Social Transformation Stories – Part 1: The “New Age” Story

every man at his best state is altogether vanity” (Ps. 39:5 KJV)

sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire” (Efeseni 4:14)

vai de cei ce numesc raul bine si binele rau, care spun ca intunericul este lumina si lumina intuneric” (Isaia 5:20)

multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte” (Prov. 14:12)

Aceasta serie de postari reprezinta o colectie de observatii pe marginea unor evenimente ce se desfasoara chiar sub ochii nostri, dar pe care de cele mai multe ori le trecem cu vederea nefiind capabili sa le intelegem adevarata semnificatie. Multe dintre aceste evenimente imi ridica serioase semne de intrebare si consider ca o informare corecta si obiectiva este binevenita. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut sau ca as cunoaste in mod exhaustiv toate subiectele prezentate, dar pe baza a ceea ce am studiat pana acum consider ca detin suficiente informatii in asa fel incat sa pot face diferenta intre realitate si mistificarea realitatii facuta (culmea!) chiar in numele adevarului (cica!). Am inceput sa ma intreb tot mai des: ca si crestini prezentam noi oare oamenilor Evanghelia curata sau doar niste povestiri inchipuite? Facem ucenici sau agenti de vanzari si activisti sociali? Construim comunitati crestine serioase sau niste shaormerii spirituale unde le vindem oamenilor un crestinism fals “cu de toate”? Sunt bisericile locale formate din pietre vii conduse de Duhul Sfant sau sunt formate din consumatori ai unor servicii religioase pe de-o parte si producatorii acestor servicii pe de alta parte? Sa vedem…

truthliesImi cer scuze ca voi scrie din nou in limba “romgleza”, dar fac lucrul acesta pentru o mai buna intelegere a subiectelor discutate (cel putin eu asa cred). Stiu ca sunt multi care indiferent cate argumente le prezinti vor continua sa mearga dupa tot felul de invatatori mincinosi, fara sa inteleaga ca in spatele multelor actiuni de “evanghelizare”, “ajutorare a saracilor” sau “implicare sociala” se ascunde si o agenda politica destul de hidoasa. Daca sunteti din aceasta categorie nu are rost sa va pierdeti timpul mai departe. Noi cei mai sceptici stim ca aparentele inseala si ca dincolo de ambalajul sclipitor si mistificare s-ar putea sa fie cu totul altceva decat ceea ce se vede la prima vedere “in reclame”. “Nu tot ce luceste este aur“, spunea John MacArthur. Tocmai de aceea va rog sa intelegeti ca traim vremuri tulburi si nu trebuie sa urmam pe nimeni altcineva decat pe Domnul Isus Cristos. Nu vreau sa spun ca nu avem si exemple bune de urmat si oameni care sutnadevarate modele de credinta, dar ideea e sa nu fim ignoranti si gandim totul cu propriul cap.

Cu siguranta toti suntem supusi greselilor si ar fi bine sa nu luati de bun tot ceea ce zic eu aici: cititi, cercetati si trageti concluzii singuri! Iar in cazul in care considerati ca sunt doar un alarmist va rog sa parcurgeti materialele recomandate si apoi sa decideti daca ingrijorarile mele sunt sau nu sunt fondate. Ca si crestin ma simt responsabil sa iau atitudine atunci cand observ ca asistam la o asa manipulare grosolana a adevarului. Va rog sa intelegeti ca nu prezint toate aceste lucruri cu scopul de a defaima pe cineva sau cu scopul de a crea scandal si controversa. Stiu ca vor fi unele lucruri greu de crezut, iar altele care va vor face pielea de gaina… Nu am pretentia sa ma credeti pe cuvant in tot ceea ce spun. Nu am pretentia sa acceptati tot ceea ce este prezentat aici ca si adevarul absolut. In cazul in care nu sunteti de acord cu mine sau cu unele din afirmatiile prezentate va rog sa imi atrageti atentia si sa clarificam lucrurile impreuna, incercand sa spunem adevarul in dragoste. As fi vrut ca acest proiect sa fie unul mult mai exhaustiv dar pentru moment nu mai stau asa bine cu timpul si nu il pot dezvolta mai mult. Prin urmare chiar daca este un proiect neterminat (sau care ar putea fi dezvoltat si mai mult), consider ca informatiile adunate de mine ar fi de un real folos celor care doresc sa aprofundeze subiectele discutate.

