarat azi este Mamona. Ma intreb cum poate acest ”pastor-proroc” sa mai puna capul linistit pe perna noaptea cind se duce la culcare dupa cite a facut si mai face peste tot pe unde se duce… Singurul lucru bun, bun pentru el vreau sa zic, si care este vizibil pentru oricine are ochi ca sa vada, este BUNASTAREA si OPULENTA in care traieste si contul bancar pe care il detine la banca. Omul acesta nu poate numi crestin ! El este defapt un A-T-E-U 100%, pentru ca altfel nu se poate explica modul sau de viata si mai ales FAPTELE sale. Acest “pastor” foloseste un limbaj crestin si dă invataturi ”crestine”, doar pentru a insela oamenii naivi si fara discernamint spiritual, pentru ca apoi sa le ia banii intr-un fel sau altul, iar “vindecarile” care au loc prin acest om, cu siguranta nu vin de la Dumnezeu, sau daca vreti, Dumnezeu nu are nimic de-a face cu ele. Se stie ca si Satana face vindecari, doar ca NICIODATA acesta nu va recunoaste ca le face el, ci se va folosi intotdeauna de ”intermediari”, precum acest pseudo-pastor, si va avea adesea rezultate vizibile si pozitive. Spune si Biblia ca in zilele de pe urma vor fi multi proroci si “lucratori” mincinosi care vor face vindecari, sau semne si minuni, dar vai de acela pe care il vindeca Satana, si de omul prin care vine vindecarea lui. Acest “pastor” nu face altceva decit sa duca in ratacire si sa-i amageasca pe penticostalii care sint la inceput de drum pe calea credintei, dar si pe naivii traditionalisti care cred orice ”invatatura” sau “prorocie” sau manifestare “divina”.
  Eu sint absolut convins ca Dumnezeu mai face si azi vindecari si eliberari sau minuni, numai ca EL NU S-AR FOLOSI NICIODATA DE UN ASTFEL DE ”LUCRATOR”.

  Omul acesta se infiltreaza si se duce PESTE TOT DE UNDE POATE STOARCE UN BAN, folosindu-se de numele Domnului, FARA NICI UN FEL DE SCRUPULE sau FARA NICI O JENA. Este, daca vreti, un Benny Hinn de Romania, doar ca la o scara mai mica. Fiul sau, Samuel, este mai versat decit tatal sau, dar cum de obicei aschia nu sare departe de pom, si el este la fel de “viciat”, introducind in “biserica lui” din Arad tot felul de practici si invataturi straine Bibliei, profitind probabil si el de banii facuti de tata. Ginerele lui Caba Ioan, Florin Dan, nu este nici el o exceptie in acest sens. Se pare ca in familia Caba, BISERICA ESTE O AFACERE DE FAMILIE foarte banoasa si mai ales PROFITABILA.
  Si pentru ca afacerile lor sa prospere, si-au facut si doua firme, doua “S.R.L.-uri”. Una se numeste “Rugul Aprins” iar cealalta “Maslinul”. Peste tot pe unde au loc intilniri sau adunari sub patronajul acestor firme, donatiile si colectele banesti intra direct in buzunarele acestui lup deghizat in blana de oaie. Stiati ca cei care se duc la intilnirile si adunarile in cimp deschis patronate de acest Caba, trebuie sa ”cotizeze si sa aiba acordul personal a lui Nutu Caba” daca vor sa vinda mincare sau sucuri celor care se duc la aceste intilniri ? Si cum Romania a inceput sa devina prea mica pentru “pastorul” Caba Ioan, acesta si-a extins “activitatea” ”de slujire”si peste hotare printre romanii plecati acolo la lucru, fie ca acestia locuiesc in Anglia, Italia, etc. Si ca lucrul bine facut sa fie dus pina la capat, iata ca si cei de la studiourile Alfa-Omega TV din Timisoara ii promoveaza in emisiunile lor, otravindu-i in felul acesta cu invataturile si practicile lor amagitoare si straine Bibliei si pe cei care se uita la emisiuniunile lor.
  Si pentru ca cele descrise mai sus sa nu para ca sint acuzatii gratuie sa ca ar avea cineva ceva pesonal cu acest ”pastor”, iata in continuare doua mostre din”realizarile” sale relativ recente.
  [..] Minciuna insa are picioare scurte. Comportamentul acestui ”pastor” aduce mai mult cu comportamentul unui politician corupt, decit cu cel al unui pastor adevarat a lui Cristos. Probabil ca va ajunge si el sa-si petreaca vesnicia alaturi de Iuda Iscarioteanul, ”casierul si administratorul banilor” apostolilor Domnului Isus.
  Cit de usor este sa-i minti pe oameni, jucind teatru si facind pe evanghelistul si pe vindecatorul, dar ce te vei face “frate” Caba la Judecata de apoi ? Ti-ai pus vreodata in mod serios si sincer aceasta intrebare ? Iar daca crezi ca Iadul este doar o poveste de speriat copii, te inseli amarnic.
  O alta ”realizare” a acestui lup deghizat a avut loc la una din adunarile ”Rugului Aprins” cind a luat cu el, pe post de momeala, un frate mai tinar din Nigeria (fratele Nigerian nestiind de ce era dus acolo). Pentru ca situatia financiara a fratelui respective era foate una precara, lucru care era usor de observat, ”pastorul” Nutu Caba a facut apel la toti cei prezenti acolo sa faca donatii pentru a-l ajuta in felul acesta pe invitatul sau. Fratii si surorile prezente, fiind de buna credinta, au dat fiecare cit a putut, asa ca la sfirsitul coletei s-a strins o suma frumusica. Numai ca… la sfirsitul adunarii, cind fratele nigerian trebuia sa-si primeasca banii donati de frati, acesta a primit de la”casierul” Nutu Caba doar ”maruntis” dupa cum au afirmat martori care au fost de fata, Caba lunindu-si PARTEA LEULUI.
  Acest lucrul acesta se intimpla peste tot LA FEL pe unde merge acest ”om cu ”cuvintul”.
  Si pentru ca ulciorul nu merge de multe ori la fintina, cei de la Filiala Cultului Penticostal din Oradea, l-au EXCLUS (DAT AFARA) din FILIALA PENTICOSTALA pe acest ” pastor”, pentru ca si-au dat si ei seama ca lupul acesta isi schimba doar parul, dar nu si naravul. Inca din anul 1966 Nutu Caba ”era declarat prooroc mincios de catre filiala Cultului Penticostal din Oradea.” Si pentru ca omul sa nu ramina somer, adica fara loc de munca, adica ”fara venit”, ”el impreuna cu fiul sau, Samuel Caba, sunt astazi liderii unor miscari de “trezire” spirituala, numite Rugul Aprins respectiv Raul Trezirii. Iar mai nou au patentat si ceea ce se numeste “Uniunea Bisericilor Penticostale si Independente ale Trezirii“. (vedeti cele doua documente de excludere din cultul penticostal care sint atasate aici pe site)
  Nu pot totusi sa nu ma intreb, de ce de la excluderea, in anul 1966, din Filiala Oradea a Cultului Penticostal a acestui pastor-travestit, Nutu Caba, cei de la conducerea bisericii Betel din Oradea l-au mai acceptat pe acet ”om” printre ei ca pastor, lasindu-l pina nu demult sa si predice de la amvonul Bisericii lor, atit pe el cit si pe cei doi apropiati a sai, fiui si ginerele ?
  Acest asa-zis pastor-proroc are profilul moral a lui Iuda ”Casierul”, si nu seamana deloc cu ceea ce ar trebui sa fie un pastor adevarat a lui Cristos. Nu am nici cel mai mic dubiu ca daca ar veni azi peste noi prigoana cresinilor, de care de altfel se si vorbeste in Biblie, acest lup-vinzator ar fi printre primii care si-ar vinde fratii si surorile fara sovaire. Cine are urechi sa auda, si cine are intelepciune sa inteleaga…
  Oare pina unde va merge acest ”om”cu teatrul si cu prorociile sale, si cind se va opri ?… Sau ce l-ar putea determina sa se opreasca ? Bine ar fi ca cel putin in ceasul al 12-lea sa se trezeasca pina nu este prea tirziu, si mai ales, ”sa se pocaiasca in sac si cenuse” pentru toate lucrurile murdare si nelegiuite pe care le-a facut si le mai face inca, si cine stie, poate ca Dumnezeu in indurarea Lui, il va ierta odata…

