Re-blog: Corlatean intre Codruta si Barnevernet

Cum s-a împăcat conștiința creștinului Corlățean cu manipularea „voalată” a alegereilor prezidențiale din 2014 în diaspora, o mascaradă avînd drept scop victoria Victorașului de Ponta?!? De ce n-a ieșit în față să-și facă mea culpa  dacă nu a putut face față presiunii (de partid)? L-am fi înțeles și probabil iertat dacă își punea cenușă în cap spunîndu-ne adevărul adevărat.

Cu atîția penali și escroci pe cap de locuitor (pardon, de membru PSD), cum mai poate sta Titus dobrogeanul într-un partid neo-cripto comunist? Își dă seama de impactul imaginii negative care se rasfrînge asupra lui prin continuarea cîrdășiei politice cu această șleahtă de baroni, penali, corupți și multe alte etichete asemenea or fi avut pesedeii?

via Barthimeu

10 Comments

 1. Hmmm, ”Cum s-a împăcat creștinul Corlățean…”…

  Dragă Paul, în ultimii ani am remarcat că, dintre multele feluri de ”creștini” de pe la noi se deosebesc mai cu seamă acei evlavioși întru partizanatul unei formațiuni politice sau alta! Înainte de a merge mai departe însă, țin să precizez că actualul sistem de ”democrație” european este unul profund comunist religios! Așadar, este imoral să arătăm cu deștul la unii sau la alții, și să urlăm, ”Criptocomuniștii! Văleu!!! Neocomuniștii!…

  Dar să revenim la felurile ălea de creștini despre care vorbeam! Dintre toți aceștia se disting creștinoizii care apără întotdeauna ”dreapta capitalistă” și ”detestă” comunismul, din toate măduvile lor… Dar ce este comunismul, dragilor? Că el, bunăoară, nu s-a stins nici cu Marx, nici cu Lenin ba încă arde între tâmplele lui Barosso au Obama! Dar revenind încă odată! Care e domnilor dreapta la noi? Alianta Civică? Băsescu și mafia lui? Iohanis (dreptul cârmaci) și Masoneria care îl puse, iar el se supuse? Păi nu știați că Masoneria e mama tuturor curvelor – nihilism, bolșevism, comunism, socialism? Domnilor, ăștia sunt toți o apă și-un pământ: umaniști până în puntea lui Varolio – ”doctorii știu de ce”!

  Frate Paul, nu am dorit să ofensez pe nimeni, doar că lansez un apel ca, creștinii să se ferească de dezbinări pentru chelia trădătorului Băsescu sau a săracului cinstit (cu 60 mil CHF în conturile elvețiene)… Este rușinos!

  De aceea găsesc scandalos acest articol în care Titus Corlățean este luat la 11 metri de cineva care are pretenția că vede lucrurile creștinește!

  Dacă am supărat pe cineva, îmi cer iertare! Așadar, Paul te îmbrățișez și îți zic, să fii ca cellalt Paul, zis și Saul, ăl din Tars! 🙂

  PS

  Încă ceva, iubiți România cu toată ființa voastră, și iubiți românii: de-ar fi ei toți, netoți, și hoți, și mateloți! Habar nu aveți de stricăciunea antihristică și comunistoidă care mustește în țările membre AELS! Elveția, Norvegia și etc… Aici, dracul e la el acasă, e de dreapta, dar respiră comunismul religios! D-aia zic, lăsați-l neică pe Corlățean, acest om este un bun creștin… atât cât se mai poate, în lumea noastră (ca)*apitalistă! Am să revin odată, cu detalii despre spurcăciunea comunistă, New Age, care domnește dictatorial în sistemul elvețian al muncii!

  Dumnezeu cu toși!

  • Frate Daniel, pe mine nu aveti cum sa ma suparati. Iau tot ceea ce scrieti ca si venind de la un prieten si frate adevarat. Eu asa va simt. Nu am nici o certitudine sau simtire sa cred altfel.

   La fel si cu autorul articolului respectiv, este o persoana pe care eu o apreciez si de la care consider ca am multe lucruri de invatat. La fel si cu fratele Marinel sau fratele Rasvan, oameni pe care ii apreciez si ii respect.