Inainte sa trecem la prezentarea concreta a informatiilor, va rog va vizionati clipul  de mai jos (interviul integral il gasiti aici subtitrat). Protagonistul acestui interviu este Yuri Bezmenov un defector KGB de la care avem de invatat multe lucruri.

In contextul acestui studiu exista cateva concepte semnificative care sunt vitale pentru intelegerea subiectelor prezentate. Nu este neaparat necesar sa le cunoasteti in detaliu, dar vreau sa enumar mai jos cateva dintre ele si sa va indrept atentia spre unele resurse unde le puteti studia. O parte dintre acestea sunt urmatoarele: New Age, Dominion Theology, Latter Rain/Kingdom Now/Joel’s Army, Christian Socialism/Collectivism, Communitarianism/Third Way, Social Gospel, Christian Men’s Movement, Purpose Driven Church etc.

“New Age/Global Civil Society/Public Theology/Big Society”

Miscarea “New Age” poate fi cu greu definita in cateva cuvinte. Una dintre cele mai bune descrieri mi se pare cea a lui Constance Cumbey, autoarea cartii “The Hidden Dangers of the Rainbow” si o foarte buna cunoscatoare a miscarii “New Age”.

Intelegem astfel ca miscarea “New Age” este o retea mondiala de organizatii si indivizi care lucreaza impreuna (constient sau inconstient) pentru 3 scopuri principale:

  • O Noua Ordine Mondiala (un Sistem de conducere global totalitar)
  • O Noua Religie Mondiala (mai precis o noua perspectiva de a vedea lumea – Worldview, Mindset, Weltanschauung)
  • Un Cristos “New Age” (un fel de constiinta globala  – “Christ consciousness/Oneness/Omega Point“)

nwo

(Sursa foto – Wide is the Gate)

Un alt mod de a descrie aceeasi miscare am gasit-o pe site-ul RCR:

Miscarea New Age este o retea, neinchegata ca structura, de indivizi si organizatii ce sustin o viziune comuna a unei noi ere a iluminarii (cunoasterii; n.a.) si armoniei (Epoca lui Aquarius), si care împartasesc aceeasi conceptie despre lume si viata. Aceasta se intemeiaza pe monism (totul este una), panteism (totul este Dumnezeu), si misticism (experienta contopirii cu divinitatea1). Pentru a fi un adept al Noii Ere nu trebuie neaparat sa devii oficial membrul unui grup, sau sa marturisesti niste crezuri particulare. Miscarea este extrem de diversificata si cuprinde o mare multime de organizatii cu interese diferite si crezuri asemenea. Din acest motiv, miscarea nu poate fi categorisita cultica si nici nu se poate defini prin denumirea sociologica de secta.(sublinierile imi apartin)

“New Age” este atat o miscare ce are un caracter religios (transformare spirituala personala – adica oamenii sunt un fel de “maimute spirituale” care evoluaza constant pana intr-un punct maxim cand isi realizeaza propria divinitate – proces numit “Awakening“) cat si o miscare ce are un caracter social (transformare spirituala globala – atingerea unei mase critice suficiente de oameni care isi vor realiza propria divinitate, moment in care va avea loc o schimbare de paradigma (in lumea NAR acest concept se numeste “Shift in the Spirit/Global Pentecost“) si toti acestia vor fi absorbiti in “cristosul cosmic New Age” devenind una cu el (proces numit “Oneness“). Scena de final din filmul Lucy (2014) ilustreaza intr-un mod destul de creativ aceasta idee “New Age” de “awakening/trezire”.

