Pastor Nelu Brie – Erezia “Cetatea Sarbatorilor”

Felicitari pastorului Nelu Brie pentru semnalul de alarma tras in legatura cu astfel de invatatori mincinosi. Sper ca exemplul dumnealui sa fie urmat si de alti pastori care sa inteleaga necesitatea unor astfel de prezentari in bisericile evanghelice.

In cazul in care va intrebati cum de au success astfel de sarlatani spirituali in manipularea oamenilor, ganditi-va doar la faptul ca sunt promovati pe televiziunea “crestina” Alfa si Omega… o televiziune la care apar toti ciudatii si ereticii din Romania. Bine… nu chiar toti, dar majoritatea.

8 Comments

 1. Si eu il felicit pe pastorul Nelu Brie pentru curajul de apredica adevarul biblic intr-o vreme cand mantra de ordine a evanghelicilor a ajuns sa fie : NU JUDECA, FII “TOLERANT” FATA DE ORICE, “UNITATE” CU ORICE PRET, “DRAGOSTE” FARA ADEVAR BIBLIC !!!

  Munca pe care a depus-o pastorul Brie sa stranga aceste probe, este imensa si demonstreaza pasiunea sa pentru Adevar si dragostea pentru turma sa.

  Ereziile expuse aici nu sunt altceva decat variatii ale doctrinelor colosului ocult New Age (Noua Era) care au inceput sa penetreze treptat gandirea crestina occidentala a ultimelor 5 decenii, travestite in limbaj evanghelic. Ele sunt cele mai evidente in diferitele doctrine ale carismatismului international. Pentru elucidare A SE CITI CARTEA SEDUCEREA CRESTINATATII de Dave Hunt si T.A. McMahon, editura Agape, cotata ca cea mai buna carte de apologetica pe aceste subiecte.

  Invataturile ca noi crestinii suntem Isusi, Cristosi ca si Isus Cristos, ca suntem dumnezei de aceeasi natura, esenta cu El (avem acelasi ADN ca El, sau cum abereaza carismaticii romani ca prin venele noastre curge acelasi sange care a curs prin venele lui Isus, sau ca noi suntem dumnezei cu “d” mic sau cu “D” mare) si ca nu mai putem pacatui deloc ( caci doar trupul pacatuieste nu si duhul care ar fi adevaratul “eu”) caci am atins starea de perfectiune divina, pacatul nu (mai) exista in realitatea spirituala, nu mai e nevoie de pocainta si de cruce, evanghelia prosperitatii ( Isus vrea intotdeauna sa fii bogat) impreuna cu erezia Puterea Cuvantului Rostit ( proclama, decreteaza si vei face ca lucrurile dorite sa ia fiinta in realitate, caci doar esti dumnezeu si ai aceasta putere) cobinata cu erezia New Age, Gandirea Pozitiva ( boala,necazul, pedeapsa nu pot sa vina de la Dumnezeu, ele trebuie eliminate prin proclamarea afirmatiilor pozitive: DECLAR sanatate si prosperitate (“abracadabra”)…si bang! raul dispare, se evapora caci noi suntem dumnezei, Cristosi, Isusi si putem deci creea prin cuvintele noastre realitatea), etc. toate acestea fac parte din arsenalul seducator al invataturilor anti-cristice ale diferitelor grupari de factura carismatica din occident, cat si al multiplelor culte (secte) metafizice New Age, de unde Carismatismul le-a si importat treptat. SURSA LOR PRIMORDIALA E INVATATURA SARPELUI DIN GENEZA 3:5 ! Aceste invataturi au fost prezente si in timpul apostolilor, in imperiul Roman, prin doctrinele mistice ale Gnosticismului.

  O alta carecteristica a invataturii carismatismului aberant, care provine din doctrinele teologiei liberale, a deconstructionismului teologic, este distinctia eronata, separarea intentionata a celor 4 evanghelii (considerate doar ele “Evanghelia lui Isus”) de scrierile apostolului Pavel (care nu mai sunt considerate ca parte a “Evangheliei lui Isus”…ci a lui Pavel – “Evanghelia Paulina”, care nu mai e considerata ca autoritate evanghelica caci vine chipurile in “contradictie” cu “Evanghelia lui Isus”). Aspectul acesta, precum si doctrina oamenilor zei ( crestinii sunt dumnezei) sunt prezente si intre ereziile carismatice toniste ( Iosif Ton) de cand acest fost pastor baptist este apostolul miscarii apostate hiper-carismatice N.A.R.

  Intrebarea care se pune este, de ce aceste invataturi carismatice eretice se aseamna foarte mult cu ereziile Gnosticismului ? Oare nu acelasi duh anti-cristic este SURSA lor ? Se stie ca Crestismul apostolic si ulterior si cel patristic au trebuit sa lupte din greu cu invataturile anti-cristice ale Gnosticismului. Raspunsul la aceste intrebari rezida in intelegerea faptului ca aceste invataturi eretice contemporane sunt de fapt o reinviere a ereziilor gnostice, diferitele grupari carismatice contemporane sunt de fapt forme/variatii ale Neo-Gnosticismului, Neo-Montanismului.
  Pentru elucidare A SE CITI CARTEA “MISTICISM SAU CRESTINISM AUTENTIC” de Timotei Pop, una din cele mai bune carti romanesti de apologetica contemporana pe genul acesta de subiecte.

