Clipul zilei (4) – Cristian “Legali$$tul” Barbosu pretinde zeciuiala din cadourile de nunta si mosteniri

Nu cumva Cristian Barbosu este pastorul ce spunea ca “legalismul trebuie indepartat din bisericile si din sufletele noastre”? Nu era dumnealui un luptator infocat impotriva “fosilizarii” si a “ruginei spirituale”?

Ba da! Dar totul are o limita: Banul 🙂

Sa-ti moara vreo ruda si sa-ti lase mostenire ceva… si hop apare Barbosu la usa sa-ti ia zeciuala pentru “mega-church”…

Va dati seama cata nesimtire si cat tupeu sa pretinzi zeciuala din mosteniri sau darurile de la nunta!

Dar oare daca iti lasa cineva mostenire vreo datorie… iti plateste Barbosu 10% din ea?

>

22 Comments

 1. A trecut dincolo de legalism, a trecut in zona dictatoriala. Asa se fac banii in ziua de azi, usor, eficient, fara evidenta fiscala clara, fara batai de cap. Nu ii verifica nimeni pe acesti oameni? Nu pot fi trasi la raspundere de catre o institutie competenta? Nu se poate cere un raport financiar? Poate ca nu…

  Sa imi plateasca Barbosu 10% din datorii? Am ras… Romania, tara mea, ce ai ajuns?

  • E cam de plans, Ovidiu, nu de ras, ca evanghelicii romani sunt asa de lipsiti de discernamnt azi…
   Mai ales ca putregaiul putregaiului nu este manipularea financiara a enoriasilor pentru ca acestia sa poata sustine toate proiectele lor “evanghelistice” sau ca pastorii lor sa aiba un salar de mogul ( exemplu: James MacDonald, seful lui C.B, are 50 000$ pe luna), ci VANATOAREA de SUFLETE si pregatirea terenului pentru marea APOSTAZIE profetita de Biblie.

   Bineinteles ca lucrurile de mai sus fara o investigare serioasa si un studiu atent al fenomenului sub lupa infailibila a Scripturii, care ia foarte mult timp, obligatoriu cunoasterea eficienta a limbii engleze si cere jertfa personala, par fara acoperire si greu de crezut. Dar exact pe acest lucru se bazeaza artizanii din varful ierarhiei acestui nou sistem mondial de ”vanzatori de iluzii” in numele scump al Mantuitorului ISUS CRISTOS si al Evangheliei Sale, ca marea majoritate a oamenilor nu vor realiza ceea ce se, si li se, intampla…pentru ca pur si simplu nu vor jertfi din timpul lor si prin calauzirea Duhului Sfant, in lumina de neoprit a Adevarului Bibliei, sa studieze si sa inteleaga fenomenul apostazie mondiale de la crestinismul biblic, care deja se instaureaza, pregatind terenul, infrastructura ideologico-religioasa, politica si financiara pentru aparitia Anticristului.

  • Pai ARE SIGUR target, se fac raportari periodice conducerii bisericii-“mama” din SUA despre activitatile prestate in vederea realizarilor cerintelor impuse. Sistemul megachurch-urilor corporatiste presupune automat un salar foarte bun dar trebuie realizate obiectivelor fixate de gurul de la biserica-mama.

  • Salar foarte bun? Ultima data am citit ca primea cam 8000 de dolari, iar sotioara lui cam 3000 iar el a spus recent intr-o predica ca nu e frumos sa ne afisam in jeepane si haine luxoase ca si pocaiti. Oare cat primeste acum?

 2. Libertinii elimina (principii/porunci) din Scriptura. Legalistii adauga.

  C.B. e LEGALIST (adauga un principiu perimat vetero-testamental– cel al zeciuielii, în opozitie cu principiul nou-testamental al darniciei – „fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui”), dar și LIBERTIN (cum sunt toți emergentii, care califica perimate principii biblice aflate în realitate, încă în vigoare).

  Mai nou, nu „scot” doar porunci biblice, ci și banii din buzunarele enoriasilor. Nu știm dacă-i și fraudeaza, ceea ce știm e ca sunt utilizati într-un scop diabolic, recte construirii „edificiului” emergent.