   Faptul ca sunt anumite lucruri pe care le vedem unii dintre noi in mod diferit nu cred ca e un motiv de dezbinare. Eu de exemplu incerc sa inteleg tot ceea ce scrieti sau spuneti, dar diferenta de cultura isi spune cuvantul. Adica mie imi cam lipseste si tocmai de aceea mi-e greu sa inteleg ce vreti sa spuneti in detaliu. Probabil as avea nevoie sa-mi explicati mai pe indelete, si asta nu e posibil aici pe blog.

   Cum am mai spus si altora, daca spun bazaconii sau fac anumite greseli va rog sa ma trageti de maneca. Adica sa ma faceti sa pricep de ce si unde gresesc, daca gresesc. Va promit sa meditez la argumente si sa-mi schimb modul de gandire daca este cazul.

   De exemplu eu il vad pe Corlatean ca si un tip fals. Asa il percep eu din cele cateva interviuri si predici ascultate pe net, sau diferite emisiuni si stiri TV. Cand predica mi se pare ca incearca oarecum sa reproduca mecanic niste lucruri din memorie dar pe care nu le simte. Pana si cand foloseste cuvantul “Domnul” imi sunat atat de rece. Repet, asta e perceptia mea. Se poate sa ma insel. Intrebarea pe care o am ar fi urmatoarea: cum ma convingeti pe mine de faptul ca Titus Corlatean este un bun crestin si nu este un lup in blana de oaie lacom dupa voturile evanghelicilor?

   Va imbratisez si eu cu drag!

 2. Draga Paul…

  Eu, uneori, ma reped ca Jiul… cum bine a zis acum ceva ani, Rasvan…
  Nici nu am pretentia de a ma ridica la statura acelui om care a scris respectivele randuri despre Corlaten…

  Asadar, imi cer iertare fiindca am navalit ca Jiul… Nu de alta, dar badia Rasvan, par example, el este cel putin ca Oltul, pe langa bietul jian de mine.

  Argumente privind persoana lui Corlatean… sunt mai mult de natura subiectiva. L-am vazut de cateva ori vorbind, si mi-a placut… Am vazut o anume candoare copilareasca la el… O anumita smerenie si o anumita decenta! Daca a facut ceva gresit? Da, intrand in politica! Atunci cand intri in politica, sfarsesti in a te manji, numai daca ti musai sa si ramai in ea.

  Din ceea ce vad insa, la nivel global, bisericile neoprotestante au cam fost napadite de militanti pro cutare sau pro cutare… Iar oamenii acestia da, putem pune un mare semn de intrebare asupra lor! Fiindca manipularea nu cruta ea bisericile evanghelice, baptiste sau penticostale… nici pomeneala.

  In ceea ce priveste comunismul! Este simplu: ingineria sociala patentata de marxistii de la Frankfurt este pusa in scena, in campul muncii, in numele unor idealuri asa-zise capitaliste! Vorbesc de exemplu despre conceptul de dinamica de grup! Adica, si fiindca tot vorbeam despre elvetia, demolarea si reconstruirea fiintei individului sub pretextul productivitatiii muncii, al eficientei etc… Unii ar putea spune ca, capitalistii sunt interesati de ideile lui Lewin si ale pleiadei de derbedei care au nasit conferinta Macy (vezi grupul de cibernetica) – gasindu-le folositoare si in capitalism, avand ca scop sporirea profitului! Care capitalism? Intreb inca odata? Fiindca adevaratul capitalism respecta valoarea individuala si stie sa o aprecieze si sa faca diferenta, fiindca din asta, respectivul sistem nu are decat de castigat. Aici se tinde catre o gandire si simtire colectiva! Acesta este comunismul religios! Aceasta este ingineria sociala la care a visat si bolsevicul Gleb Boki (comisarul Kama Sutra)… Comunismul insasi insa este o relgie… satanism pur, asta este comunismul! Si atat timp cat ideologia sa penetreaza institutile publice, mentalitatea functionarilor, putem spune ca avem de-a face cu comunism!