  • Am fost nevoit sa editez un fragment din comentariul dumneavoastra deoarece nu as vrea ca asemenea acuzatii sa apara pe blog. In rest va dau mare dreptate, oamenii acestia sunt doar niste impostori care pacalesc alti oameni amarati si bolnavi… Trist dar adevarat…

 5. Din nefericire penticostalii, in cea mai mare parte a lor, sint la limita discernamintului spiritual, in sensul ca, nu il au aproape deloc. De ce ? Din doua motive: 1.Traditia penticostala care TE SUBJUGA si te INROBESTE la fel de mult cum pe ortodocsi ii subjuga traditia ortodoxa, si 2.Pastorii care pastoresc bisericile penticostale. Foarte multi dintre ei sint slab pregatiti, atit din punct de vedere biblic, dar si al culturii teologice(in special cei de la sate), ca sa mai spunem de limbi straine, cum ar fi limba engleza, pe care in aceste vremuri tulburi si confuze pe care le traim azi, ar trebui majoritatea dintre ei sa o cunoasca, cel putin la nivel mediu, de vreme ce cele mai mari erezii vin de peste ocean, dar nu numai. Iar cei care totusi vorbesc limba engleza, asimileaza din pacate “fara sa mestece” aproape orice invatatura straina si o aplica in biserica doar pentru ca ea reprezinta ceva nou.
  Una din marile probleme cu care se confrunta azi penticostalii romani, este cea legata de PROROCI. Daca excluzi “prorocii” din bisterica penticostala romana, este ca si cum ai desfiinta acest cult, deoarece prorocii si prorociile stau defapt la baza existentei bisericii penticostale. Lucrul acesta in sine nu ar fi deloc de condamnat daca toti prorocii si prorociile lor ar veni de la Dumnezeu. Practica insa dovedeste ca lucrurile nu stau asa si ca m-a-j-o-r-i-t-a-t-e-a prorocilor cit si prorociile lor nu vin de la Dumnezeu, ci vin de la oameni, sau mai rau, de la domnul acestei lumi. Si daca nu ai discernamintul spiritual foarte ascutit si nu cunosti bine nici Cuvintul Domnului, ai toate sansele sa devii o victima a acestor ”proroci”, sau mai bine zis ar fi a Satanei.
  Eu sint ferm convins ca si astazi Dumnezeu isi are prorocii Lui adevarati pe care îi foloseste atunci cind si cum considera El, pentru a-si intari biserica Sa, numai ca din nefericire acestia sint extrem de putini la numar si foarte greu de gasit. Trebuie stiut faptul ca și prorocul mincinos isi va incepe prorocia, la fel ca si prorocul adevarat, spunind: “Asa vorbeste Domnul !” In “prorocia” lui, prorocul mincinos iti va spune si multe lucruri adevarate din trecutul sau prezentul tau (doar si Satana ne stie trecutul si prezentul la fiecare dintre noi, la fel de bine ca si Dumnezeu) si uneori iti va spune si unele lucruri legate de viitorul tau care chiar se vor implini, pentru ca tot el va avea grija ca sa le implineasca. De ce ? Pentru a-ti cistiga increderea si a te trage de partea lui, fara ca tu sa-ti dai seama de asta. Cum ? Prin faptul ca unele prorocii venite de la el prin prorocul sau mincinos, s-au implinit, tu vei crede ca prorocul respectiv este cu adevarat al Domnului, cind defapt el nu este. Si odata ce ti-a cistigat increderea, folosindu-se de prorocul sau, va avea el grija ca ulterior sa te duca in ratacire si confuzie prin alte prorocii care vor veni prin acelasi proroc. Acesta este un lucru esential care se scapa din vedere la penticostali. Majoritatea dintre ei nu analizeaza si nu urmaresc cu atentie daca prorociile pe care le primesc se incadreaza in limitele invataturilor Bibliei sau nu, si cred aproape orice si pe oricine care pretinde ca este proroc, presupunind din start ca acesta este de la Dumnezeu.
  Un lucru demn de mentionat este si ceea ce urmeaza. S-ar putea uneori ca prorocul chiar sa fie, sau sa para ca este de buna credinta si sincer, dar nefiind foarte bine pregatit din punct de vedere biblic, poate fi folosit de Satana cu FOARTE MARE EFICIENTA si USURINTA tocmai datorita impresiei bune pe care acest proroc ti-o face la prima vedere. De multe ori insasi prorocul habar nu are ca prorociile sale nu vin de la Dumnezeu, el fiind convins ca face lucrarea Domnului.
