Logos TV sau Olari-Barbosu TV?

logos-tv

Desi toata lumea e cu ochii pe cazul familiei Bodnariu si asteapta cu sufletul la gura orice stire noua in legatura cu acest subiect, as vrea sa fim atenti si la alte evenimente care se intampla in mediul evanghelic romanesc. Bunaoara, ieri, am vazut pe Facebook o stire care la prima vedere parea neimportanta: “Se lanseaza o noua televiziune crestina: Logos TV“. De curiozitare am dat click si trebuie sa recunosc ca am fost putin surprins.

Iata ce spune aceasta stire:

“Ownzones anunță cu bucurie lansarea Televiziunii Creștine Logos-TV începând cu data de 25 Decembrie 2015. Credem că aceasta va fi o mare binecuvântare pentru mulți români și nu numai.”

“Este greu să-ți croiești o cărare dreaptă prin păienjenișul miilor de religii împânzite pe toate meridianele globului, de la cele mai vechi până la cele contemporane, printre sutele, ba chiar miile de nuanțe din cadrul creștinismului, de la cele mai legaliste până la cele mai liberale; este chiar imposibil să o iei în direcția bună, fără acea busolă absolut necesară naufragiatului înconjurat de ape, nerăbdător să ajungă la limanul mult dorit.”

“Logos TV se vrea acea busolă care vă oferă orientarea corectă în plan spiritual, și știm că nu vom da greș, deoarece nu sunteți chemați la o religie nouă, ci la o nouă relație cu Creatorul Universului.”

“Nu cred că este întâmplătoare lansarea Logos TV chiar în ziua în care sărbătorim Întruparea Logosului – pogorârea Fiului lui Dumnezeu printre noi, muritorii, ca să ne răscumpere pentru eternitate.”

“Dorim ca prin colaborarea cu oameni bine pregătiți în domeniul teologic, bine echipați spiritual, să pornim aventura unei explorări oneste a Sfintelor Scripturi, pătrunzând tainele ascunse ale acestui Logos dătător de viață.”

“Parteneriatul pe care vi-l propunem se referă concret la un abonament lunar în valoare de $4.99, prin care nu veți beneficia doar dumneavoastră de mesaje sănătoase, mărturii, devoțiuni sau muzică de calitate, ci veți primi și un abonament gratuit pentru un prieten – de preferință, necredincios – pentru o perioadă de 3 luni. Dacă aveți prieteni, rude, cunoștințe, vecini, care nu sunt interesați să frecventeze o biserică, faceți-le binele și aduceți biserica în casa lor, oferindu-le acest abonament gratuit”

Si armonizat:

Este greu să-ți croiești o cărare dreaptă prin păienjenișul miilor de religii împânzite pe toate meridianele globului” si “este chiar imposibil să o iei în direcția bună, fără acea busolă absolut necesară naufragiatului înconjurat de ape, nerăbdător să ajungă la limanul mult dorit” tocmai de aceea “Logos TV se vrea acea busolă care vă oferă orientarea corectă în plan spiritual“. “Lansarea Logos TV chiar în ziua în care sărbătorim Întruparea Logosului” “nu cred că este întâmplătoare“, ba mai mult “știm că nu vom da greș, deoarece nu sunteți chemați la o religie nouă, ci la o nouă relație cu Creatorul Universului“.

Nici eu nu cred ca lansarea acestei televiziuni pe data de 25 decembrie 2015 este intamplatoare. Sunt convins ca e un semn divin (si nu doar un simplu fapt ca niste oameni au decis sa lanseze un post de televiziune pe data respectiva) si care inseamna ca toti trebuie sa ne facem un abonament lunar de 4,99$ ca sa vizionam programele acestei televiziuni fara de care nu am putea razbate prin “păienjenișul miilor de religii”, ba mai mult este “chiar imposibil” sa luam o “directie buna” fara aceasta “busolă absolut necesară naufragiatului înconjurat de ape”.

In cazul in care veti da click pe pagina web a televiziunii (inca nelansate) Logos TV o sa va convingeti si singuri cine sunt doi dintre acei “oameni bine pregatiti teologic” si “bine echipati spiritual“: Cristian Barbosu (materiale aditionale: link1, link2, link3, link4) si Iosif Ton – “evanghelist al bunatatii”.