  In comunism, Hristos era persoana non-grata! Crestinii erau persecutati! Sa nu uitam niciodata de fenomenul Pitesti!

  In Elvetia, in Norvegia samd, Hristos este deja persoana non-grata, insa, atentie, in numele unei asa-zise filozofii a muncii si a stabilitatii sociale! Pai unde ajungem bre asa? Nu ajungem tumnai in casa la Marx? Si, intre timp, copiii, aici, sunt invatati sa practice sexul oral, inca de la gradinita – oferinduli-se imagini explicite sau mimand actul sexual cu papusi de cauciuc!!! Asta ma duce cu gandul la savantii New Age din vremea lui Stalin, care isi ungeau madularele cu mustar si apoi… Care capitalism si care democratie? A Talmudului, adica a celei mai spurcate ideologii rasiale, in numele unui dumnezeu mai degraba evolutionist, panteist – dracul adica? Vreau sa-ti spun ca, par example, cabalistii au ajuns sa decida, aici, distributia fortei de munca! Vorbesc da, despre o asa-zisa evaluare a potentialului individului! Pai de ce sa faca un cabalist evaluarea asta,. sau un as in tarot, si nu un crestin neoprotestant? De unde alergia asta la Hristos intr-o democratie asa-zis ”autentica”???

  Subiectul este foarte alambicat si eu pot fi inteles de catre cititori ca fiind nebun, si vorbind in dodii! Asa ca ma opresc aici, cu rugamintea de a ma ierta daca am deranjat pe cineva!

  Dan capitan de plai!

  • Frate Daniel, e bine ca am ajuns la o concluzie: argumentele noastre pro sau contra Corlatean sunt mai mult de natura subiectiva. Sa vedem ce o sa zica si ancheta DNA (obiectiva sper) referitor la faza cu votul din diaspora. Din punctul meu de vedere domnul Corlatean, domnul Ben-Oni Ardelean precum si alte personaje cunoscute din mediul evanghelic sunt de urmarit cu atentie si precautie. Eu zic sa nu ne lasam pacaliti niciodata de primele mutari sau primele impresii, ci sa asteptam sa vedem cum se vor pozitiona unii pe viitor atat politic cat si religios. Nu de putine ori primele mutari sunt menite sa duca in eroare adversarul. Eu incerc sa nu fiu paranoic, dar sunt constient ca traiesc intr-o lume in care manipularea e atat de sofisticata si elaborata incat poti foarte usor sa fi pacalit chiar daca iti iei toate masurile de precautie.

   Referitor la mediul evanghelic, nu numai ca manipularea nu cruta acest mediu, ba dimpotriva eu cred ca o mare parte din acest sistem este la ora actuala profund corupt de colectivism si manipulare. Mediul evanghelic conservator in care eu am crescut si in care mi-am format gandirea nu e deloc compatibil cu directia in care merge miscarea evanghelica la ora actuala. Nu ma identific deloc cu acest crestinism colectivist ce functioneaza tot mai mult avand la baza un sistem corporatist. Aceeasi dinamica de grup despre care vorbiti este aplicata cu success in binecunoscutele biserici-mall si nu numai, sub pretextul ca o sa devi un crestin mai bun, mai performant. In schimb esti manipulat si programat sa gandesti asa cum vor cei care controleaza acest sistem, iar pentru asta trebuie sa fi in primul rand monitorizat: cand te rogi? cat te rogi? cati bani donezi? cat citesti in Biblie? ce probleme ai? detalii din viata parsonala etc… si daca ar putea, te-ar monitoriza si video.

   In rest ce sa zic, dupa 8 ani petrecuti in occident am observat si eu cateva dintre lucrurile despre care vorbiti. Situatia nu e deloc roz, dar sa ramanem langa Dumnezeu. Sunt convins ca El ne va da intelepciune si ne va lumina.

   O saptamana binecuvantat va doresc!

 3. Frate Paul,

  Vin doar inca cu o precizare, referitor la comunismul religios….