Una dintre bibliile New Age se numeste: “The Aquarian Conspiracy: Personal and Social Transformation in Our Time” (de Marilyn Ferguson), din care redam urmatoarele citate:

A leaderless but powerful network is working to bring about radical change in the United States. Its members have broken with certain key elements of Western thought, and they may even have broken continuity with history…. This network is the  Aquarian Conspiracy

The Aquarian Conspiracy represents the Now What. We have to move into the unknown: The known has failed us too completely. Taking a broader view of history and a deeper measure of nature, The Aquarian Conspiracy is a different kind of Revolution, with different revolutionaries. It looks to the turnabout in consciousness of a critical number of individuals, enough to bring a renewal of society.

“Broader than reform, deeper than revolution, this benign conspiracy for a new human agenda has triggered the most rapid cultural realignment in history. The great shuddering, irrevocable shift overtaking us is not a new political, religious, or philosophical system. It is a new mind — the ascendance of a startling worldview that gathers into its framework breakthrough science and insights from earliest  recorded thought…

There are legions of conspirators. They are in corporations, universities and hospitals, on the faculties of public schools, in factories and doctors’ offices, in state and federal agencies, on city councils and the White House staff, in state legislatures, in volunteer organizations, in virtually all arenas of policy-making in the country…. They have coalesced into small groups in every town and institution.”

Human nature is neither good nor bad but open to continuous transformation and transcendence. It has only to discover itself.”

The revolution described in The Aquarian Conspiracy is not in the distant future. It is our imminent future and, in many ways our dynamic present. For those who see it, the new society within the old is not a counterculture, not a reaction, but an emergent culture – the coalescence of a new social order.”

The new world is the old – transformed.” (sublinierile imi apartin)

In cazul in care vom face un sondaj de opinie printre credinciosii bisericilor evanghelice din Romania referitor la ceea ce inseamna New Age, probabil ca cei mai multi au in minte urmatoarea imagine: un grup de ciudati adunati intr-o pestera, imbracati in robe negre, cantand si dansand in jurul unui altar pe care se sacrifica copii. Lucrurile stau insa cu totul altfel: “newagerii” sunt in general “oameni faini”, imbracati frumos, articulati, scoliti, populari sau aflati in pozitii academice si sociale inalte, adica “in virtually all arenas of policy-making”

Se spune (pe buna dreptate) ca unul dintre parintii miscarii “New Age” este preotul iezuit Teilhard de Chardin. Cateva detalii despre Teilahrd de Chardin preluate de pe blogul “Taina Faradelegii“:

Pierre Teilhard de Chardin (1881 – 1955) a fost eugenist, marxist (Alan Morrison. The Serpent and the Cross; Religious Corruption in an Evil Age (Birmingham, England: K & M Books, 1994), p. 564), panteist [Now Is The Dawning of the New Age New World Order (Oklahoma City, OK: Hearthstone Publishing, Ltd., 1991), p. 137)], evoluționist [el ”a fost puternic implicat în falsul din 1912  numit ”omul Piltdown” și care este la ora actuală considerat ca cea mai mare șarlatanie din istoria arheologiei britanice — Now Is The Dawning of the New Age New World Order (Oklahoma City, OK: Hearthstone Publishing, Ltd., 1991), p. 137)] și a fost cunoscut de asemenea ca ”Tatăl New Age” [“News Alert,” The Berean Call (October 1992), p. 4.]
Iată o scurtă listă de afirmații ale lui Teilhard de Chardin cu privire la ”credința” sa : “Ceea ce propun eu este să se reducă acest decalaj între panteism și creștinism prin scoaterea la iveală a ceea ce s-ar putea numi sufletul creștin al panteismului sau aspectul panteist al creștinismului.” (adică Dumnezeu este în toate și nu este o persoană distinctă) ”Eu pot fi salvat doar prin contopirea cu universul.” (aici este panteism și budism) “Eu cred că Mesia cel așteptat de noi toți, fără nici o îndoială așteaptat, este Hristosul universal, adică, Hristosul Evoluției.” (o astfel de învățătură nu este biblică ci este doar o blasfemie) [Sursa: Teilhard de Chardin: Christianity and Evolution, ”SCP Journal (19:2/3), pg. 56]
Iar metoda prin care paleontologul iezuit Teilhard a ”redus” decalajul dintre panteism și creștinism a fost falsul cunoscut sub numele de  ”Piltdown Man”. Falsul “Piltdown Man” i-a determinat pe mulţi intelectuali să accepte evoluţionismul ca programă în şcoli. În anul 1913, “Piltdown Man” a fost declarat ca o evidenţă clară a tranziţiei dintre om şi maimuţă! Timp de 40 de ani a fost expus ca o dovadă a evoluţionismului, pînă în anul 1953 când s-a dovedit a fi un fals!
S-a dovedit ştiinţific că atât craniul cât şi dinţii omului de Piltdown aparţineau unui orangutan; dinţii din falcă ai acestuia fiind prezentaţi a fi din mandibulă, pentru a justifica o oarece asemănare cu conformaţia dentară umană. Oasele şi dinţii “omului de Piltdown” au fost tratate chimic pentru a le conferi un aspect preistoric. Apoi, oasele cu pricina au fost “plantate” în aşa-zisul sit unde au fost descoperite “dovezile” respectivei verigi dintre om şi maimuţă!
A rămas o puternică convingere printre cei care au investigat problema că preotul iezuit Pierre Teilhard de Chardin a fost acela care a scornit această păcăleală! Dr. Kenneth Oakley, savantul care anterior lucrase şi pentru British Museum, a declarat că în anul 1954 primise o scrisoare din care, reieşea că Teilhard lucrase, mână în mână cu Charles Dawson, la realizarea escrocheriei “Piltdown Man”. [Norman Hammond, Archaeology Correspondent, Expert Views Differ on Jesuit’s Role in the Piltdown Man forgery, London Times, July 15, 1980, (website address current as of February 28, 2005).]

Pe erezia acestuia și pe frauda sa, conciliul Vatican II a găsit un fundament prețios pentru unirea tuturor religiilor lumii, pentru împăcarea monoteismului cu politeismul, a păgânismului cu creștinismului, a creaționismului cu evoluționismul!

Iar în cele din urmă, evoluționismul este și o credință religioasă, total opozabilă creștinismului; aceasta o spune chiar Darwin, nu altcineva! (sublinierile imi apartin)

Tot in acest context as vrea sa il mentionez si pe Ervin Laszlo, un binecunoscut newager. Despre Ervin Laszlo se spune ca ii are ca mentori pe teologul catolic Thomas Berry si preotul iezuit Teilhard de Chardin. Daca cineva vrea sa inteleaga chiar din gura unui newager agenda acestora, atunci trebuie sa-l asculte pe Ervin Laszlo. Interviul de mai jos mi se pare remarcabil in contextul invaziei de misticism, aparitia miscarilor carismatice aberante, biserica emergenta, biserica condusa de scopuri, retelele de “lideri”, globalizare, ecumenism, sincretism etc. Observati va rog afirmatiile lui Ervin Laszlo despre faptul ca omenirea trebuie sa evolueze de la o gandire predominant rationala la o gandire predominant intuitiva, acest lucru fiind posibil prin conectarea la “Internetul cosmic” practicand asa numitele “stari de constiinta modificata”. Eventual dupa ce parcurgeti acest studiu in intregime sa mai revedeti inca o data acest clip. O sa-l intelegeti si mai bine.