Tinand cont de urmatoarele: 1. televiziunea va emite “din Phoenix Arizona până în toate colțurile lumii”; 2. stirea apare pe blogul lui Mike Olari; 3. prietenia foarte stransa intre Mike Olari si Cristian Barbosu… eu sunt aprope convins ca in spatele echipei “Logos TV” se afla (si) Mike Olari, un personaj binecunoscut mediului evanghelic romanesc de cand cu fantomaticul “misionar” Titel Maghiar. Oare cum mai decurge ancheta FBI-ului sau a politiei din SUA initiata de domnul Mike Olari in cazul Titel Maghiar? Tare ma tem ca nu vom mai auzi vreodata ceva despre acest subiect si nici nu vom sti rezultatele “anchetei”.

Desi atat de sigura pe ea, echipa Logos TV a dat din pacate gres chiar inainte ca televiziunea sa fie lansata. Si motivele cred ca sunt evidente… dar daca nu le intelegeti va rog sa (re)studiati materialele recomandate.

12 Comments

 1. Din nefericire se lanseaza inca un canal “crestin” cu intoxicatii eretice menit sa va “aduca mai aproape de dumnezeu”, insa nu vi se spune de CARE dumnezeu. In nici un caz insa NU Dumnezeul Bibliei. Acest canal poate da mina cu confratele sau de la Timisoara, Alfa Omega TV, care se pare ca a inceput bine si cu intentii bune, dar care pina la urma a degenerat intr-un canal CARE NUMAI CRESTIN NU ESTE.
  De ce ? Pentru ca acesta emite un amalgam de emisiuni care se vor crestine, dar care NUMAI CRESTINE NU SINT. Din nefericire lipsa de discernamint spiritual al directorului sau, Tudor Petan, este doar una din cauzele pentru care Alfa Omega TV AR TREBUI INTERZIS sau CU TOTUL IGNORAT de adevaratii crestini. Si lipsa discernamintului spiritual este, din pacate, si la foarte multi din cei care urmaresc emisiunile acestui post de televiziune care alimenteaza in mod constant pe telespectatorii sai cu emisiuni care doar par crestine. A nu se intelege insa ca Alfa Omega TV transmite numai erzezii. Nici vorba de asa ceva. El transmite si lucruri bune, si de aceea este cu atit mai periculos. Dar lucrurile bune pe care le transmite NU SE DATOREAZA DISCERNAMINTULUI celor care fac programele, pentru ca daca ar fi asa nu ar mai emite o serie de emisiuni ERETICE. Una din emisiunile TOXICE transmise de acest canal o include si pe JOYCE MEYER, de care nici nu ar trebui sa se pomeneasca nu sa se transmita emisiuni intregi cu aceasta auto-intitulata “pastorita” Intrebati-l sau scrieti-i lui Tudor Petan daca el stie de ereziile GROSOLANE pe care aceasta femeie le promoveaza in emisiunile ei. Sau urmariti cu atentie acest interviu HALUCINANT luat de acelasi Tudor Petan: “Calea Adevarul si Viata 443 – Cum cerul invadeaza pamantul – Kris Vallotton – partea 1 ” https://www.youtube.com/watch?v=aae_C_fZoRk .Si daca va tin nervii puteti urmari si partea a2a a interviului. Ceea ce se discuta si se dezbate in interviu ESTE IN CONTRADICTIE FLAGRANTA CU CEEA CE SPUNE BIBLIA. Si ereziile promovate in interviu SINT SUSTINUTE SUS SI TAREA si de … Iosif TON. Acesta este doar unul din argumentele pentru care AVEM NEVOIE MAI MULT CA ORICIND DE D-I-S-C-E-R-N-A-M-I-N-T SPIRITUAL.