  Mie mi-au trebuit ani de zile ca sa descopar si sa ma conving de realitatea acestor lucruri. Mi-a trebuit insa si curaj ca sa pun apoi in practica ceea ce am invatat pe pielea mea in urma multo-o-o-o-r dezamagiri cauzate de prorociile care nu se mai implineau. Desi prorociile prorocului nu se implineau, speram si imi spuneam si imi doream de fiecare data cind mergeam la respectivul proroc, ca “poate de data asta se vor implini”. Si pentru ca prorociile nu se implineau, dezamagirea si frustarea mea nu facea decit sa creasca si sa imi aduca deznadejde si suferinta. Pina cind, odata mi-am luat inima in dinti si l-am intrebat pe unul din prorocii care imi prorocisera, de ce nu s-a implinit prorocia, avind bineinteles grija sa dau totusi un timp rezonabil pentru ca aceasta sa se implineasca. La intrebarea mea, prorocul mi-a raspuns senin ca ”trebuie sa mai am rabdare pentru ca nu a sosit inca ceasul ca ea sa se implineasca,” si ca ”la Dumnezeu o zi este cit 1000 de ani, si 1000 de ani sint cit o zi.” Numai ca ce ”a uitat” prorocul sa mai spuna a fost faptul ca noi NU TRAIM in zilele de azi 1000 de ani, cel putin nu inca…
  Dependenta de proroci si de prorocii intre penticostali este ca o boala greu de vindecat si ea poate sa cauzeze multe dezamagiri si suferinte, uneori ducindu-te chiar la depresie, care te va duce in cele din urma la a-l condamna si a-l invinui pe Dumnezeu pentru ca El nu si-a implinit prorocia, pe care de altfel nu El ti-a dat-o. Satana nu va spune niciodata ca prorocia venita prin prorocul sau vine de la el, si intotdeauna, prorocul prin care lucreaza el, iti va spune ca prorociile lui vin de la Domnul. Problema devine si mai grava atunci cind cineva este grav bolnav si merge la un astfel de proroc, pentru ca acesta ii va spune bolnavului exact ceea ce vrea el sa auda, si anume ca se va face bine daca…, etc… . Un lucru foarte important de retinut, poate nou pentru unii, este faptul ca si Satana poate sa vindece, si o si face uneori, in functie de situatie, insa scopul lui FINAL nu este sa-i faca bine bolnavului, ci sa-i insele ulterior pe altii, folosindu-se de aceasta vindecare. Poate va veti intreba cum ? Iata cum. Dupa ce va vindeca bolnavul respectiv, va merge imediat vestea printre frati ca acesta s-a vindecat, prin prorocia pe care a primit-o prin prorocul cutare, si astfel, prorocul respectiv va cistiga numaidecit increderea neconditionata a celorlalti frati si surori care au auzit de vindecarea lui, ei nestiind ca si Satana poate sa vindece. In felul acesta, Satana va avea calea libera la mintile si in vietile lor, ducindu-i in ratacire prin prorociile sale, atit pe ei cit si pe toti cei care vor apela la prorocul respectiv. Din nefericire, in zilele de azi sint extrem de multi proroci mincinosi, asa dupa cum spune si Biblia. Va veti intreba atunci, cum mai putem deosebi prorocii adevarati de cei mincinosi, pentru ca lucrul acesta devine din ce in ce mai greu sau aproape imposibil de facut ? Iata cum. Puneti mina pe Biblie si studiati-o CU DISPERARE si cu mare atentie, si cereti calauzirea lui Dumnezeu si a Duhului Sfint cind faceti lucrul acesta. Cei care vor fi sinceri in cautarile lor si dornici sa cunoasca Adevarul, Dumnezeu nu-i va lasa sa rataceasca. Sau mai bine zis, o perioada nu-i va lasa sa rataceasca, pentru a invata anumite pe pielea lor, dar daca omul continua pe calea credintei si insista, Dumnezeu il va lumina in cele din urma. Aceasta este o scoala prin care fiecare trebuie sa treaca, asa cum si eu si altii am trecut, dar credeti-ma ca merita.
  De aceea, frati si surori penticostale, si nu numai, nu va mai lasati amagiti de oricine spune ca este proroc si va proroceste, ci aduceti-va aminte ca Biblia ne spune ca in zilele din urma vor veni multi in numele Domnului Isus si vor prorocii, vor face minuni “pina acolo incit sa-i insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi” si viata a dovedit-o ca ESTE cu putinta sa fii inselat. Este important insa ca voi sa nu va numarati printre cei inselati. Cercetati Scriptura pentru ca Biblia este SINGURA NOASTRA SURSA DE INCREDERE DE ADEVAR care ne poate lumina si ajuta sa nu ratacim pe aceasta cale, care nu este deloc usoara mai ales in aceste timpuri. Dumnezeu sa aiba grija de toti cei ce sint loiali Lui si invataturilor Sale.