Nu putem discuta despre “New Age” fara sa aducem in discutie si Kabbalah. Exista foarte multi cercetatori ai fenomenului “New Age” care au ajuns la concluzia ca majoritatea ideilor au fost preluate din Kabbalah. Atat “New Age” cat si Kabbalah sunt niste chestii foarte complexe pe care nu ai cum sa le intelegi doar cititind un articol precum cel de fata. Desi nu mi-am propus sa ajung un expert New Age/Kabbalah am studiat destul de mult aceste doua subiecte in asa fel incat sa inteleg ideile de baza si sa pot spune ca intr-adevar Kabbalah este unul dintre ingredientele miscarii “New Age”. In acest sens am sa prezint un mesaj esential pentru a intelege esenta modului de gandire cabalist precum si perspectiva cabalista asupra lumii. Mesajul este sustinut de Billy Phillips, ucenicul rabinului cabalist Rav Phillip Berg.

Tot la acest capitol as vrea sa mentionez pe scurt “Societatea teosofica” si invataturile unor femei mai “speciale” precum: Helena Petrovna Blavatsky, Annie Besant, Alice Bailey, etc.

theosophy-seal

Esenta teosofiei se prezinta astfel:

The word ‘theosophy’ comes from the Greek ‘theosophia’ meaning  ‘divine wisdom’. It has been called by different names e.g. the Ancient or Ageless Wisdom, the Wisdom Religion, the Wisdom Tradition and the Perennial Philosophy.

It is perceived as having many aspects and as being more than just a teaching. Some see it as a world view that gives meaning and purpose to life; others see it as a spiritual philosophy that has been with us since time immemorial; others will say it is a way of life, a spiritual path that leads to peace and understanding and yet others will say it is all this and more.

An essential principle of theosophy is its concept of a holistic world view which emphasises the unity and interconnectedness of all life, the basic oneness of all people and all species of life. Its philosophy points to a divine spark in each of us that is always part of the Source from which it arises.

The way of life implicit in its philosophy includes a high regard for all beings and actions based on an increasing realisation of our oneness with all others. It leads to the unfolding of our greatest  human qualities such as intuition, understanding, insight, love, compassion and creativity.

The Society welcomes as members those who are in sympathy with its Three Objects.

1. To form a nucleus of the Universal Brotherhood of Humanity without distinction of race, creed, sex, caste or colour.

2. To encourage the study of comparative religion, philosophy and science.

3. To investigate the unexplained laws of nature and the powers latent in the human being. [1] (sublinierile imi apartin)

How do Theosophists regard churches and religions?  Theosophy holds that all religions are expressions of humanity’s effort to relate to one another, to the universe around us, and to the ultimate ground of Being. Particular religions differ from one another because they are expressions of that effort adapted to particular times, places, cultures, and needs. Theosophy is not itself a religion, although it is religious in being concerned with humanity’s effort to relate to ultimate values. In recognition of the value of religious practice and devotion as vehicles for self-transformation, Theosophy recommends, as Annie Besant exhorted, that one should “live one’s religion, not leave it.” Individual Theosophists profess various of the world’s religions—Christian, Jewish, Moslem, Zoroastrian, Hindu, Buddhist. Some have no religious affiliation. The Society itself is an expression of the belief that human beings, however diverse their backgrounds, can communicate and cooperate. As such the Society provides an ideal platform for interfaith dialogue and mutual respect. [2] (sublinierile imi apartin)

Theosophy teaches that there is one Divine Principle, Unchanging, Eternal, Universal, which in itself is an aspect of the Great Incomprehensible. This Divine principle is not a god, nor God with a capital G. It is the first appearance above the horizon of perception in a particular universe. It is that in which everything has its being, right now and ever. We are It. In It everything exists, and enfolds itself according to the paths of consciousnesses of all beings. If we like we can call this principle ‘God’, and as everything exists within it, we are also within It, we are It in our essence, Its essence. Nothing that manifests as our universe is separate from It. In other words It is the whole universe, the unseen and the seen universe, the historical as well the future universe. [3] (sublinierile imi apartin)

In cartea numita “Grave Influence – 21 Radicals and their Worldviews that Rule America from the Grave”, autorul Brannon Howse o prezinta pe Alice Bailey in modul urmator:

Lucifer Publishing Company. Cheesy as it sounds, the name is not the front for some nemesis in an old Batman comic. I wish. No, it is the very real and very caustic organization founded by one of the most wide-ranging influencers in this book.