  Sint convins ca pe aceiasi linie se va incadra si canalul de televiziune “crestina” ‘Logos TV’avind in vedere protagonistii care vor fi implicati in programele sale, si ma refer aici in special la Cristian Barbosu si Iosif Ton. Pentru cei care mai sint inca sceptici in privinta acestor doua personaje, le recomand sa-si faca tema de casa, si sa citeasca mai mult despre “faptele” si ereziile promovate de acesti doi “pastori”.
  Se intimpla azi un fenomen foarte ciudat dar si foarte raspindind in bisericile neoprotestante. Majoritatea credinciosilor care merg la biserica isi fac, poate fara sa-si dea seama, idoli din pastorii bisericii lor. Si daca vreti sa testati acest lucru o puteti face foarte simplu si usor. Incercati sa vorbiti ceva care nu e in regula cu faptele sau vorbele pastorului bisericii, si vedeti reactia celui cu care vorbiti. In majoritatea cazurile replica va fi “sa nu judecam frate/sora” sau va fi una chiar de iritare si ostilitate din partea celui cu care vorbiti. Aceasta reactie nu este normala si cu atit mai putin biblica. Celor sceptici le recomand sa citeasca 1Corinteni 5:9-13, etc. Cind pastorul bisericii tale devine pentru tine un idol, cu alte cuvinte orice ar zice sau ar face el este in regula, chiar si atunci cind greseste sau persista intr-o greseala, tu nu-l vei mai atentiona tocmai pentru el a devenit pentru tine un idol. Si in multe cazuri, nu este neaparat vina lui ca tu l-ai transformat in idol. Si ele este om si poate gresi, si stiind acest lucru TU AI OBLIGATIA SA ANALIZEZI SI SA DISCERNI daca ceea ce invata el este Biblic sau nu, pentru ca azi sint multi pastori care si-au pierdut discernamintul spiritual si s-au lasat luati de valul de “invataturi noi” sau “descoperiri si revelatii noi” care NU SE ALINIAZA DELOC ADEVARULUI BIBLIC. Daca prietenia ta cu Dumnezeu, in sensul de alipire fata de Adevar, nu o intrece pe aceea cu pastorul sau fratele/sora ta, atunci s-ar putea sa fii pe o cale gresita si ar trebui sa-ti reevaluezi credinta.
  Nu uitati insa un lucru extrem de important. Dumnezeu te vrea cu disperare pentru tu esti defapt creatia Lui, dar in aceiasi masura si dusmanul Sau si al nostru, totodata, Satana, te vrea si el cu disperare. Acesta este unul din motivele pentru care lupta celor care vor sa-l urmeze cu adevarat pe Dumnezeu este atit de apriga.
  Traim azi vremuri foarte tulburi si lupta spirituala a fiecaruia din cei care il iau in serios pe Dumnezeu devine tot mai dura si mai intensa. Satana stie ca are zilele numarate si incearca cu disperare sa-i traga dupa el pe cit mai multi, in special pe crestinii autentici sau cei care sint in clocot. De aceea faceti tot ce depinde de voi sa nu va numarati printre victimele sale, studiind Biblia si informindu-va cit mai temeinic. In aceste vremuri este nevoie mai mult decit poate in oricare alta perioada a istoriei de DISCERNAMINT SPIRITUAL, pentru ca fara el oricare dintre noi putem cadea victime. Acesta insa nu pica din cer ci se formeaza in timp prin studiu Biblic si prin multa rugaciune.
  Dumnezeu sa ne ajute sa biruim pina la sfirsit.