 3. Foarte bine punctat de ARISTARH cu LIBERTIN & LEGALIST !

  C.B initial RECOMANDA taxarea cu 10% a tuturor veniturilor enoriasilor sai, ca apoi s-o rasuceasca foarte abil lasandu-te sa crezi ca asta e voia Domnului, conform cu Scriptura, punand presiune psihologica indirecta ca sa te simti VINOVAT daca nu o faci sau nu ai facut-o pana acum. In final bineinteles, le multumeste abil enoriasilor FIDELI care au dat banul pentru constructia citadelei neoliberale, emergente, HARVEST si pentru alte proiecte marca Harvest & Co.

  INSA TREBUIE SA INTELEGETI CA ACEASTA RETORICA SI TOT CEEA CE FACE C. BARBOSU & HARVEST NU IL REPREZINTA PE EL CA SI PERSOANA, NU EL E PERICOLUL REAL, CI SISTEMUL EVANGHELIC NEOLIBERAL, EMERGENT, AL ASA NUMITELOR “BISERICI CONDUSE DE SCOP” CU CARE EL VINE .
  EXACT ACELEASI ACTIUNI SI METODE ”ECLESIASTICE”, CU EXACT ACEEASI DOCTRINA, ACEEASI RETORICA MANIPULATIVA O PUTEM OBSERVA LA TOTI PASTORII EMERGENTI, NEOLIBERALI. EXACT ACELASI SISTEM DE LUCRU SI ACEEASI DOCTRINA DIALECTICA NEOLIBERALA !!!

  Oare cat timp va trece, pana cand C.B va incepe sa predice direct doctrina financiar-spirituala eretica a Carismatismului aberant (Benny Hinn, Creflo Dollar & Co.) ??? Ma refer la doctrina: semănării unei “semințe de credinta”, adica da-mi mie 100 de ron si “dumnezeu” va face ca aceasta ”samanta de credinta” sa faca rod si iti va da inapoi 100X100=10000 ron)… Daca s-a tot infratit prin conferinte comune, cu cele doua biserici carismatice aberante din Arad, de ce n-ar imprumuta doctrine de la ei ??? Cei care gandesc / rationeaza stiu ca asemenea scheme financiare piramidale functioneaza doar pentru cei din varful ierarhiei…prostimea de la baza (marea gloata de “idioti utili”) doar platesc. Dumnezeu nu-i un fel de “Mos Craciun care aduce daruri $$$ copiilor buni si (naivi)” !

  Fratilor, nu ati inteles inca din cuvinte lui C.B, ca Harvest Metanoia nu e o biserica, in adevaratul sens??? Este o doar o filiala a unei adevarate corporatii, care trebuie sa isi faca/planifice un buget cu care sa-si plateasca personalul care va realiza PRODUCTIA companiei (activitati si evenimente “bisericesti”).

  Dati, va rog, o privire pe asta pentru edificare: http://www.radiounison.ro/editorial/solve-et-coagula.html

 4. Excelent! Cel cu punga se gandeste doar la cum sa ne dam darile crestine intr-un mod optim. De fapt el leaga si tine gura pungii. Se pare ca lui Barbosu, Harvestul i-a marit norma. Pai i-as propune lui Barbosu sa initieze si cateva proiecte de “lege divina” si sa creeze niste coeficienti, sa ii numim “taxa pe valoarea adaugata a zeciuelii crestine” TVAZC. Fiecare, pe langa zeciuiala sa plateasca si un 24% TVAZC + desigur impozitarea unica(deocamdata) a cadourilor. Dar nu a lamurit ce inseamna “cadou”. Conceptul poate fi confuz si taxa nu se poate aplica corespunzator.
  Se pare ca teologutii iar se cred axa centrala a universului. Ei au descoperit bosonul lui Higgs(de fapt se numea teological Higgs bosom). Ei au descoperit teoria relativitatii, ei au descoperit scrisul, ei au descoperit curentul electric(dupa foarte multe experimente teologice de laborator), ei au pus bazele electronicii moderne, ei au fost printre primii care au contribuit la dezvoltarea informatii, ei au creat centrul de cercetare NASA. Fara teologutii cu diplome lumea ar fi undeva mai rudimentara decat in epoca de piatra.