Alice Bailey started her publishing company and its sister New Age organization, Lucis Trust, in 1922. From that locus have spread countless iterations of occultic and pagan spirituality. One of the leading founders of what we now call the New Age Movement, Bailey’s worldview and goals have shaped the thinking of many individuals we examine in this book.

Bailey wrote 24 books totaling thousands of pages. She claimed to have written them under the direction of a spirit guide called Djwhal Khul or the Tibetan. (p. 59)

Alice Bailey a primit o educatie crestina in cadrul Bisericii Anglicane, dar in anul 1915 a descoperit “Societatea Teosofica” si scrierile lui H.P. Blavatsky:

Disappointing as it may seem, the young Alice Bailey worked with a bona fide Christian organization. She reached a turning point, though, upon reading Helena Petrovna Blavatsky’s The Secret Doctrine. It replaced her reading of the Bible, and so began her travels down the path of demonic influence and occultism:

My mind woke up as I struggled with the presented ideas and sought to fit my own beliefs and the new concepts together….I sat up in bed reading The Secret Doctrine at night and began to neglect my Bible, which I had been in the habit of doing….I discovered, first of all, that there is a great and divine Plan….I found that race after race of human beings had appeared and disappeared upon our planet and that each civilization and culture had seen humanity step forward a little further upon the path of return to God. I discovered, for the second thing, that there are Those who are responsible for the working out of that Plan and down the centuries. I made the amazing discovery, amazing to me because I knew so little, that the teaching about this Path or this Plan was uniform, whether it was presented in the Occident or in the Orient, or whether it had emerged when I, in my orthodox days, talked about the Christ and His Church I was really speaking of Christ and the planetary Hierarchy.” (p. 60, “Grave Influence – 21 Radicals and their Worldviews that Rule America from the Grave”, Brannon Howse)

Iata si alte fragmente din scrierile lui Alice Bailey, preluate din cartea mentionata anterior:

Through the medium of certain great and outstanding personalities who were peculiarly sensitive to the will-to-power and the will-to-change and who…have altered the character of their national life, and emphasized increasingly the wider human values. The men who inspired the initiating French revolution; the great conqueror, Napoleon; Bismarck, the creator of a nation; Mussolini, the regenerator of his people; Hitler, who lifted a distressed people upon his shoulders; Lenin, the idealist; Stalin and Franco are all expressions of the Shamballa force [demonic forces] and of certain little understood energies. (p. 63)

These have wrought significant changes in their day and generation….They are being used to engineer great and needed changes and to alter the face of civilization….They are the agents of destiny, the creators of the new order and the initiators of the new civilization; they are destroyers of what must be destroyed before humanity can go forward along the Lighted Way. (p. 63)

This coming age will be as predominantly the age of group interplay, group idealism and group consciousness…for the will of the individual will voluntarily be blended into group will. (p. 65)

I refer to that period which will surely come in which an Enlightened People will rule; these people will not tolerate authoritarianism in any churchthey will not accept or permit the rule of any body of men who undertake to tell them what they must believe in order to be saved… (p. 65)

World unity will be a fact when the children of the world are taught that religious differences are largely a matter of birth….He will learn that religious differences are largely the result of manmade quarrels over human interpretations of truth. Thus gradually, our quarrels and differences will be offset and the idea of One Humanity will take their place. (p. 66)

There is, as you well know, no angry God, no hell, and no vicarious atonement…and the only hell is the earth itself, where we learn to work out our own salvation….This teaching about hell is a remainder of the sadistic turn which was given to the thinking of the Christian Church in the Middle Ages and to the erroneous teaching to be found in the Old Testament agent Jehovah, the tribal God of the Jews. (p. 66)

