Cazul familiei Bodnariu din Norvegia

Din cate am inteles recursul familiei Bodnariu impotriva acuzatiei (sau acuzatiilor) a fost respins. Tot din comunicatul pastorului Cristian Ionescu am inteles ca se pregateste un “plan de actiune”.

Pana aici toate “bune si frumoase” dar eu nu pot sa nu ma intreb: despre ce acuzatie sau acuzatii e vorba? De ce nu se publica un document oficial unde sa se poate vedea clar capetele de acuzare. De ce totul e asa invaluit in mister si nu se prezinta dovezi oficiale care sa sustina veridicitatea acestui caz. Mie imi vine greu sa cred ca asa ceva este posibil… si ca acei copii au fost luati de acasa doar pe motive de “indoctrinare religioasa”. Sa fi avut “Protectia Copilului” poate si alte motive? Cumva intemeiate? Intreb si eu…

Am mai mers pe increderea unor mari lideri evanghelici si ne-am rugat pentru fantoma Titel…

Eu chiar nu inteleg chestia asta cu “secretizarea” unor informatii pe motiv sa nu afecteze negativ cazul. Si nu cred ca sunt singurul care gandeste in acest mod. Daca mie mi s-ar fi intampla asa ceva (Doamne fereste!) si as fi stiut ca dreptatea e de partea mea, faceam totul public, mergeam la toate ziarele si toate televiziunile la care aveam access, prezentam documentele oficiale si spuneam tot ce am de spus.

In fine eu sper sa fie totul exact asa cum se da de inteles pe Internet, dar pana atunci permiteti-mi sa imi pun anumite intrebari care deocamdata nu s-au clarificat. Si nu cumva sa nu ne trezim iar ca suntem doar intr-o goana dupa senzational. Cine s-a fript cu Titel…

Paul Necredinciosul

3 Comments

 1. Crestinismul in ziua de azi este 80% politica si 20% religie. Appearances are deceiving asta e premiza de baza in analiza comportamentului bisericii contemporane, de la care trebuie sa pornim.

  Desigur crestinul de rand, “omul de pe scaunul din spate al bisericii” nu vede si intelege aceste aspecte, “pulling the rope” este jocul preferat al celor care au acces la sfori.

  • Romulus cred ca procentul de 20% e cam generos… Zilele trecute am vazut o discutie pe Facebook unde cineva spunea ca se doreste interzicearea consumlui de carne si trecerea pe produse vegetale. Cineva comenta ca “socialistii” o sa ne oblige sa mancam gard viu. Ce vreau sa zic cu asta: majoritatea oamenilor e capabila sa vada doar dusmanul care lupta pe fata si nu intelege ca intr-o dictatura perfecta (de orice natura ar fi ea) mananci gard viu de bunavoie si mai ceri o portie, adica esti atat de spalat pe creier si atat de manipulat incat nu mai esti capabil sa realizezi situatia in care te afli si un lucru care in mod normal l-ai vedea negativ ajungi sa-l vezi pozitiv.

   Revenind la cazul de fata mi se pare atat de fals ca sa sari cat casa cand o familie din Norvegia este abuzata (desi inca eu nu am vazut niste dovezi clare in legatura cu acest caz) dar sa te faci ca ploua cand televiziunea in care esti implicat sustine si promoveaza dominionismul. Despre cei 10.000 de tineri spalati pe creier de Barbosu la Believe nu are nimeni nimic de obiectat? Despre inflitrarea miscarii NAR care ne fura mii de tinerii din bisericile baptiste si penticostale din Romania nu are nimeni nimic de zis?

   Ne agitam doar la abuzurile fizice dar la cele spirituale nu miscam nimic?

   Stiu… chestiile astea nu au potential de SEO…

 2. Problema NAR nu este tratata si observata de pastorii bisericilor baptiste si penticostale. Nu exista reactii si simnale ca lucrurile ar sta altfel. Am impresia ca acesti oameni isi urmeaza programa scoalara cu atata rigoare, incat nu observa nici ca suntem in 2015. Multi repeta predicile compuse de ei acum 10 ani. Se uita in agenda, recitesc schitele si reiau predica. In momentul in care pastorii, predicatorii sunt complet declupati de analiza contextului in care suntem, lucrurile mi se par foarte primejdioase si imi spune foarte mult de relatia “vie” pe care o au cu Dumnezeu. In Vechiul Testament profetii calauziti de Duhul Sfant erau complet ancorati in realitatea spirituala, Duhul Sfant le arata realitatea, ii inspira.

Leave a Reply