Clipul zilei (1) – Cristian “Anonymous” Ionescu

Pe vremuri penticostalii credeau ca televizorul e “un drac cu coada in priza” (citez dintr-o predica auzita in urma cu vreo 15 ani).

Acum si-au facut televiziuni 🙂 Si produc astfel de… sa le zicem productii artistice… ca sa protesteze impotriva institutilor “demonice! si naziste!” 🙂

18 Comments

 1. Faptul ca exista televiziuni crestine nu e nimic rau in asta, DACA ar fi CU ADEVARAT CRESTINE si DACA cei ce produc programele date apoi pe pst ar avea SI DISCERNAMINT ca ceea ce dau pe post ESTE CU ADEVARAT CRESTIN, sau mai bine zis SE CONFORMEAZA si SE ALINIAZA B-I-B-L-I-E-I. Practica insa dovedeste ca lucrurile nu stau chiar asa si de multe ori unele din aceste televiziuni “crestine” FAC MAI MULT RAU decit televiziunile seculare sau necrestine. Din pacate DISCERNAMINTUL nu este punctul forte al neoprotestantilor, pentru ca acesta “nu pica de sus” ci el se dobindeste de fiecare din noi prin STUDIU APROFUNDAT AL BIBLIEI, PRIN RUGACIUNE SINCERA, si nu in ultimul rind, PRIN TRAIREA ZILNICA A CEEA CE CUNOASTEM DEJA CA TREBUIE SA FACEM. Razboiul spiritual in care toti crestinii IN CLOCOT il duc azi este si devine din ce in ce mai aprig, mai dur si mai pervers pentru ca cel care este dusmanul nostru al tuturor stie ca ARE ZILELE NUMARATE si ca i se apropie sfirsitul si judecata. Tu care citesti aceste rinduri ai grija sa nu te afli in tabara acestui dusman pentru ca si tu ii vei impartasi soarta. iadul nu a fost creat pentru om ci pentru Satana si demonii sai, dar toti cei ce fac voia lui, ii vor impartasi soarta, si vesnicia este teribila si lungaaaaaaaaaaa … dupa cum ii spune si numele. Dumnezeu sa ne dea vointa, putere, dragoste si intelepciune ca sa raminem linga EL, indiferent de circumstante sau de vremuri.

  • Nici eu nu am vrut sa spun ca e ceva rau sa-ti faci o televiziune crestina. Am facut un comentariu ironic asupra modului in care au evoluat lucrurile. La CREDO TV este totusi mai mult discernamant decat la Alfa si Omega NAR TV .

   • STIU Paul ca nu ai vrut sa spui ca este ceva rau sa ai o televiziune crestina. Din contra, in zilele de azi AR FI EXTREM DE NECESARE SA FIE CIT MAI MULTE TELELEVIZIUNI, dar acestea SA FIE CU ADEVARAT CRESTINE. Pentru ca televiziuni, precum Alfa Omega din Timisoara, FAC MULT MAI MULT RAU decit bine prin programele pe care le da pe post. Acolo este un fel de HARABABURA, de toate pentru toti, CA SA NU SE SUPERE NIMENI, sau poate ca ar fi mai nimerit sa spun ca cel care face grila de programe (Tudor si Mirela Petan) NU MAI AU NICI UN FEL DISCERNAMINT Biblic. Necazul cu aceasta televiziune este fapul ca cei ce o urmareasc, nici ei nu au prea mult discernamint(pentru ca altfel nu ar urmari-o), si astfel ei sint alimentati in mod constant cu emisiuni in care sint prezentate in mica parte adevaruri care sint amestecate cu MARI erezii, si astfel cei ce-i urmaresc se INDEPARTEAZA TOT MAI MULT DE ADEVARATA CREDINTA. Pe acesti oameni va fi foarte greu apoi sa-i aduci pe calea cea dreapta. Oare este constienta conducerea acestei televiziuni de aceste lucruri ? Ma indoiesc, dar m-as bucura sincer daca nu as avea dreptate.
    Te felicit Paul pentru acest site pentru ca este nevoie acuta de site-uri crestine SANATOASE, care si acestea devin tot mai putine. Unele site-uri “crestine” romanesti pun aproape orice pe ele, numai sa fie cit mai multe informatii pentru a le face atractive sau interesante, dar FARA NICI UN FEL DE DISCERNAMINT. Nu avem voie sa ne jucam cu mintuirea noastra si cu atit mai putin cu mintuirea altora, pentru ca cu ceea ce ne alimentam mintea si sufletul, aceea si sintem.

  • Am observat cuvantul “discernamant” aparand foarte des in diferite post-uri; as indrazni sa ridic si eu o intrebare: ce e discernamantul asta si cum se ajunge la a-l avea? Inca o intrebare: fariseii aveau discernamant? Ciudat, erau experti in Scripturi, nici cu rugaciunea nu stateau prea rau, zelosi erau foarte, aparau cu multa infocare Cuvantul lui Dumnezeu , si totusi discernamant – ioc. Cum s-o fi explicand treaba asta?