  Cand am spus asta m-am gandit la marxismul transformational atat de bine infilitrat astazi in grupurile de coaching, sau training…

  In Elvetia este la moda, par example, Kurt Lewin coaching…

  Munca lui Lewin, al doilea director, cronologic, al Institutului Tavistock si originatorul OSS, organizația care a precedat CIA a fost una deopotriva in campul transformarii individului potrivit viziunii lui Marx și a experimentelor asupra copiilor! Aceasta munca s-a finalizat in teoria sa cu privire la demolare, reconstruire si congelarea structurii intime a individului! Sau mai pe scurt, Dinamica de Grup, despre care teologul german Lottar Gasman a afirmat ca este foarte posibil sa devina nucleul viitoarei religii mondiale, elementul de coagulare si coeziune al unificarii…

  Citind mai in adancime am putut afla ca pilonii de sprijin in filozofia lui Lewin sunt dialectica lui Hegel si a lui Johan Fichte!

  Coborandu-ma asupra lui Hegel, am gasit la el acel Absolut (dumnezeu), care contractandu-se creaza lumea, prin instrainarea de sine, prin propria sa alienare! Cabalistii lurianici vad o paralela perfecta intre conceptul lor, Adam Kadmon si Absolutul lui Hegel! Mai bine zis o suprapunere perfecta! Si aceeasi suprapunere este valabila si cand vorbim despreTzimtzum, Chokmah etc… Hegel vorbește despre revenirea Absolutului la sine prin formarea Spiritului Lumii, in care toate ideile si religiile lumii sunt bune! Hegel il ia la 11 metri pe Hristos, afirmand ca El a fost doar un om, dar care ulterior a devenit Absolut, in maniera in care oricare om ar putea sa o faca… Exista indicii puternice ca Hegel a simpatizat cu rozicrucianismul (un ordin cabalist ”crestin”). Dialectica sa, pentru a pune punct, se suprapune intrutotul cu teoria Spargerii Vaselor din Kabbalah Lurianica! Iar daca el nu fu cabalist, Schelling, mentorele sau, acesta fu cu siguranta, un cabalist creștin!

  Punerea in opera insa a ideilor lui Hegel sau Fichte sau a altora ca el a realizat-o Marx (vezi ce zice si Wurmbrand, dar nu numai) si mai ales, pleiada de derebedei, asa-zis iudei, de la Frankfurt si Berlin, socio-psihologii, sau marxistii transformationali, printre care si Kurt Lewin! Venind Hitler la putere, astia au migrat in America si incepura munca lor de distrugere a credintei crestine in numele asigurarii stabilitatii sociale si a eliminarii conflictelor dintre diferite grupuri si minoritati, prin asa zisele grupuri de training-senzitivity, melanjate apoi in contractura cultura america a anilor 70 sub forma grupurilor de encounter sau training!

  Meritul satanicului Lewin a fost acela de a descoperi ca, manipularea individului este mult mai posibila in cadrul unui grup, datorita mijloacelor de coercitie ale grupului! Asadar, grupurile astea, sub un cu totul alt pretext, au devenit instrumentele de reformare a gandirii si de formare a constiintei de masa la care visa satanicul Marx!

  Dialectica lui Hegel, pusa in mare parte in practica de satanistul pur Kurt Lewin, pretinzand epurarea pacatelor omenirii, jefuieste omenirea de adevarata sa salvare, de vesnicia promisa in Hristos! Ca Hegel l-a numit pe Dumnezeu Absolut, ca Teilhard de Chardin l-a numit Noosfera, ca Jung l-a numit inconstient colectiv sau ca cabalistii il numesc Adam Cadmon, toti lupii astia sunt frati de ”cruce” (sic) cu panteismul monist hindus sau zen-budist! De altfel, una din devizele bolsevicilor, pe vremea lui Stalin, fu aceea ca omul creeaza realitatea cu gandurile lui… Asadar, unde ajungem?