Jehovah is not God….As these erroneous ideas die out, the concept of hell will fade from man’s recollection and its place will be taken by an understanding of the law which makes each man work out his own salvation…which leads him to right the wrongs which he may have perpetrated in his lives on Earth, and which enable him eventually to “clean his own slate.” (p. 67)

It can be expected that the orthodox Christian will at first reject the theories about the Christ which occultism presents; at the same time, this same orthodox Christian will find it increasingly difficult to induce the intelligent masses of people to accept the impossible Deity and the feeble Christ which historical Christianity has endorsed. (p. 67)

The Tibetan [Djwhal Khul] has asked me [Alice Bailey] to make clear that when he is speaking of the Christ he is referring to His official name as head of the Hierarchy. The Christ works for all men, irrespective of their faith; He does not belong to the Christian world any more than to the Buddhist, the Mohammedan or any other faith. There is no need for any man to join the Christian Church in order to be affiliated with Christ. The requirements are to love your fellowman, lead a disciplined life, recognize the divinity in all faiths and all beings, and rule your daily life with love. (p. 68)

Eu cred ca e suficient ca sa ne dam seama ce si cine se ascunde in spatele acestor invataturi. Si acela e fara nici un dubiu Satan – tatal minciunii. Alice Bailey a pretins ca toate invataturile acestea i-au fost dictate de catre un “Maestru al Intelepciunii”, numit Tibetanul. Acesta i-a comunicat modul in care aceasta “noua era” ar urma sa fie implementata:

The three main channels through which the preparation for the new age is going on might be regarded as the Church, the Masonic Fraternity and the educational field. All of them are as yet in relatively static condition, and all are as yet failing to meet the need and to respond to the inner pressure. But in all of these three movements, disciples of the Great Ones are to be found and they are steadily gathering momentum and will before long enter upon their designated task. (p. 196, “Grave Influence – 21 Radicals and their Worldviews that Rule America from the Grave”, Brannon Howse)

Deocamdata nu o sa discutam decat despre modul in care Biserica este folosita in avansarea acestei agende. Una dintre miscarile cele mai influente la ora actuala in acest sens este cea numita “Noua Reforma Apostolica” – pe scurt NAR. NAR nu este altceva decat un sistem de gandire ezoteric/ocult prezentat intr-un limbaj aparent biblic. Pentru a sustine aceasta afirmatie as vrea sa prezint cateva fragmente preluate din cartea “Religious Trojan Horse”, scrisa de Brannon Howse. Aceste citate reprezinta cuvintele lui C. Peter Wagner preluate la randul lor de autor din diferite alte surse:

Our theological bedrock is what has been known as Dominion Theology. This means that our divine mandate is to do whatever is necessary, by the power of the Holy Spirit, to retake the dominion of God’s creation which Adam forfeited to Satan in the Garden of Eden. (p. 109)

See, the problem is, that Satan has had too much of his way in our society because he has a government! And the only way to overthrow a government is with a government. It won’t happen otherwise. So therefore the government of the church has to get into place in the extended church just like we do have it very well in place; we haven’t reached our goal yet, but it’s very well established in the nuclear church…. These apostles in the workplace are the ones that are going to come into the picture and with them we’ll be opening these gates; without them we can have all the prayer meetings we want, all the marches for Jesus we want, all the prayer walking we want, the gates aren’t going to be opened. Because it takes a government to overthrow a government. Gate number one, letter A, the gate of social transformation, the gate of social transformation…. This gate will be opened when we understand about the church in the workplace, that the church has a government, that it takes a government to overthrow a government, and when we understand this, if we renew our minds, if we embrace this paradigm shift, if we see, if we hear what the spirit is saying to the churches, if we recognize ministry in the extended church and government in the extended church, the revival we’ve been praying for is just around the corner. We will see it…. And now I pray for every individual here, before you, who is in the workplace, who tomorrow and in the days to come will be going out to their ministries in the workplace, and I impart to them an anointing, I impart to them an anointing for not seeing a job, but seeing a ministry in the workplace. And I impart an anointing to them and to this whole community to recognize and raise up apostles who will set the church in the workplace in order so that our cities, our communities, our states, and our nations will be transformed for Your glory, in Jesus’ name. (p. 110)