 2. Personal consider ca este nevoie, si este foarte bine, ca mai ales crestinii sa se ajute intre ei in clipe grele. De aceea sunt de acord cu actiuni pasnice ale crestinilor care urmaresc, prin diferite metode, unele mai bune altele mai putin, unele mai inspirate altele mai putin, sa faca un fel de lobby international pentru ajutorarea acestei familii crestine din Norvegia, fam. Bodanariu, care e tare greu incercata.

  Numai cine nu are copii cred ca nu poate sa inteleaga drama uriasa prin care trece o familie caruia i se rapesc copiii.

  • Dar,… si aici exista un mare DAR, problema in sine nu este CUM si in CE FEL trebuie noi ca si crestini sa actionam pentru a rezolva favorabil drama familiei Bodnariu. PROBLEMA ESTE ALTA !

   Ce usor sunt convinse diferitele confesiuni crestine, sau pseudo-crestine, SA SE UNEASCA, in ciuda diferentelor doctrinare, cand e vorba de A LUPTA pentru ideea unui proiect altruist legat de FAMILIE, de genul celui mai de sus, si ce greu se unesc azi crestinii evanghelici cand e vorba sa lupte pentru EVANGHELIE, impotriva numeroaselor erezii care au patruns si patrund azi in crestinism tarandu-l in apostazie.

   NU PREA MAI VEDEM AZI INTERVENTII IN MEDIA CRESTINA AUDIO-VIZUALA, SAU DEMONSTRATII CRESTINE SI ACTIUNI DE GENUL CUM S-AU FACUT PENTRU FAM. BODNARIU, IN VEDEREA SUSTINERII PASTRARII PURITATII MESAJULUI EVANGHELIEI, CU TOATE CA EVANGHELIA E MUTILATA DE MULTI LIDERI CRESTINI AZI, CARE FAC EXACT JOCUL LUPULUI IN HAINA DE OAIE.

   • Exact! Si in cazul sta vorbim nu de 5 copii, ci de mii si mii de tineri sau adolescenti care sunt “rapiti” de bunavoie si nimeni nu protesteaza pentru ei.

  • In aceasta ordine de idei v-as sugera celor care vor sa-si cultive DISCERNAMANTUL spiritual, urmatoarea prezentare apologetica, bine documentata ( ATENTIE ! la punctul 4):

   CARACTERISTICILE REICH-ului RELIGIOS CARE URMEAZA SA APARA – partea I
   (reich = imperiu nazist)
   —- o prezentare audio a apologetului evanghelic Brannon Howse, autorul excelentei trilogii de apologetica evanghelica contemporana, superb si vast documentata: Grave Influence, Religious Trojan Horse și The Coming Religious Reich

   – 1) O singura religie mondiala.

   – 2) Pastori devin organizatori comunitari si bisericile lor devin organizatii comunitare (min. 16:08)
   — Caracteristicile evangheliei sociale (min. 28:45).

   – 3) Va fi proclamat / predicat doar atat adevar cat sa atraga multimea, (dar) cu scopul subminarii Evangheliei (min. 30:17).

   – 4) Importanta /prioritatea/ concentrarea asupra LIBERTATII si FAMILIEI va fi ridicata deasupra Evangheliei.(min. 32:27)
   (foarte important de inteles, pentru ca este unul din motivele principale care este invocat si folosit azi pentru atragerea in actiuni/proiecte ecumenice / de unitate religioasa inter-confesiuni si inter-religii de anvergura, zburand pe sub radarul spiritual al marii majoritati a evanghelicilor)

   Amanunte in prezentare video de AICI: http://www.worldviewweekend.com/tv/video/hallmarks-coming-religious-reich-part-one

  • Si tot in aceeasi ordine de idei v-as invita, pe fratii care nu cunosc limba engleza, sa reflectati putin asupra urmatorului fapt descris de autorul crestin Iustin Victor aici (http://vegheaza.com/2015/12/05/solve-et-coagula-procesul-alchimist-postmodern-de-malformare-a-adevarului/ ):

   “Deci este limpede că unitatea spirituală a membrilor diferitelor credințe, unitate care nu are la bază fidelitatea față de adevărul Scripturii este o unitate falsă! Fără adevăr nu există dragoste autentică, decât dragostea firească, ipocrită, falsă! Dar această falsă unitate spirituală, dirijată atent să se cristalizeze în jurul unor proiecte comune care au aproape întotdeaună un scop altruist, solicitând imediat coeziunea și implicarea diferitelor grupări creștine sau pseudo-creștine (și chiar ne-creștine!), este extrem de atrăgătoare.”

  • Eu personal nu prea cred in reusita unor astfel de actiuni, cel putin nu in modul in care ele au fost orchestrate pana acum. Eu cred ca momentan drama familiei Bodnariu a fost deturnata spre alte scopuri.

   Merg pe aceeasi logica care o folosesc protestatarii cand spun ca in acest caz este vorba despre persecutie religioasa.

   Pe de alta parte credeti ca drama familiei Bodnariu este singura drama care se intampla in jurul nostru? De ce multi dintre acesti oportunisti nu-si ridica vocea si cu alte ocazii?