  • Dumnezeu sa te bine cuvanteze frate drag,santem cel putin 2,imi vine ca o manusa istoria ta.Am fost si eu segmentat de astfel de asa zisi prooroci de mi sau aliniat segmentii si au inceput sa imi bata si tachetii.Fac haz de necaz,sant dezorientat ,nu mai stiu ce sa cred,am ajuns sa ma cert cu Dumnezeu,parca Ar fi vinovat ca eu nu am cercetat cuvantul Lui.Parerea mea este ca toti cei care au trait experiente neplacute,sa faca public pe unde pot esecurile pe calea pocaintei,pentru ca toti cei care au intampinat probleme similare,sa realizeze pericolul,sa traga dreapta, sa faca revizia tehnica,sa alimenteze cu Duhul Sfant sa nu ramana in pana prostului ca mai apoi sa faca reclamatii catre Cel prea Sfant.Dumnezeu sa ne bine cuvanteze cu intelepciune Amin

 6. Draga Paul,

  imi cer iertare pentru tacerea de cateva saptamani. Oricum, nu ai pierdut nimic! Ai vazut ca am facut niste rearanjari la SGBD-urile mele! 🙂 Am avut reclamatii! Platforma blogspot mai tine din cate am vazut pana in iulie 2015! Am splitat baza de date! asta inseamna ca nu va mai fi la fel in motoarele de cautare Google, dar macar asa i-am pacalit pe niste smecherasi!
  M-am simit dator fata de tine, care m-ai primit frumos, pe site-ul tau, sa vin cu aceasta explicatie!

  In ceea ce priveste penticostalismul, nu neg nimic din ceea ce s-a vorbit aici! Am insa niste sentimente frumoase fata de aceasta miscare mai cu seama datorita unui penticostal autentic caterisit de mafia din conducerea Bisericii! (din afara tarii)
  Era infocat pentru Hristos, Il marturisea cu putere si aducea la credinta multi oameni! Desi, ii lipsea ceva despre care Wurmbrand a spus asa: ”Ca sa iti poti apara turma trebuie sa cunosti cum lucreaza Satana! Sa nu-ti fie deloc straine invataturile lui de inselare!”

  Ce este astazi biserica, Paul? Decat sa ne ferim noi, sa nu-l vindem pe Hristos!

  Dumnezeu sa te apere, frate roman!

  • Draga frate Daniel,

   multumesc pentru explicatie, sper ca sunteti bine. Chiar am preluat ceva de pe “taina faradelegii” pentru un articol pe care il pregatesc si am observat noul format. Ma simt onorat si va asigur ca sunteti binevenit orisicand in casuta mea virtuala. Iar daca vreodata aveti drum prin Germania va rog sa nu ezitati sa ma contactati. Poate reusim sa ne vedem si live.

   In ceea ce priveste penticostalismul si eu am sentimente frumoase pentru aceia dintre penticostali care sunt infocati pentru Hristos. La fel cum am sentimente frumoase pentru toti cei care sunt infocati pentru Hristos si din alte denominatiuni.

   Ce este biserica astazi? O “pestera de talhari”? Desigur Biserica (cea cu B mare) este Mireasa lui Hristos. Tocmai de aceea sa nu confundam biserica cu Biserica.