In my view it is not possible to get an operational handle on how to initiate corporate action toward social transformation without taking into account the seven mountains or what I like to call “molders of culture.” The seven are religion, family, business, arts & entertainment, government, education, and media. Which leads us to the second stage of the goal of transformation, namely corporate or social transformation. We want to see whole cities and regions and states and nations transformed to support the values of the kingdom of God. (p. 125)

Warfare prayer is not an end in itself, but a means of opening the way for the Kingdom of God to come, not only in evangelism, but also in social justice and material sufficiency.” (p. 122)

Christianity began with 120 in the Upper Room; within three centuries it had become the predominant religion of the Roman Empire. What brought this about? The answer is deceptively simple: while Christianity was being presented to unbelievers in both Word and deed, it was the deed that far exceeded the Word in evangelistic effectiveness. (p. 149)

…we ought to see clearly that the end does justify the means. What else possibly could justify the means? If the method I am using accomplishes the goal I am aiming at, it is for that reason a good method. If, on the other hand, my method is not accomplishing the goal, how can I be justified in continuing to use it? (p. 150)

No church can do everything. How do we choose? The new apostolic answer is simple—do whatever works…. Among new apostolic church leaders, whether denominational or otherwise, there is little aversion to pragmatism. They say, “If God has given us a job to do—let’s get it done! If a methodology works, use it; if it doesn’t work, scrap it!New apostolic church leaders constantly seek ways to update and contexualize their outreach ministries. (p. 150)

Un alt citat foarte interesant din aceasta carte este o discutie intre Bob Jones (unul dintre profetii de la Kansas City) si Mike Bickle liderul miscarii IHOP (si el a facut/face parte dintre acesti profeti mincinosi):

the Church is in no condition for the Lord to come today…. He’s going to come for a church that is mature in righteousnessprogressively going in this righteousness until you take on THE very divine nature of Christ Himself and you begin to see Christ in the Church. Christ won’t come for The Church until you see Christ in The Church. Until the Church looks like Jesus. Papa [God] planted Jesus, He sowed Him down here in this earth to have a whole nation of brothers and sisters that looked just like Jesus and he will have it. His Son was ALPHA SON, your children are the OMEGA sons and daughters… (Mike Bickle interjects here, “Jesus was the beginning, but our children and us, we’re included in this… we’re the end of this thing [Manifested Sons of God].) The Church is asleep, but when she gets woke up, there’s not any power…when she gets woke up and joins together in an army, there’s not any power any place that can stop her, for she’ll know nothing but victory when she joins hands and becomes one in purpose and that’s to reveal the Kingdom on the face of the earth. (p. 137)

Desigur acestea sunt doar cateva exemple. Literatura NAR abunda in asemenea de invataturi esoterice, dar care pentru creduli par a fi perfect biblice. Va rog sa studiati resursele indicate pentru a va veti convinge si singuri daca toate aceste afirmatii sunt sau nu sunt adevarate.

In incheierea acestui capitol si ca un fel de concluzie generala despre miscarea “New Age” am sa va indrepta atentia spre un interviu cu Sarah Leslie de la Discernment Ministries. Acest interviu ajuta la o si mai buna intelegere a ceea ce inseamna perspectiva New Age asupra lumii.

Toate informatiile si resursele prezentate in acest episod sunt vitale pentru a intelege urmatoarele episoade.

Va urma…

Resurse:

[1] http://tssydney.org/

[2] https://www.theosophical.org/online-resources/leaflets/1806

[3] http://www.dailytheosophy.net/05-religions/05-0religions-general-2/bridging-unbridgeable-gaps-between-religions-3/

Leave a Reply