  P.S. Pentru cei cu mai putin discernamint spiritual, va rog sa nu considerati ca pe un atac la persoana pe cei amintiti mai sus, pentru ca nu este. Cristos a murit si pentru Cristian Barbosu, si pentru Iosif Ton, si pentru Tudor Petan si chiar si pentru Joyce Meyer, insa acelasi Isus Cristos nu-i poate accepta pe cei care persista in promovarea, din diferite motive, a ereziilor si a invataturilor false care sint in contradictie cu propriile Lui invataturi. Fie ca acestia sa se trezeasca pina inca nu este prea tirziu pentru ei si pentru cei care-i asculta.

 2. Logo-ul Logos TV pare un “mar” muscat. Cu siguranta, otravit…

  Putini realizeaza ca pe durata vizionarii TV, emisfera stanga – responsabila de analiza, spirit critic – este amortita, inhibata. Este astfel facilitata inseminarea mesajelor…

  Efecte ale televizorului asupra creierului uman:

  1. Stare hipnotică – Creierul ajunge într-o stare hipnotică după doar câteva secunde de privit la televizor

  2. Lipsa unei analize critice – Televiziunea îţi reduce abilitatea de a gândi într-un mod critic

  3. Reducerea funcţiilor cerebrale superioare

  4. Televizorul amorţeşte creierul

  5. Suferi de deficienţe de atenţie? E vina televizorului

  6. Afectarea dezvoltării cerebrale la copiii

  Mai multe detalii, aici: http://www.financiarul.ro/2013/03/27/8-efecte-ale-televizorului-asupra-creierului-uman/

  Recomand de asemenea calduros conferintele si cartile biofizicianului Virgiliu Gheorghe pe aceasta tema.

 3. “Atunci când ne uităm la TV, activitatea cerebrală se mută din emisfera stânga (responsabilă pentru gândirea logică şi analiza critică) în cea dreaptă. Privitul la televizor amorţeşte creierul “stâng” şi lasă creierul “drept” să îndeplinească toate activităţile cognoscibile, numai că partea dreaptă a creierului are tendinţa de a nu analiza în mod critic informaţiile asimilate.

  Emisfera stângă este regiunea critică pentru organizarea, analiza şi judecata datelor primite. Partea dreaptă a creierului tratează datele primite în mod necritic, şi nu decodează sau divide informaţia în părţile ei componente. Creierul “drept” procesează informaţia în întregul ei, determinând răspunsuri mai degrabă emoţionale decât raţionale (inteligente).

  În plus, aceste regiuni ale creierului nu pot să facă distincţie între realitate şi imaginile fabricate (o funcţie îndeplinită de neo-cortex), de aceea reacţionează la conţinutul transmisiei TV ca şi cum ar fi real, secretând hormonii adecvaţi şi aşa mai departe.

  Din acest motiv, oamenii care se uită la TV au tendinţa de a avea o perspectivă nerealistă şi incorectă asupra realităţii.”

  • Cele scrise de tine or fi toate adevarate, nu contrazic. Personal, prefer sa ma concentrez totusi pe “efectul Isus” asupra vietilor noastre. Nu incerc sa fac pe desteptul si chiar daca exprimarea imi este cumva simplista, El este Raspunsul, nu psihologia, nici biofizica, nici orice altceva.

 4. Cred ca numele potrivit pentru aceasta noua televiziune crestina ar fi (PSEUDO)LOGOS TV.

  DE CE ? Pentru că ea va BENEFICIA de expertiza ”competenta” a celor doi ilustri teologi romani neoevanghelici, bindati de diplome (I. Ton & C. Barbosu), dar care din pacate sunt certati cu doctrina si practica biblica sanatoasa si care mai ales au conectii teologice cu grupuri elitiste neo”evanghelice” occidentale, cu caracter globalist, ecumenic si mistic, ce militeaza direct sau indirect pentru UNITATEA mondială a ”NUANTELOR” CRESTINE in prima faza, si apoi in faza a doua pentru UNITATEA mondiala a ”MIILOR DE RELIGII”… cu scopul globalist, polico-religios, de obtinere prin efortuei umane a “PACII si SECURITATII” mondiale, in acord cu raspandirea mondiala a teologiei lor eretice a dominionului “cre(s)tin”..

  Stiu ca nu sunt in asentimentul naivelor mase neoevanghelice care vor plati un tribut personal lunar de aproape 5 $ (probabil plus TVA), ca sa-si procure “BUSOLA” pentru a naviga, asa cum spun cei care lanseaza acest proiect media crestin, pe CARAREA “DREAPTA” prin “paienjenisul MIILOR DE RELIGII” împânzite pe tot globul, atat vechi cat si contemporane, si chiar si prin “MIILE DE NUANTE ale Crestinismului” ( legaliste ori liberale).

  MARE ATENTIE ! Sa nu va indice cumva BUSOLA promisa de acestia, in loc de limanul dorit (ca sa gasiti salvarea mult dorita), abisul gropii Marianelor, al “Cristosului” UNIVERSAL (compatibil cu toate religiile), al acelui Anticrist de care Biblia ne avertizeaza ca urmeaza sa apara odata cu atingerea puncului forte al APOSTAZIEI de la Crestinismul Biblic.

  VEGHEATI, si iar zic: VEGHEATI !!!

Leave a Reply