   Domnul sa ne apere pe toti cei care suntem frati!

 7. Paul, multumesc ptr cuvintele tale! Poate ne vedem! Pana spre vara voi merge in Elvetia… Poate vom lua legatura! Multumesc!

  PS
  Foloseseste orice crezi ca e de trebuinta! Fara retinere! Macar de-as fi facut si eu ceva bine, pentru Dumnezeu! Amin!

 8. Clar. Degeaba ștergeți ce nu va convine… ăsta doar demonstrează ura și păcatul din viața voastră. DOMNUL SA VA IERTE ȘI POCĂIȚI-VA CÂT MAI E TIMP!

 9. Din câte ați putut observa eu nu judec oamenii, doar păcatul. Pt oameni simt doar mila si compasiune. Tot articolul scris aici e o judecată asupra unui om, plus de asta eu am venit cu niște argumente concrete , ceea ce la dumneavoastră nu văd.

  • Domnule Alin Neacsu, dumneavoastra numiti niste afirmatii lipsite de logica argumente? Ma acuzati ca eu judec oameni in timp ce dumneavoastra judecati pacatul? Sa fim seriosi… Haideti sa vedem asa pe scurt afirmatiile:
   1. Faptul ca pastorul Ioan Caba a fost sau nu anchetat de securitate este irelevant in discutia de fata. Discutia de fata este despre faptul ca in urma cu mai multi ani cultul penticostal l-a cercetat si l-a gasit profet mincinos.
   2. Si dracul face vindecari si schimba vieti
   3. Dovada cresterii numarului de membri nu este o dovada ca Duhul Sfant e la lucru. Si cancerul se inmulteste necontrolat, dar nu este un lucru benefic.
   4. Eu nu am adus in discutie pe acest blog nici un alt membru al familiei Caba, decat pe Ioan Caba si pe Samuel Caba.

   Eu nu vad nici un argument concret in tot ceea ce afirmati. Nu am ce sa scriu constructiv despre aceste miscari, deoarece nu gasesc nimic constructiv in ele. Ba dimpotriva le gasesc nocive atat pentru sanatatea spirituala a oamenilor cat si pentru cea mintala. Desiguri Dumnezeu ne vrea sanatosi, dar mai ales la cap.

 10. Lui Alin Neacsu:
  Alin, fie esti un naiv irecuperabil, fie esti total dezinformat in legatura cu “lucrarile” “pastorului” Ioan Caba. Il cunosc personal, si pot spune cu parere de rau ca mai bine nu l-as fi cunoscut NICIODATA. Acest bisnitar se ascunde sub masca pastoratului, atit el cit si intreaga sa familie, nevasta, copii si ginere inclusiv. Stiu insa ca oameni ca tine sint greu daca nu aproape imposibil de convins in ceea ce priveste adevarul. Iar cit priveste JUDECATA, nu stiu ce Biblie citesti tu, dar in Biblia mea, vers.Cornilescu scrie negru pe alb ca noi crestinii avem OBLIGATIA si DATORIA sa-I judecam pe cei dinauntru, adica di biserica, daca acestia calca strimb. Satana se bucura daca-i lasam in pace sau daca-i ignoram atunci cind se indeparteaza de pe Cale deoarece el stie ca atunci acestia vor ajunge la el. Citeste 1Corinteni 5:9-13 si nu numai, ca sa te convingi. Ah da, atunci cind tu furi sau minti, etc., intr-adevar esti un ipocrit daca il judeci pe un altul care face acelasi lucru ca tine(aici nu ma refer la persoana ta).
  Dar ca sa revin la “personajul” nostru Caba, care numai frate nu este, am sa-ti raspund punctual la ultimul tau comentariu.

  1.“Pastorul Ioan Caba a fost anchetat de securitate…” Daca a fost asa cum spui tu, desi eu ma indoiesc, trebuie sa stii ca omul acesta demult nu mai are NIMIC CU DUMNEZEU decit ca predica nu pentru mintuirea ascultatorilor ci pentru coleta pe care o face de la acestia la sfirsitul predicii. Parca ar fi varianta romaneasca a lui Benny Hinn si a altora din aceasta categorie.

  2. “Întâlnirile rugul aprins se desfășoară în aer liber…” Cit de naiv trebuie sa fii ca sa crezi in autenticitatea acelor intilniri si in “rezultatele” lor. Pentru acest BISNITAR, Rugul Aprprins si Maslinul nu sint decit SRL-uri de facut bani si nimic mai mult.

  3. “Dovada creșterii numărului de membri e absoluta…” De unde si pina unde cresterea numarului de membrii este o dovada ca acei oameni sint cu adevart convertiti si schimbati! Vorbesti exact ca renumitul “pastor” Rick Warren, Joel Osteen, etc…