  • In sistemul contabil orice element este clar definit. Daca trec pe contabilitate crestina, trebuie sa isi defineasca totul oficial si sa creeze Monitorul Oficial Crestin(MOC) in care sa publice orice modificare legislativa 😀 .
   In urma cu 20 de ani ma gandeam ce bine ar fi sa avem pastori care au urmat niste cursuri sa isi sistematizeze cunostiintele si sa treaca de la interpretari “dupa ureche” la unele mai competente. Nu intuiam ca sistemul de teologi cu diploma se va transforma intr-un sistem politic. Astfel teologutii nostri se considera de o competenta “extraterestra” in tot ce se intampla pe pamant. Daca stau sa ma gandesc bine, succesul de la Apple, a lui Steve Jobs s-a datorat laboratorului de cercetare format din teologi absolventi de litere din Romania. Ei au implementat sistemul de operare stabilind analiza sintactica si morfologica si scrisul corect in limba romana. Chiar si pana Bill si-a facut sistemul de ferestre(MS Windows) tot cu teologutii absolventi de Litere de la noi. Ei i-au zis cu cati de “i” sa scrie ferestrele din Windows. Lista ar putea continua, dar ma risc sa aduc intreaga enciclopedie a stiintei de la Aristotel pana in prezent si sa arat ca fara absolventii nostri de la Teologie- sectia Litere nu s-ar fi realizat nimic.
   Te rog sa ma scuzi, dar sunt iritat la maxim de atata mizerie cat a rezultat din aceste sisteme transformate , peste noapte, in sisteme de profit a unora care in loc sa aiba o zi normala de 8 ore de lucru si 5 zile pe saptamana minim au 10 ore pe saptamana la “relanti”. Exista, desigur, si exceptii – oameni dedicati lui Dumnezeu, dar acestia sunt minoritari.

   • Nu am de ce sa te scuz Romulus, iti impartasec iritarea si te inteleg foarte bine. Faptul ca sunt atatia sarlatani si manipulatori nu exclude faptul ca exista si oameni dedicati lui Dumnezeu. Spunea cineva ca una dintre metodele prin care se realizeaza distrugerea crestinismului este prin tranformarea pastorilor in “community organizers”. Prin urmare sa nu ne miram ca in loc sa se ocupe de salvarea sufletelor se vor ocupa tot mai mult de cauze sociale care sa dea bine la imaginea publica si sa atraga simpatia maselor.

 5. PENTRU ASA CEVA AS DARUI SI EU BANI CU DRAGA INIMA:
  (programe biblice pentru devirusarea mintii de indoctrinarea evangheliei de zahar a emergentilor & ecumenicilor)

  Fund Us 2016 January

 6. Sunteti surprinsi fiindca va cere zeciuiala??Membrie si alte donatii financiare???Nu trebuie sa fiti de loc surprinsi fiindca din aceste lucruri se formeaza bugetul Bisericii si ei bine mersi pot sa ajunga la salarii mari si alte beneficii care le putem vedea cu ochii nostrii daca ii deschidem bine !Iar cand banii de la bugetul Bisericii nu le ajunge sa isi intretina luxul si confortul vietii ,in mod mai putin crestinesc mai insala si institutiile financiare astfel..;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Cand faradelegile si inselaciunile le sunt descoperite ..,in loc sa se smereasca ..”isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal…”
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/stefan-tohatan-trece-de-la-rugaciuni-de.html
  Ei sunt multi si astfel se invata,se conecteaza si cu o mare usurinta se aplica metoda …;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Si pe urma mai au curaj sa si predice……”despre vinovatie si pocainta . ..dar de datoriile la banci nimica…”;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2013/08/pastorul-cristian-ionescu-despre.html
  In curind aceste lucruri o sa apara si la voi si ve-ti fi foarte surprinsi de tot ce se intimpla !!! Traim timpuri ciudate si putini ajung sa ii inteleaga pe cei care azi ne conduc …..!!Ei spun ca sunt ” slujitorii unsi ai Domnului “,dar faptele ce ne demonstreaza si despre astfel de persoane ….ce este scris in Scriptura????

 7. “..amortizarea cheltuielilor …”mereu vin de la sursa mare care pe urma isi ia procentajul pentru imprumutul acordat!!!Schema financiara e foarte bine calculata si mereu aduce benefiicii…Pentru unii e greu de inteles ,dar ei detin persoane inteligente si educate in mod profesional pentru sustinerea ,intretinerea si marirea bugetului !!! Pentru ca aceste lucruri sa fie intelese trebuie sa faci parte din comitet si sa detii conectii bune cu ei!!! Ori trebuie sa lucrezi in domeniu financiar si sa intelegi bine structura de investire si de a ajunge la profituri si investitiile la care ei ajung…..!Sa nu uitam unde a fost educat si ce universitate a terminat!!!

Leave a Reply