  Aceasta masinarie infernala de reforma a gandirii este tipica marxismului transformational! Nu degeaba vorbea Ioan Ianolide, fostul intemnitat pentru Hristos, despre acea perversiune nemaivazuta, noua stiinta, a unei psihologii pervertite marxist/freudian… Fiindca da, cabalistul Freud, membru Bnai”brith, isi are si el locul in aceasta mocirla indreptata impotriva distrugerii educatiei si a impunerii paradigmei sghift, explicata atat de bine de Thomas Kuhn, alt manipulator de frunte din sinagoga Satanei!

  Spuneam ca… in Elvetia… Pai cam da, cam toti sunt budisti, cabalisti… cam toti… Adica toti pe care ii cunosc eu… adica, deja vreo 30 de oameni… Am cunoscut si un crestin, dar din acela pozitiv…

  Dragul meu, acesta nu este capitalism! In capitalism, preocuparea este doar pentru profit si nu pentru predareaa sexului oral la copiii mici! Nepotul meu a fost luat de tacsu de la scoala cand au venit aia sa ii invete…

  Dinamica de grup este o vrajitorie diabolica, deoarece in numele unui pretext – pacea sociala, linistea concordia, relizarea personala – el atenteaza grav la credinta omului in Dumnezeul Creationist revelat in Sfanta Scriptura, facandu-l pe om sa creada ca, ca in Kabbalah, el este dumnezeu!

  Rezumat: Sanhedrin – Kabbalah (datină) – marxism, comunism, socialism, New Age! Asta nu este capitalism, chiar daca unii dintre preotii dinamicii de grup se invart in straie liberale! Acesti lupi pot fi recunoscuti usor:
  zambesc protocolar, dar ca niste masini!
  o tin pe-a lor, pana in panzele Infernului!
  devin isterici si apoi isi pierd puterile, echilibrul cel fals, cand aud de Isus!

  Inchei cu o scurta relatare! Pana acum l-am marturisit pe Isus inaintea a doi corifei ai acestui sistem! Ambii s-au naruit rapid! Falsa lor imagine, aceea de calm, siguranta si buna-vointa, de control, de etc… S-a prabusit doar la auzirea acestui nume, Isus Hristos Fiul Lui Dumnezeu! Am fost martorul acestei prabusiri inexplicabile, psihic, a vrajitorilor dinamicii de grup!

  Unul, cabalist, devenise afro, la piele, respira greu iar manele ii atarnau ca la o paiata! Si unde, inainte era incisiv si acid, apoi, la auzirea numelui Isus, a inceput sa respire sacadat si altele nu mai zic! Altul, zen-budist, era gata sa sara la bataie! Daca-ti zic ce palma am… Si ca ma manca rau, palma! Dar l-am lasat, in dinamica grupului sau… Poate ca a invatat ceva! Poate ca a invatat ca budistii isi ies din minti cand aud despre Isus! De ce?

  Eeee…. dragii mosului, sa ma opresc aici!

  Dan capitan de plai

 4. Paul… iarta graba si nereusita mea in a cuprinde dintr-un condei mizeria comunista care a cuprins atat de perfid Occidentul, in numele unui asa-zis capitalism… de fatada!

  Chestia este ca, abordarea fiintei umane ca o masina justifica pedofilia, transexualitatea, sodmoia etc si exclude unicitatea fiecarui individ… Toate cele de mai sus, expuse de mine, sunt intr-o stransa corelatie doar ca eu, da, recunosc, am sarit unele etape! Lucrez deja, de ceva vreme, la asezarea lor, cap la cap, intr-un sir logic si bine documentat… Cateodata ma gandesc ca este o pierdere de timp…

  Hristos cu tine si cu cei dragi tie! Si cu badia Rasvan, vindecatorul nostru moldav!

  • Nu cred ca e voarba de graba, probabil ati pornit de la premiza ca toti sunt specialisti in comunism, masonerie, cabala etc. 🙂

   Incerc si eu sa pricep in mare, dar sunt departe de a fi un specialist prin urmare am nevoie de explicatii suplimentare. Iar vestea ca lucrati la o asezare cap la cap imi da sperante ca am sa le inteleg mai bine cand o sa terminati si o sa studiez si eu documentele.

   Amin! Hristos sa fie cu noi! Si noi cu El!

Leave a Reply