  4. “Familia lui slujește Domnului oriunde ar fi…” Oare chiar asa sa fie. Ce stii tu ce face concret Simona, fiica lui misionara in Africa ? Ca sa nu mai vorbesc de tatal ei, care s-ar duce si in iad sa predice pentru a-i stoarce pe oamenii carora le vorbeste de bani. Si oricum “calitatea” predicilor sale este demult depasita. Mai nou are o pasiune subita pentru EURO pentru ca LEII romanesti nu prea mai au valoare si de aceea se duce prin toata Europa pe la fratii nostrii romani emigranti de acolo, fie in Spania, fie Italia sau Anglia. INTOTDEAUNA PLEACA DE ACOLO CU BANI. Ca sa nu spun de Samuel Caba cu asa-zisa lui biserica rupta de cultul penticostal si unde se invata lucruri si practici straine bisericii adevarate. Sau vrei sa-ti spun de ginele lui Nutu Caba, Florin Dan, care se duce “sa se incarce spirirual” in Africa la ereticul de “pastor” Chris ca intorcindu-se apoi inapoi in tara sa puna in practica si sa raspindeasca ereziile invatate de el in Africa ? (https://www.youtube.com/watch?v=hkPYkMe4Hs4 ). Tu in ce lume traiesti Alin ? Cred ca ti-ai facut un IDOL din aceasta familie de eretici si acum din aceasta cauza nu mai vezi adevarul. Nu uita insa ca ADEVARUL trece dincolo de ORICE si ORICINE, fie mama, tata, sora sau frate. Raul din mijlocul nostru TREBUIE dat pe fata si eliminat dintre noi si el sa fie anatema pentru noi pentru a nu-I contamina si pe altii si nu protejat asa cum faci tu prin atitudinea ta. Citeste cu luare aminte acest pasaj din Biblie: “V-am scris să n-aveţi nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau răpareţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mîncaţi. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? Cît despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară dar din mijlocul vostru pe răul acela.” (1 Corinteni 5:9-13)

  P.S. Iti recomand sa mai citesti comentariile de aici scrise de “Minciuna are picioare scurte” si “Un dezamagit de penticostalii de azi”

 11. A mai ramas doar o ramasita;
  nu mai cautati …ca sunt tot mai putini;
  dar feriti va de falsii credinciosi,
  nici nu stiu daca e corect spus…..
  Sa ne ajute Dumnezeu sa traim in adevar si sa ne pastram credinta.
  La penticostali multe s au stricat de cand atitia “lideri marcanti” laudati de oameni, nu de Dumnezeu.
  Petrica Hututui , pastorul di Moldova, nu retin exact unde e;
  a curvit, cu o fata de 16 ani;
  dar predica, nu mai are voie, insa biserica “lui”pe drept spus”a lui” il vrea.
  Daca Cuvantul nu mai conteaza si ne luam pastori care sa ne gadile urechile,
  precum Pustan si Hututui, sperantele sunt tot mai mici.
  Cunosc si oameni minunati, desi nu fac parte din acest cult, am fot de multe ori
  intro biserica mai ales din Bv, care e dupa Cuvantul Domnului;
  sunt insa putini.
  Sa se indure Domnul sa ne tinem strans de EL, indiferent ce se va intampla.
  ma bucur sa am cativa frati credinciosi prin toate cultele,
  unde o fi si cred ca nu este, scris CULT baptist, penticostal.
  Multi fac caz de vorbirea in limbi, cred ca exista, dar nu am intalnit ceva autentic;
  mi ar “place” sa am parte de frati care au si acest dar pe langa traire si tarnsformare;
  altfel degeaba le invocam pe toate cate putem noi.
  La penticostali se face prea mult caz de vorbirea in limbi si se “vorbeste” prea mult de Duhul Sfant, care , daca nu este prezent in noi, nu ne aduce nici transformarea.
  Puterea care vine de la Duhul Sfant prin ascultare a disparut, si bucuria care nu ar trebui sa ne paraseasca, din pricina inmultirii faradelegii a scazut.
  Uneori vad ca eu insumi am scazut, m am mutat in alt oras, unde nu poti merge intr un loc in care sa te bucuri simplu cu fratii, intrun loc unde este spiritalitate si simplitate.
  Sunt mult biserici, odata frati extraordinari au fost pe aici: fr Nichifor, fratii Popovici, fr Olah..si nu a lipsit nici micul/marele Ton, din pacate, insa el a dat pe frati la politie.

  • cautam ceva pe net si uitema ajuns pe aceasta pagina (desi regret ca am citit comentariile) Nenea cu initialele I.E spunea Vadim candva la un grup de tineri sa nu cumva sa aiba nebunia sa rada de Isus Hristos sau sa vorbeasca in batjocora .L-am admirat (cred ca pt prima data) pe acel om .Acum cand vad ca domnia ta zice ca se vorbeste prea mult despre Duhul sfant si se face prea mult caz de vorbirea in limbi am inteles prea bine de unde izvoraste aceasta gandire .Domnule draga daca satana astazi se concentreaza asupra unui lucru sa dispara din biserica Domnului .Aceasta lucrare ce ar vrea sa fie disparuta e lucrarea Dudului Sfant ,si vorbirea in limbi
   .De ce vrea el (satana) si acolitii lui sa se faca disparuta vorbirea in limbi?? lasam la o parte semnul si alte caracteristici a crestinului autentic.Un raspuns ar fi ,singura limba pe care satana nu o stie este vorbirea in limbi straine in care omul poate sa ii spuna lui Dumnezeu taine .si satana vrea sa stie tot ,deci nu ii convine asta . cat priveste pe Hututui care stii atat de bine ca a curvit ,ma intreb curvia este un pacat ascuns facut de el tu de unde stii ? ati fost impreuna ? sau despre Pustan care imi asum ce spun consider ca este evanghelistul nr unu al ultimilor 50 de ani vin sute de oameni in apa botezului si mii ce isi corecteza viata .voi luminatii acestea ce aveti numai sfaturi si idei de a iesi din plafonarea penticostala unde tineti slujbele .? Pt ca vreau sa merg si eu sa va ascult si sa primesc putere cand veti pune mainile ??