  FELICITARI PENTRU DISCERNAMANTUL SPIRITUAL AL PASTORUL NELU BRIE SI PENTRU INVATATURILE VITALE DATE CREDINCIOSILOR IN ACESTE VREMURI DE PE URMA !

  • Sa speram ca intr-o zi pastorul Nelu Brie o sa faca si o analiza a invataturilor NAR, desi majoritatea punctelor prezentate sunt exact doctrinele acestei miscari. NAR este o erezie mult mai raspandita decat aceasta secta obscura numita “Cetatea Sarbatorilor”. Apoi de ce nu pastorul Nelu Brie ar putea analiza fenomenul “Leadership Network”… dar aici e nevoie de mult mai mult curaj si studiu 🙂

 2. Da, sa speram ca pastorul Nelu Brie va face si o analiza si va expune public de la amvon ( si va posta apoi si pe net) ereziile invataturilor rețelei hiper-carismatice NAR, organizație carismatica care desi are in mare aceleasi doctrine eretice și manipulative ca și cei din CETATEA SĂRBĂTORII RĂTĂCIȚILOR (caci provind din acelasi izvor apostat carismatic) sunt cu mult mai raspandiți în evanghelismul internațional și beneficiază de suportul unei mega-industrii de mass media și de conecțiuni teologice la nivel mult mai mare decât CETATEA PETRECĂREȚILOR RĂTĂCIȚI.

  Dacă a putut strivi ușor broasca râioasă ( erezia cetatea sărbătorii lunaticilor) sa speram că va putea, cu ajutorul Domnului, macar sa inchida portile la cat mai multe biserici evanghelice romanesti pentru ca sa nu-l lase pe leviatanul carismatic NAR sa le treaca pragul si sa-i striveasca intre dintii lui de fiara anticristică.

  Căt despre “Leadership Network”, “Bisericile Conduse de Scop”, globalism, ecumenism radical, bisericile emergente, etc. ca si pastor baptist să expui aceste erezii de la amvon ar trebuii sa iei taurul de coarne în propria ogradă și să îți faci o groază de dușmani mai ales printre eminențele cenușii ale neo-evanghelismului din România și nu numai, care sunt deja amăgiți de aceste curente eretice seducătoare. Pastorul Nelu Brie pare un om inteligent, articulat, un crestin sincer, dedicat, care iubește și prețuiește Scriptura, cu putin (sau mai mult) curaj si cu mult studiu al apologeticii evanghelice contemporane (există materiale suficiente de la surse de valoare, consacrate în apologetică) nu vad de ce nu ar putea s-o facă.

  Domnul să-l ajute !!!

 3. Râioasă poate fi numită numai religia, devenită politică, care v-a parvenit sufletele și sucit mințile. Dacă ați închide ochii carnali și ați trece dincolo de ce v-a învățat Decepția, Realitatea vi s-ar arăta, ați iubi, ați trata totul doar cu Dragoste, nu cu insulte ieftine, cu lașitate. Puteți, măcar, încerca ?

  Cu multă dragoste,

  Un Fiu.

  • “Fiule” Diana,

   Se pare ca-ti este cam greu sa vorbesti de atata plinatate de “Dragoste” in momentul in care iti plesneste veninul de insulte printre dinti.
   Asa cum am spus si altadata, la voi “Dragoste” e egal cu Toleranta doctrinara pt. tot (inclusiv, mai ales, pt. ereziile voaste anticristice) iar cand cineva va arata realitatea, si va confrunta cu Adevarul biblic din Scriptura, si va tulbura delirul vostru eretic, atunci asta ar fi chipurile “religie” si “INSULTA”. Atunci, daca am aplica rationamentul vostru irational, Domnul Isus Cristos, apostolii Pavel, Petru,Ioan, Iacov etc. ar fi cei mai “religiosi” oameni si cei mai “INSULTATORI” . Studiaza cu atentie cuvintele lor cand au avut de a face cu invatatura gresita (erezia) si cu ereticii si vei vedea cat de “toleranti” doctrinari au fost cand in joc era puritatea Adevarului Evangheliei !

   Eu iti doresc SINCER si din INIMA sa cunosti ADEVARUL (Scripturii) si sa fii cu adevarat LIBER(A), exact asa cun spune Isus in Ioan 8:32 “veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi”, sa fii libera de manipularea invataturilor gresite si de practicile lor oculte (interzise de biblie) travestite doar in jargon crestin.

 4. Poate se vor gasi ochi si urechi care sa auda aceste avertismente ale acestor doi redutabili apologeti contemporani:

  Lying Signs & Wonders – James Jacob Prasch & Sandy Simpson – a Simply Agape Project Production

 5. Lauda fie Lui Dumnezeu pentru demascarea oricarei erezii. Am dori o la fel de documentata demascare a ereziei promovata de pastorul Chris care are multi admiratori printre penticostalii creduli

Leave a Reply