  • Paul, am sa-ti raspund foarte scurt la cele doua intrebari ale tale.

   Nu, evident nu cred ca drama familiei Bodnariu e singura care se intampla in jurul nostru (e doar mai intens mediatizata in spatiul evanghelic). Exact cum incercam sa explic in comentariile mele de aici, “oportunistii” la care faci referire, sunt conditionati/dirijati/manipulati “sa isi ridice vocea” doar cand e vorba sa se UNEASCA, sa-si cristalizeze actiunile in jurul unor proiecte comune INTER-CONFESIONALE, INTER-RELIGIOASE ( evident care obligatoriu au componenta altruista legata de FAMILIE si dreptul la LIBERTATE, care antreneaza automat dimensiunea EMOTIONALA umana). Dar, ceea ce este interesant e ca nu-i vezi, din pacate, pe aceiasi “oportunisti” crestini deruland aceleasi zeloase actiuni pentru a stopa MUTILAREA EVANGHELIEI de catre numeroasele erezii postmoderne, care fac MUUULT mai mult rau la milioane de copii si adolescenti, rapindu-le sansa la mantuire.
   E defapt ceea ce subliniaza apologetul Brannon Howse mai ales la punctul 4, dar si 3, al primei parti din prezentarea sa despre Reich-ul (multi)Religios mondial care urmeaza sa apara ce va tara in apostazie pe mare parte dintre crestini care nu vor avea dragostea fata de adevar ( Cuvantul Scripturii/Biblia).

  • What can you do with a brazen and communist-mentality blog which CENSURES and DENIES your comments which CASTIGATES the Barnevernet and its administration of justice? And tells others to do the same–not only take the position of a doormat, and let Barvernet trample you under their feet! Take a look at this backstabber blog’s comments area: its empty all the time! And if you were to comment something they disagree, they will censure you and asking you to leave. That’s the kind of service “agnus dei” provides to the public;
   (1) just showing pictures of protesters’ events in Romania and other EU cities (they do not condemn the odious Barnevernet); they think posting picture is enough–if they keep a zipp over their mouth.
   (2) They rarely allow some commentator to CONDEMN and CASTIGATE the light out of such odious fascist monster as Barnevernet, masquerading as a “children protectors”–which suffocates the soul and spirit of the traumatized and EMOTIONALLY DISTRESSED parents whose children are being arrested, alienated and detained in violation of Norway Constitution and International laws.
   (2)

 3. Draga VALENTIN,
  Domnul nostru scump ISUS CRISTOS, nu i-a CRITICAT sau ADMONESTAT niciodata pe farisei pentru ca acestia erau EXPERTI in cunoasterea Scripturii. Ba dimpotriva le-a demonstrat de multe ori ca nu o cunosteau/intelegeau corect, desi ar fi trebuit (sa fie experti in Scripturi), si pentru asta i-a criticat, i-a admonestat ! In privinta rugaciunii ei erau deasemenea un dezastru. O faceau cu emfaza in public, pentru a etala o credinta ipocrita, nu intr-o camaruta ascunsa pentru a manifesta dependenta lor sincera fata de Dumnezeu. Da, fariseii erau zelosi, dar nu in apararea Cuvantului Lui Dumnezeu, ci in sustinerea bigota a traditiilor lor (a se citi EREZIILOR lor). Pentru asta i-a admonestat Domnul Isus, ca au desfiintat Cuvantul Lui Dumnezeu (Scriptura V.T) pervertindu-l prin amestecarea cu datinile omenesti (traditia batranilor, etc.). O ce bine ar fi fost daca farisei, saducheii, etc. ar fi aparat zelos Cuvantul Lui Dumnezeu, atunci Domnul Isus i-ar fi laudat. Deci ca rezultat DISCERNAMANTUL lor “spiritual” era CEL MAI MARE DEZASTRU al lor…cum e si al multor lideri internationali de biserici azi care tarasc credinciosii in periculoasele erezii postmoderne: Ecumenism, Biserica Emergenta, Misticism, Universalism/Inter-spiritualitate, etc., etc.

  Ca sa concluzionez, raspunzand intrebarilor tale cu vadit sens retoric: Fariseii NU aveau discernamant, deoarece NU erau “experti” in Scripturi (nu le puteau pricepe datorita atitudinii gresite a inimii lor, nu datorita intelectului, ei NU-L iubeau pe Dumnezeu deci NU puteau iubi nici Cuvantul Sau si viceversa), viata lor de rugaciune era tot un dezastru (era ipocrizie religioasa manifestata public, de genul mega-show-urilor din mass-media carismatica occidentala) si fariseii NU aparau cu multa infocare Cuvantul Lui Dumnezeu ci datinile/traditiile (a se citi EREZIILE) lor.

  Reflecteaza foarte atent, pentru lamurire, la ce spune Scriptura in Filipeni 1:9-10.

 4. Solidaritatea aceasta cu familia Botnariu este unul din cele mai frumoase lucruri care s-au intamplat in crestinismul contemporan si nu cred ca aici isi au loc cinismul si criticile

Leave a Reply