 12. poate cititi pe internet pe saitul lui cum a venit Duhul Sfant peste Caba Samuel si nu s-a mai putut ridica de pe canapea. Noi stim ca satan da cu oamenii (fraierii) de pamant, nu Duhul Sfant!

 13. Fiti binecuvantati de Dumnezeu pentru munca voastra. Sa faca Dumnezeu sa mai micsoreze numarul de inselatori (Biblia zice 2 Petru 2.1 ”pierzare napraznica”) si sa ii pazeasca pe cei usor de fraierit de invataturile satanei, erezii.

 14. prea aspru ati judecat nu va temeti de Dumnrzeu care are sa va judece dupa cum ati judecat sa pulicati asa ceva este o scarba inaintea Lui Dumnezeu voi oare nu ati citit in Biblie,, MULTI .CHEMATI .SI PUTINI. SUNT. ALESI cel mai simplu este sa judeci pe altu intai scoate barna de la tine apoi paiul de la altu
  POCAITIVA SI NUMAI JUDECATI DUMNEZEU NE VA JUDECA PE TOTI dragostea Lui Dumnezeu nu judeca

  • Unde scrie in Biblie ca deconspirarea prorocilor mincinosi este o scarba inaintea lui Dumnezeu? Ba dimpotriva, acesti sarlatani sunt o scarba inaintea Domnului si Biblia ne spune sa-i mustram aspru ca sa fie sanatosi in credinta.
   Cititi va rog la Tit capitolul 1.

   • Paul, Nu stiu de ce te mai obosesti sa raspunzi si la cei care nu-si fac temele de casa si merg la biserica “inghitind pe nemestecate” tot ce li se da acolo, precum acest Mihai de mai sus. Omul acesta se vede, prin ceea ce scrie, ca nu pricepe prea multe din Biblie, dar… totusi, el da lectii si sfaturi la altii, fara sa stie bietul de el ca se face in felul acesta avocatul diavolului. STUDIAZA-TI cu mare atentie Biblia draga Mihai, si dupa aceea iesi la rampa si da-ti cu parerea. Daca ai fi casatorit, si ai avea copii, si unul din invatatorii de la scoala unde-ti trimiti copii ti-ar abuza fetita, ar trebui sa nu-l judeci ? Iti mai recomand sa citesti si 1Corinteni 5:9-13 unde Pavel spune CIT SE POATE DE CLAR SI DE EXPLICIT ca AVEM OBLIGATIA SA NE JUDECAM UNII PE ALTII, noi cei din casa Domnului. Si nu este singurul loc in Biblie unde sintem indemnati SA DAM RAUL PE FATA (vezi si Efeseni 5:11). Daca pastorul bisericii tale nu te-a facut inca sa intelegi aceste lucruri ELEMENTARE, iti recomand sa cauti o alta biserica si un alt pastor. Dar pina te decizi ce sa faci am sa-ti explic eu la ce se refera pasajul din Biblie unde se spune ca “nu judeca ca sa nu fii judecat”. Daca tu, de exemplu, furi sau minti, nu fi ipocrit ca sa-l judeci pe cel care face aceleasi lucruri ca si tine, DAR daca tu nu faci aceste lucruri, tu ai obligatia sa o faci pt a-l ajuta in felul acesta pe cel in cauza sa se trezeasca si sa revina inapoi pe calea Domnului. E foarte simplu Mihai. Din pacate atitudinea ta referitoare la judecata ESTE FOARTE RASPINDITA PRINTRE NEOPROTESTANTII ROMANI, dovada ca pastorii lor nu prea isi fac treaba asa cum ar trebui. Satana NU se bucura cind este dat pe fata pentru ca tu judecindu-l si atragindu-i atentia celui in cauza il ajuti sa revina de unde a cazut. Un alt obicei “mioritic tipic romanesc” printre neoprotestantii romani este acela ca FOARTE MULTI dintre ei ISI FAC IDOLdin pastorul bisericii lor. Am vazut lucrul acesta IN CELE MAI MULTE BISERICI ROMANESTI pe unde am umblat. Fratilor, unde va este discernamintul ? Voua va pasa mai mult de “imaginea pastorului vostru” decit de ceea ce spune Dumnezeu ? Cind veti pleca definitiv din aceasta lume, NU VA VETI PREZENTA IN FATA PASTORULUI VOSTRU ci in FATA LUI DUMNEZEU. Si atunci… Descatusati-va de traditionalismul romanesc neoprotestant, de multe ori nociv, si IMBRATISATI DIN TOATA INIMA INVATATURILE DE AUR ALE Domnului nostru ISUS CRISTOS pentru ele sint cele care va vor mintui in final. Iar daca vreti neaparat un idol in viata voastra, cel putin alegeti-l pe Cel care din toate punctele de vedere merita sa fie, si anume ISUS CRISTOS. Fie ca Dumnezeu sa ne deschida la toti ochii ca sa vedem si sa iubim Adevarul, si totodata SA URIM DIN TOATA FIINTA NOASTRA M-I-N-C-I-U-N-A.

   • S-ar putea ca domnul Mihai sa faca parte din cultul lui Caba junior sau senior. Sau cel putin din cultul lui “Nu judeca” 🙂

   • DACA Mihai este(si eu sincer vorbind NU MI-AS DORI SA FIE) un discipol marca “Caba & Co.” atunci nu e prea mult de facut. Dar… la Dumnezeu totul este posibil. Din nefericire singurul Dumnezeu la care, acel lup numit Caba, se inchina cu adevarat este $$$ + € € € + lei = MAMONA. Si multi inca il mai iau in serios si il cred. Cit de jalnica este in realitate situatia printre penticostalii romani care au crescut condusi de asemenea lupi, si inca tot nu li s-a deschis ochii la multi. Daca nu-i demasci, te simti vinovat fata de Dumnezeu care ne spunem sa-i dam pe fata pe acesti “lupi rapitori”, iara daca-i demasci te lovesti de lipsa APROAPE TOTALA DE DISCERNAMINT al celor care-i iau de buna pe acesti “vinduti” mamonei, sau Satanei, pentru ca este defapt unul si acelasi lucru. Eu l-am intilnit de multe ori pe acest lup batrin. Nu aveti idee cit de bine joaca teatru si cit de bine isi joaca rolul. Si chiar ESTE CREDIBIL PENTRU CEI NAIVI SAU INCEPATORI. De naivi nu imi pare rau, in schimb de incepatori DA pentru ca acesti lupi nu sint altceva decit bolovanii Satanei pusi ie calea lor, si pina sa-si dea seama de asta vor avea parte din partea acestui lup batrin si ai lui cei apropiati de multe: “prorocii”, “mesaje si descoperiri de la domnul…”, “invataturi” eretice si nu in ultimul rind de asa-zise “V-I-N-D-E-C-A-R-I”. Cum poate crede cineva de buna credinta si cu un minim de discernamint ca Dumnezeu ar putea folosi un astfel de specimen pentru a-si face lucrarea ?

 15. sa sti ca Eu nu fac parte de Cultu Lui Caba, in nu tin parte nimanui dar sa nu uitam un lucru nu este bine sa judecam pe nimeni DOMNUL ISUS A ZIS NU JUDECA SI NU VEI FI JUDECAT Apocalipsa 22:11 Cine este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe!
  Atunci ce sa vorbim Vlademir Pustan pastor in Beius Jud , Bihor Acual presedinete de Cult Ciresari putred de bogat si saraci mor de foame uni se sinucid altii injura pentruca BOGATII ACESTUI VEAC AU MANCAT GRASIMEA DE LA OI SI OITE SI MIELUSEI ACESTEA SUNT foarte multi pastori, cine este devina tot membri Biserici din care fac parte oameni sunt devina pentruca muli din iei nu citesc Biblia si un lucru spun ca foarte multi pastori sunt trantori nu vor sa munceasca traiesc in vile masini scumpe au bani au de toate

   • Mihai, ma bucur sincer pentru tine sa aflu ca nu faci parte din turma lu’ Caba, si vorbesc serios. Insa… ADEVARUL T-R-E-B-U-I-E SPUS FARA MENAJAMENTE, daca nu pentru altceva, cel putin pentru crestinii incepatori sau cei fara discernamint, ca ei sa stie SA SE FEREASCA DE ACESTI LUPI INFILTRATI PRINTRE NOI. A spune lucrurilor pe nume si a demasca minciuna si raul NU ESTE PACAT, ci este o OBLIGATIE. Nu poti sa scoti un anumit verset din Biblie si sa-l folosesti “dupa ureche” DOAR PENTR CA ASA SCRIE ACOLO. O-R-I-C-E verset trebuie studiat si analizat IN CONTEXT, pentru ca el face parte dintr-o anume invatatura, idee, situatie, etc. Eu, de exemplu, nu pot asculta si lua in seama ORICE AR ZICE SAU SPUNE un pastor care face parte din categoria descrisa de tine referitoare pa anumiti pastori: “foarte multi pastori sunt trantori nu vor sa munceasca traiesc in vile masini scumpe au bani au de toate.” Ce ma poate invata pe mine un astfel de “pastor” ? NIMIC !!! chiar daca mai spune si lucruri bune, NU Dumnezeu vorbeste prin el. Si din pacate sint foarte multi pastori care intra in aceasta categorie.

 16. ODATA CE AJUNGI SUS (TE CREZI SUS) DOAR DUMNEZEU TE POATE COBORA INAPOI!
  Sunt pastori de biserici mari ( sau lucratori) care au cazut si mint ca nu dubland astfel pacatele:
  Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvantul Lui nu este in noi. (1Ioan.1:10)…….SI : Le scapara ochii de preacurvie si nu se satura de pacatuit. Momesc sufletele nestatornice, au inima deprinsa la lacomie, sunt niste blestemati! (2Pet.2:14)…….SI stau tot la CARMA…….insa ce este mai rau ca AU SUSTINATORI….sunt razvratiti si partasi cu hotii, toti iubesc mita si alearga dupa plata; orfanului nu-i fac dreptate, si pricina vaduvei n-ajunge pana la ei. (Isa.1:23)

Leave a Reply